• Gezonde cosmetica
  • Verzendkosten 3,95, gratis vanaf 25,-
  • Besteld op werkdagen voor 12:00 uur,
    volgende dag geleverd
  • Klanttevredenheid 9.5/10

Review Boho brushes | Eco friendly & Vegan

  • Geplaatst op
  • Door Mariëlle van TheGreenGuide.nl
  • Geplaatst in Biologische make-up
Review Boho brushes | Eco friendly & Vegan

Waar bepaalde producten soms moeilijk veganistisch te vinden zijn, is dat bij kwasten gelukkig geen probleem. Let wel: kwasten kunnen dierlijke haren bevatten, zoals van varkens. Maar dat is bij deze mooie Boho brushes gelukkig niet het geval. Ze zijn eco friendly en ik ga je in deze review 2 kwasten voor het gezicht en 2 kwasten voor de ogen laten zien.

Boho brushes

Ik gebruikte jarenlang kwasten van een high-end merk. Het was een investering, maar ze waren het waard. Helaas kwam ik er als veganist achter dat ze dierenharen bevatten. 

Daarom ging ik op zoek naar nieuwe kwasten en ik ontdekte dat er ook duurzame kwasten verkrijgbaar zijn. De Boho brushes zijn daar een goed voorbeeld van en wat zijn ze mooi! Hieronder laat ik ze stuk voor stuk aan je zien.

Review Boho vegan brushes

Boho brush - powder

Als eerste: de poeder kwast van Boho. Deze is lekker zacht en daardoor ideaal voor de gevoelige huidjes. Helaas is hij wel wat slap en dat vind ik niet prettig werken om poeder secuur mee aan te brengen. Ik zie een poeder kwast graag wat voller en ook platter.

Boho powder brush

Boho brush - blush

Alle gezichtskwasten hebben zachte haartjes, maar gelukkig is deze blush kwast steviger. Ik denk dat dit komt doordat je een minder groot oppervlak aan haartjes hebt en deze brush een andere shape heeft. Daardoor vind ik deze kwast wel fijn, ook om bronzer aan te brengen.

Boho blush brush

Boho brush - blending

Naast gezichtskwasten heeft Boho dus ook kwasten voor de ogen. De haren hiervan lijken hetzelfde, maar ze zijn toch net wat ruwer. Dat vind ik jammer, want voor het blenden van oogschaduw gebruik ik het liefst een zacht kwastje. Toch werkt deze kwast wel prettig.

Boho blending brush

Boho brush - eyeshadow

Last but not least: de kwast die letterlijk 'oogschaduw kwast' heet. Een kwast als deze vind ik essentieel voor een mooie ooglook. Hiermee breng ik graag oogschaduw op het bewegende ooglid aan. Deze haren voelen ook net wat ruwer aan, maar de kwast is prettig in gebruik.

Boho eyeshadow brush

Review Boho brushes

Het uiterlijk van deze Boho brushes is geweldig, ze staan heel mooi op mijn kaptafel. Maar ze zijn gelukkig ook prettig om te gebruiken. Het zijn op dit moment mijn favoriete vegan make-up kwasten. Al zou ik de poeder kwast dus graag wat voller zien!

De producten van Boho zijn verkrijgbaar in de SoloBioMooi webshop.

--

De originele review verscheen op thegreenguide.nl.

Wij maken gebruik van cookies. Indien je verder gaat op deze website, ga je daarmee akkoord. Meer informatie vindt je in ons privacybeleid Manage cookies