• Gezonde cosmetica
  • Verzendkosten 3,95, gratis vanaf 25,-
  • Besteld op werkdagen voor 12:00 uur,
    volgende dag geleverd
  • Klanttevredenheid 9.5/10

Review Benecos Mascara Glamour Look

  • Geplaatst op
  • Door Xandra Dubbeldam
Review Benecos Mascara Glamour Look

Xandra heeft een passie voor duurzaam, gifvrij en gezond leven, op het werk en thuis en schrijft hier veel over. Af en toe test ze producten van SoloBioMooi en vandaag is de Benecos Mascara Glamour Look aan de beurt. Lees hier haar review.

Een fijne mascara is voor mij misschien wel het belangrijkste beautyproduct. Tenslotte zijn je ogen heel bepalend voor je uitstraling, toch? Een mascara geeft je gezicht dan ook net wat meer expressie. Waar ik voorheen altijd mascara gebruikte van ‘bekende’ merken, wilde ik nu ook mijn mascara helemaal natuurlijk hebben, helemaal gifvrij. Ik heb verschillende merken geprobeerd waarbij ik heb gemerkt dat er best wel verschillen bestaan. Wat is dan mijn ideale mascara? Deze dient voor mij goed zwarte wimpers te geven en het borsteltje dient alle wimpers goed te bereiken. Maar ook wil ik het liefst dat de mascara de hele dag goed blijft zitten. De natuurlijke Benecos mascara voldoet aan al mijn eisen. En is daarbij ook heel betaalbaar. Dat is om blij van te worden.

Alle wimpers worden direct mooi zwart met deze mascara

Al direct bij het aanbrengen van het eerste laagje mascara zie je dat alle wimpers mooi zwart worden. Bij andere natuurlijke mascara’s was dit vaak niet het geval. Daarnaast pakt deze mascara alle wimpers goed mee, ook de wimpers helemaal aan de zijkant van je ogen. Maar ook laat deze mascara de wimpers licht krullen en dat geeft toch net een iets mooier resultaat vind ik. Een enkel laagje is al voldoende voor mooie zwarte en volle wimpers. Maar zelf vind ik een tweede laagje met deze mascara het mooiste effect geven. Een natuurlijke glamour-look noem ik het. En mors je wat mascara naast je oog dan haal je deze gemakkelijk weg met een wattenstaafje met een klein beetje water. Daarnaast heeft het borsteltje een goed formaat en de mascararoller vind ik ook een fijne grip hebben.

Nooit meer geïrriteerde ogen met een natuurlijke mascara

Waar ik eerder met andere mascara’s weleens prikogen kreeg, is dat bij deze mascara helemaal niet het geval. Met een natuurlijke mascara weet je zeker dat je geen last hebt van giftige of irriterende stoffen. Ook merkte ik bij andere natuurlijke mascara’s dat de mascara al snel vervaagde na bijvoorbeeld een beetje in mijn ogen te hebben gewreven. Maar deze BENECOS-mascara blijft de hele dag goed zitten. Omdat ik al lange tijd voor natuurlijke cosmetica kies en hiermee experimenteer, had de natuurlijke mascara een aantal jaren terug nog niet de kwaliteit van nu. Hierdoor viel ik uiteindelijk toch weer terug op de reguliere ‘bekende ’mascara’s. Maar gelukkig hoeft dat niet meer. Hopelijk gebruiken we straks alleen nog maar natuurlijke mascara’s.

Deze mascara is ook weer gemakkelijk te verwijderen

Wat ik ook belangrijk vind is dat de mascara aan het eind van de dag ook weer goed en gemakkelijk te verwijderen is. Want bij reguliere mascara’s is mijn ervaring dat je best lang moet wrijven om de mascara goed te kunnen verwijderen. Mogelijk is dat te wijten aan de niet-natuurlijke ingrediënten van de mascara. De Benecos Mascara Glamour Look is met weinig moeite goed te verwijderen. Hiervoor gebruik ik zelf het liefste micellair water. Want dit geeft voor mij een fris gevoel zonder dat mijn ogen irriteren zoals bij mij het geval is met een speciale make-up remover. Wist je dat deze mascara, door de toegevoegde jojoba-olie en de vitamine E, ook verzorgend werkt voor je wimpers?

Een duurzame, vegan en diervriendelijke mascara

Ook een groot pluspunt voor mij is dat de BENECOS-mascara duurzaam is. Met deze mascara weet je zeker dat er niet getest wordt op dieren en worden er geen dierlijke ingrediënten gebruikt. Transparantie vind ik heel belangrijk en gelukkig wordt dit steeds meer een eis voor veel beautyproducten. Want we willen vaker weten wat en wie er achter de producten zit die wij dagelijks gebruiken. Duurzaamheid is dus nog een goede reden om voor de BENECOS-mascara te kiezen.

Wij maken gebruik van cookies. Indien je verder gaat op deze website, ga je daarmee akkoord. Meer informatie vindt je in ons privacybeleid Manage cookies