• Gezonde cosmetica
  • Verzendkosten 3,95, gratis vanaf 25,-
  • Besteld op werkdagen voor 12:00 uur,
    volgende dag geleverd
  • Klanttevredenheid 9.5/10

Review JOIK handzeep Grapefruit & Mandarin

Review JOIK handzeep Grapefruit & Mandarin

Schrijver en blogger Xandra Dubbeldam heeft een passie voor duurzaam, gifvrij en gezond leven, op het werk en thuis en schrijft hier veel over. Af en toe test ze producten van SoloBioMooi en vandaag is de JOIK handzeep aan de beurt. Lees hier haar review.

Eigenlijk gebruik ik zelf al jaren een natuurlijke handzeep zonder schadelijke stoffen. Want handen wassen doe je elke dag wel meerdere malen. Een giftige handzeep vermijd ik dus liever zoveel mogelijk. Natuurlijke verzorging is voor mij net zo belangrijk als natuurlijk eten en drinken. Maar een natuurlijke handzeep vond je voorheen alleen in de natuurwinkel en meestal maar met beperkte keuze. Ik vond het dan ook niet altijd makkelijk om een natuurlijke handzeep te vinden die ook nog eens heel lekker (maar wel natuurlijk) ruikt. Want een neutrale handzeep is niet aan mij besteed. Het nieuwe merk JOIK ontwikkelt natuurlijke handzepen die niet alleen 100% gifvrij zijn en heerlijk ruiken. Maar die nog meer voordelen hebben. Wil je weten welke dit zijn? Je leest het in dit artikel.

JOIK handzeep

Een puur natuurlijke en friszoete geur

Bij ontvangst van de nieuwe handzeep van JOIK in de geur grapefruit en mandarijn, had ik er meteen een goed gevoel bij. De grote oranje stip op het zeeppompje geeft gelijk aan dat deze handzeep de geur grapefruit en mandarijn heeft. Laat deze twee fruitsoorten nu net mijn favoriete fruitsoorten zijn. Ik start de ochtend vaak met het eten van een halve grapefruit. Want ik houd van de friszure smaak en geur van grapefruit. Zelf houd ik vooral van een zo natuurlijk mogelijke geur van handzeep. Ik was dan ook heel benieuwd naar en ietwat sceptisch over de geur van deze nieuwe handzeep. Want een handzeep met een natuurlijke geur is best zeldzaam is mijn ervaring. Maar ik was heel verrast want deze handzeep van JOIK ruikt heel fris en zoetig tegelijk. En dat op een natuurlijke manier. Deze geur geeft mij zelfs een blij gevoel. Wist je dat de geur van citrusvruchten ontspannend werkt? Daarnaast heb ik gemerkt dat de heerlijke geur ook nog fijn een tijdje blijft hangen op je handen.

Voor schone, zachte handen en ontspanning

Ook merk ik dat na het handen wassen met deze handzeep mijn handen niet droog aanvoelen. Want bij mij is dat wel vaak het geval met andere handzeep. De handzeep van JOIK werkt dus ook heel verzorgend voor je handen. Bovendien vind ik het heel fijn om handen te wassen met een schuim in plaats van een substantie. Zo kun je je jouw handen ook snel inzepen want je hebt maar weinig water nodig om toch heerlijk schuim te krijgen. De JOIK handzeep geeft mij niet alleen schone en zachte handen. Maar ook wordt handen wassen een ontspanmomentje door de geur en het schuim. Zo heb ik deze handzeep ook als douchegel gebruikt. Heerlijk. Daarnaast heeft deze handzeep een heel handig pompje dat er ook heel stijlvol uitziet. Kortom, niet even snel handen wassen maar genieten van het moment en de heerlijk ontspannende geur.

Handgemaakt en met lokale grondstoffen

Natuurlijk ben ik vooral fan van deze handzeep omdat het een natuurlijke handzeep is zonder gifstoffen. Zoals SLS, parabenen en andere chemische toevoegingen. Tenslotte gebruik je handzeep vaak en wil je alle onnodige gifstoffen niet binnenkrijgen. Maar ook spreekt de visie van JOIK mij erg aan. Want het hele productieproces verzorgen ze zelf en ze maken gebruik van lokale grondstoffen, direct uit de mooie natuur van Estland. De handzeep van JOIK is iets duurder dan andere handzeep maar dat kan ook niet anders door het gebruik van de natuurlijke ingrediënten. En tezamen met de andere voordelen van deze handzeep, is het de prijs wel waard vind ik. Daarnaast heb je er per keer niet veel van nodig om toch goed je handen te kunnen wassen. Met de handzeep van JOIK verwen je jezelf want deze handzeep maakt schoon en blij tegelijk.

Wij maken gebruik van cookies. Indien je verder gaat op deze website, ga je daarmee akkoord. Meer informatie vindt je in ons privacybeleid Manage cookies