• Gezonde cosmetica
  • Verzendkosten 3,95, gratis vanaf 25,-
  • Besteld op werkdagen voor 12:00 uur,
    volgende dag geleverd
  • Klanttevredenheid 9.5/10

Review Joik Organic Body Soap

  • Geplaatst op
  • Door Xandra Dubbeldam
Review Joik Organic Body Soap

In dit artikel lees je mijn nieuwe ervaring met natuurlijk, losse zepen. Ik gebruikte namelijk de JOIK body soap.

Van de natuurlijke handzeep en douchegel van JOIK werd ik al blij. Maar deze keer koos ik voor de JOIK body soap. Ook omdat ik wat vaker wil kiezen voor zoveel mogelijk plasticvrije (zero waste) beauty producten. Dus ik besloot mij eens te verdiepen in de herkomst en productie van losse zepen. Want tot nu toe gebruikte ik eigenlijk nooit een ‘gewoon’ stuk zeep. Eerlijk gezegd vond ik losse zepen altijd maar een beetje saai en ouderwets. Mijn vader gebruikt nog altijd een stuk zeep zowel voor het douchen als voor het haren wassen.

Maar ook vond ik de geur van een stuk zeep vaak iets te heftig. Hoewel er nog steeds geparfumeerde en chemisch gemaakte zepen bestaan, heb ik ook ontdekt dat losse zepen juist hele mooie en ambachtelijk gemaakte producten kunnen zijn. In dit artikel lees je mijn nieuwe ervaring met natuurlijk, losse zepen. Want ik gebruikte namelijk de JOIK Extra Gentle body soap.

Joik Extra Gentle Body Soap: zacht en toch lekker schuimend

Hoewel de JOIK body soap natuurlijk ook heel goed is te gebruiken om je handen mee te wassen, besloot ik deze te gebruiken als (zero waste) vervanging van mijn douchegel tijdens het douchen. Zowel in de ochtend als in de avond. Het eerste wat mij opvalt is dat deze zeep direct lekker schuimt. Want tijdens het douchen houd ik toch wel van (veel) schuim. Mijn ervaring was dat gewone zepen eigenlijk geen tot weinig schuim geven dus hier word ik al blij van.

Zelf gebruik de zeep in combinatie met een natuurspons, een puur natuurlijk product afkomstig uit de oceaan. Dat is veel gezonder voor je huid en het milieu dan synthetische douchesponzen. De JOIK body soap geeft een subtiel frisse geur af en dat maakt deze zeep geschikt voor elk moment van de dag. Maar ook ideaal om door zowel mannen als vrouwen te gebruiken. En voor baby’s. Want eigenlijk kom ik er ook net pas achter dat er ‘body soap baby’ vermeld staat op de verpakking. Dat verklaart ook meteen dat deze zeep een superzacht gevoel geeft op je huid.

Joik Extra Gentle Body Soap: toch een gehydrateerde huid 

Vaak laat een gewoon stuk (fabrieks)zeep een droge en trekkerige huid achter is mijn ervaring. Hoe dat komt? Zowel de ingrediënten als het productieproces hebben hiermee te maken. Want reguliere zepen worden vaak gemaakt met geraffineerde vetzuren, chemische toevoegingen en synthetische parfums. Daarbij bevatten ze dus geen of nauwelijks echt voedende grondstoffen. De body soap van JOIK daarentegen bevat sheabutter, olijfolie en amandelolie. Tezamen zorgen zij dus voor de zachtheid en maakt het deze zeep ook geschikt voor baby’s en de (zeer) gevoelige huid van volwassenen.

Bovendien heb je per douchebeurt maar een klein beetje van deze zeep nodig om al helemaal ingezeept te zijn. Je doet er dus ook lang mee. De body soap van JOIK laat je huid na het douchen zacht en gehydrateerd achter waardoor insmeren met een lotion eigenlijk niet meer nodig is.

Joik Organic zepen: Ambachtelijke puur natuurlijke zepen

Een natuurlijk douche- of badproduct is voor mij een must. Want een zeep of douchegel gebruik je dagelijks dus liever vermijd je zoveel mogelijk gifstoffen die je gezondheid kunnen aantasten. De producten van JOIK komen uit de ongerepte natuur van Estland. Zij gebruiken alleen pure en lokale grondstoffen voor hun producten. Daarbij produceren ze zelf en op duurzame wijze. Maar ook zijn in het bezit van de Ecocert. certificering.

De JOIK body soap heeft daarbij een zero waste verpakking want het zit alleen in een subtiel kartonnen doosje zonder plastics. Daarbij vind ik de lichte pastelkleuren op de verpakking rust uitstralen. Kortom, net als de handzeep en douchegel van JOIK, ben ik ook heel tevreden met de JOIK Extra Gentle body soap en heb ik een andere kijk gekregen op losse zepen.

Klik hier voor alle Joik Organic producten

Xandra: ik heb een passie voor duurzaam, gifvrij en gezond leven, op het werk en thuis.

Wij maken gebruik van cookies. Indien je verder gaat op deze website, ga je daarmee akkoord. Meer informatie vindt je in ons privacybeleid Manage cookies