• Gezonde cosmetica
  • Verzendkosten 3,95, gratis vanaf 25,-
  • Besteld op werkdagen voor 12:00 uur,
    volgende dag geleverd
  • Klanttevredenheid 9.5/10

Review Joik Micellar Water

  • Geplaatst op
  • Door Xandra Dubbeldam
Review Joik Micellar Water

Voorheen zag ik daar altijd een beetje tegenop omdat ik na het reinigen vaak prikkende ogen kreeg. Maar gelukkig kan ik nu mijn ogen zelfs in de ochtend of middag reinigen en direct nieuwe mascara opbrengen. Zonder prikkende ogen.

Mijn ogen maak ik dagelijks op met een natuurlijk mascara en oogpotlood. Verder gebruik ik doordeweeks weinig make-up maar ik probeer mijn ogen wel iedere avond te reinigen. Voorheen zag ik daar altijd een beetje tegenop omdat ik na het reinigen vaak prikkende ogen kreeg. Hierdoor was ik eigenlijk genoodzaakt om mijn ogen pas te reinigen vlak voor het slapengaan. Want alleen dan had ik geen last van prikkende en geïrriteerde ogen.

Maar gelukkig kan ik nu mijn ogen zelfs in de ochtend of middag reinigen en direct nieuwe mascara opbrengen. Zonder prikkende ogen. Namelijk met micellar water. In dit artikel lees je mijn ervaring met JOIK micellar water voor het reinigen van mijn ogen en gezicht.

Joik Micellar Water: zachte reiniging zonder prikkende ogen

Voordat ik micellar water ontdekte, gebruikte ik een make-up reiniger op basis van lotion of reinigingspads met olie. Maar dit laatste laat een vettig laagje achter bij je ogen en mijn ogen raakten hierdoor geïrriteerd. Maar ook reinigingslotion bleek voor mij niet ideaal want ook dit gaf mij prikkende ogen. Het liefst zou ik enkel water willen gebruiken voor het reinigen van mijn ogen en gezichtshuid maar dat is bijna onmogelijk voor het goed te kunnen verwijderen van alle make-up.

Dus wat komt er het dichtste in de buurt van water? Micellar water. Na het gebruik van JOIK micellar water had ik helemaal geen last meer van prikkende ogen. Daar werd ik heel blij van. Daarbij wil ik niet alleen gifvrije make-up gebruiken maar ook voor het reinigen van mijn ogen en gezicht gebruik ik het liefst een zo puur mogelijk product. Tenslotte is een reinigingsproduct ook iets dat je dagelijks gebruikt dus beter is ook deze helemaal gifvrij.

Bekijk hier alle Joik Organic producten

Joik Micellar Water: direct een fris en schoon gevoel

Na het reinigen van mijn ogen en gezicht met de JOIK micellar water, krijg ik gelijk een fris en energiek gevoel. Maar ook zien mijn ogen en gezicht er duidelijk zichtbaar schoon uit. Bovendien heb je maar heel weinig nodig van het micellar water. Zelf reinig ik het liefst met katoenen reinigingpads. Bijvoorbeeld de herbruikbare reinigingsdoekjes van Human Kind (Lees hier mijn review van deze doekjes). Deze zijn niet alleen heel zacht voor je ogen en je gezicht. Maar ook beter voor het milieu omdat je geen wegwerp wattenschijfjes hoeft te gebruiken. De katoenen reinigingspads kun je na gebruik gewoon wassen in de wasmachine. Daarnaast vind ik wegwerp wattenschijfjes vaak vervelend doordat de pluisjes je ogen kunnen irriteren.

Mijn make-up verwijderen doe ik meestal in de avond en daarbij begin ik altijd met het schoonmaken van mijn ogen. Vervolgens doe ik de rest van mijn gezicht. Heel fijn is dat je JOIK micellar water kunt gebruiken voor zowel je (gevoelige) ogen als je gezichtshuid en je hals. Slechts een klein beetje micellar water doe ik op een katoenen reinigingspad en leg het een paar seconden op mijn gesloten ogen. Vervolgens wrijf ik zachtjes alle mascara en make up heel gemakkelijk weg. En naspoelen met water is niet nodig.

Joik Micellar Water: 100% gifvrij en gezond voor je gezicht

Micellar water van JOIK is geurvrij, gifvrij en is gemaakt van natuurlijke ingrediënten. Zoals biologisch korenbloemwater en aloë vera sap. Dit zorgt ervoor dat je gezichtshuid tijdens het reinigen ook direct gehydrateerd wordt. Maar ook voorkomt het dat het je gezichtshuid na het reinigen droog en trekkerig achterlaat. Dit is vaak wel het geval bij andere make-up reinigers is mijn ervaring. Onlangs raakte ik bekend met dit nog vrijwel nieuwe, natuurlijke cosmeticamerk. Zij stellen hoge eisen aan hun producten. Uiteraard zijn ze helemaal vrij van parabenen, siliconen en andere chemische giftige stoffen. Daarbij zijn hun producten dierproefvrij en vegan.

Kortom, het reinigen van mijn ogen en gezicht doe ik voortaan alleen nog maar met JOIK micellar water. Want het geeft mij niet alleen schone ogen en een schone gezichtshuid. Maar ook ben ik helemaal verlost van prikkende ogen na het reinigen en dat is voor mij veel waard.

Xandra: ik heb een passie voor duurzaam, gifvrij en gezond leven, op het werk en thuis.

Wij maken gebruik van cookies. Indien je verder gaat op deze website, ga je daarmee akkoord. Meer informatie vindt je in ons privacybeleid Manage cookies