• Gezonde cosmetica
  • Verzendkosten 3,95, gratis vanaf 25,-
  • Besteld op werkdagen voor 12:00 uur,
    volgende dag geleverd
  • Klanttevredenheid 9.5/10

Review Boho liquid foundation

Review Boho liquid foundation

Voordat Xandra kennismaakte met een natuurlijke foundation, vond ze een foundation vaak een onnatuurlijk resultaat geven. Maar zou dat ook het geval zijn met natuurlijke foundation? Dat is ze zelf gaan ondervinden en ze heeft er deze review over gegeven. Lees snel verder!

Net als bij lipstick, gebruik ik foundation eigenlijk alleen voor een avondje uit of een feestelijk moment, maar ook als ik merk dat mijn huid wat oneffenheden heeft. Mijn gezichtshuid probeer ik het liefst zoveel mogelijk te laten ‘ademen’. Doordeweeks gebruik ik dan ook enkel wat (minerale) poeder. Daarnaast houd ik meer van een natuurlijke uitstraling. Voordat ik kennismaakte met een natuurlijke foundation, vond ik een foundation vaak een onnatuurlijk resultaat geven. Maar zou dat ook het geval zijn met natuurlijke foundation? Dat ben ik zelf gaan ondervinden. Want als je gezicht vaker oneffenheden heeft, dan wil je misschien wel liever dagelijks een foundation gebruiken. Maar dan het liefst een foundation die is gemaakt op basis van natuurlijke ingrediënten. En een foundation die de gezichtshuid nog steeds laat ademen. In dit artikel kun je lezen dat ik blij verrast was met de natuurlijke foundation van het merk BOHO.

Goede dekking van alle oneffenheden en de huid is mooi glad

Het merk BOHO kende ik al doordat ik hun mascara en oogpotlood al enige tijd gebruik. Ik was dan ook heel benieuwd hoe deze foundation mij zou bevallen. Omdat ik toch nog wat voorzichtig was en niet te veel foundation wil gebruiken, begon ik met een heel klein beetje aan te brengen. Maar dit bleek eigenlijk al genoeg te zijn voor mijn hele gezicht. En met nog een drupje smeerde ik ook mijn hals in met deze foundation. Als je het zachtjes inmasseert met je vingertoppen, stimuleer je ook direct de bloedsomloop in je gezicht. Hoewel ik de foundation gewoon met mijn vingertoppen aanbreng, kun je hiervoor ook een speciale foundation brush gebruiken. Deze BOHO foundation zit in een glazen flesje (veel beter dan plastic) en het heeft een handig pompje waarmee je gemakkelijk de juiste hoeveelheid kunt doseren zodat je nooit teveel gebruikt.

De BOHO foundation is gemaakt met alleen maar natuurlijke ingrediënten. Hierdoor weet je zeker dat je geen gifstoffen op je huid smeert. Sterker nog, deze foundation zorgt ervoor dat je huid juist verzorgd wordt door de toevoeging van voedingsstoffen. Zoals vitamine E dat ervoor zorgt dat je huid niet uitdroogt na het gebruik van foundation. Dat is wel vaak het geval bij reguliere foundations heb ik gemerkt. Mijn gezichtshuid voelde dan ’s avonds na het reinigen vaak droog en trekkerig aan. Met de BOHO foundation blijft je gezichtshuid wel gezond en goed beschermd. Daarnaast vind ik het heel fijn dat deze foundation 100% vegan is en het bevat biologisch gecertificeerde ingrediënten.

Met een kleine hoeveelheid krijg je al een mooi, natuurlijk resultaat

Zelfs met een kleine hoeveelheid zag ik al dat het alle oneffenheden goed dekt. Het lijkt bijna wel alsof ik professioneel ben opgemaakt. Daarnaast vind ik dat deze foundation de huid mooi glad maakt. En, voor mij eigenlijk het belangrijkste punt, je gezicht blijft er toch heel natuurlijk uitzien. Dat heb ik nog niet eerder ervaren met andere foundations. Bovendien was het met andere foundations voor mij ook altijd een gok of ik wel de juiste tint had gekozen. Voor deze BOHO foundation gebruikte ik de tint porcelain. Op de website van Solobiomooi staat vermeld: ‘de kleur versmelt met je huid’. Nu begrijp ik wel wat hiermee wordt bedoeld want de tint lijkt zich als het ware aan te passen aan jouw kleur en type huid. Dit zorgt uiteindelijk dus voor het mooie, natuurlijke resultaat.

Minder zichtbare rimpeltjes dus ook geschikt voor de oudere huid

Deze foundation dekt niet alleen de oneffenheden of roodheid van de huid. Maar ook maakt het rimpeltjes veel minder zichtbaar. Een bijkomend voordeel dus voor de oudere huid. Maar vooral heb ik ervaren dat mijn huid de hele dag lekker zacht blijft aanvoelen en er helemaal geen irritatie is. Deze foundation is dan ook heel geschikt voor de gevoelige huid. En heb je een keer weinig geslapen waardoor je gezichtshuid er moe uitziet? Ook dan blijf je er met deze natuurlijke foundation toch stralend uitzien. Het valt niet op dat je make-up draagt met de BOHO foundation want je gezichtshuid blijft er heel natuurlijk uitzien. Dat vind ik een groot pluspunt en heb ik nog niet eerder zo gezien met andere foundations. Kortom, deze foundation voldoet helemaal aan mijn verwachting. Mijn gezicht ziet er stralend en glad uit en het geeft precies de natuurlijke look die ik voor ogen had.

Wij maken gebruik van cookies. Indien je verder gaat op deze website, ga je daarmee akkoord. Meer informatie vindt je in ons privacybeleid Manage cookies