• Gezonde cosmetica
  • Verzendkosten 3,95, gratis vanaf 25,-
  • Besteld op werkdagen voor 12:00 uur,
    volgende dag geleverd
  • Klanttevredenheid 9.5/10

Review Glossworks nagellak en remover

Review Glossworks nagellak en remover

Glossworks is een vrij nieuw merk in Nederland en daardoor had ik er nog nooit van gehoord. Het is een Engels merk dat nagellak biedt die dierproefvrij en vegan is. De lakjes bevatten bovendien niet de meest bekende chemische stoffen die je liever wilt vermijden. Ik mocht een aantal lakjes en de nagellak remover van het merk proberen, dus kijk snel mee!

Glossworks nagellak 

Zoals ik hierboven al beschreef zijn de lakjes van Glossworks dierproefvrij, vegan friendly en 9-Free. Dit houdt in dat de ingrediënten lood, xylene, camphor, toluene, formaldehyde, DBP, ethyl tosylamide, parabenen en formaldehyde resin niet in de lakjes verwerkt worden.

De nagellak is verkrijgbaar in 24 kleuren, heeft een gelachtige textuur en geeft een mooie glans. Om de nagellak weer te kunnen verwijderen biedt het merk een acetonvrije remover. Bovendien er is een natuurlijke nagelriemolie beschikbaar. Laten we snel gaan kijken!

Glossworks swatches

Blush is direct één van mijn favoriete tinten. Het poeder roze lakje dekt bij 3 laagjes. 

One shade of grey dekt ook met 3 laagjes en is zoals de naam al zegt: grijs!

Midnight at the oasis vind ik zo bijzonder! Als de zon er niet op schijnt, is de kleur mysterieus, maar zodra de zon er op schijnt is de kleur extra magisch. Het lakje dekt al bij 1 laagje prima, maar uit gewoonte bracht ik 2 laagjes aan.

Pink Champagne is echt een prachtige kleur, maar ik baal van de dekking. Ik houd van lakjes die bij 2 laagjes al dekken, maar voor dit lakje heb je maar liefst 4 laagjes nodig.

Reddy to go is een typische zomertint (koraal). Deze dekt zoals de donkerblauwe goed: al bij 1 laagje is de dekking prima. Toch heb ik ook hiervan 2 laagjes aangebracht. 

Coming is beige dekt iets minder goed (3 laagjes), maar is een mooie huidskleurige tint. 

Glossworks nagellak remover

Natuurlijk heb ik ook de acetonvrije nagellak remover van Glossworks geprobeerd. Het merk maakt dus geen gebruik van aceton, maar wel van methyl ethyl ketone. Helaas wordt ook hierover geschreven dat het een uitdrogende werking heeft. 

Maar Glossworks heeft er wel vitamine E en arganolie aan toegevoegd, dus dat compenseert het wellicht. Ik vind hem net zo effectief werken als een remover waar wél aceton in zit. Het merk belooft dat de remover ruikt naar druiven, maar dat merk ik zelf niet. 

Het is zeker wel een fruitige geur, maar ik vind hem eerlijk gezegd toch vrij chemisch ruiken. Ik vind deze geur altijd nog beter dan de geur van aceton, maar ik vind het niet heel lekker.

Review Glossworks nagellak en remover

Hoewel ik de nagellak van Glossworks prettig vind lakken, is de dekking niet bij alle lakjes even goed. Reddy to go en midnight at the oasis voldoen aan mijn wens, want ik gebruik het liefst maximaal 2 laagjes.

De overige tinten dekken uiteindelijk wel, maar hebben meer laagjes nodig. Ik moet wel zeggen dat ze de belofte over een mooie glans zeker waarmaken! Bovendien vind ik het goed dat de lakjes 9-free en vegan friendly zijn. Hoe minder schadelijke stoffen, hoe beter.

Wat betreft de nagellak remover zonder aceton: die vind ik net zo goed werken als een remover mét aceton. Helaas kan ik niet beoordelen of het nu ook echt beter is qua ingrediënten. Ik hoop van wel, gezien het een redelijk prijzig product is.

De producten van Glossworks zijn verkrijgbaar bij SoloBioMooi.

-- 

De originele review verscheen op Beautygoddess.nl.

Wij maken gebruik van cookies. Indien je verder gaat op deze website, ga je daarmee akkoord. Meer informatie vindt je in ons privacybeleid Manage cookies