• Gezonde cosmetica
  • Verzendkosten 3,95, gratis vanaf 25,-
  • Besteld op werkdagen voor 12:00 uur,
    volgende dag geleverd
  • Klanttevredenheid 9.5/10

Review Benecos mascara en eyeshadow base

  • Geplaatst op
  • Door Mariëlle van TheGreenGuide.nl
Review Benecos mascara en eyeshadow base

Waar eerst eindelijk dierproefvrije make-up en verzorging meer aandacht kreeg, krijgt vegan cosmetica nu ook steeds meer aandacht! Zelf ben ik al overgestapt op vegan make-up, maar ik merk dat er van sommige producten nog maar weinig vegan opties zijn. Dat zie je bijvoorbeeld bij mascara’s en bij oogschaduw. In dit artikel vind je de Benecos mascara en eyeshadow base. Werken dit soort vegan producten eigenlijk wel fijn?

Benecos mascara en eyeshadow base

Benecos mascara en eyeshadow base


Tot nu toe heb ik al best wat producten van Benecos geprobeerd, maar ik sta altijd open voor het proberen van meer producten! Het is namelijk een heel bewust én betaalbaar merk en dat vind ik er zo leuk aan. Het assortiment van Benecos bestaat uit make-up, nagellak en verzorgingsproducten. En ze hebben dus ook meerdere vegan opties in het assortiment, waar ik erg blij mee ben. Ik probeerde nu de Benecos mascara en eyeshadow base. Let's see!

Benecos mascara


Laten we beginnen met de Benecos mascara, want daar heb ik eigenlijk het meeste over te zeggen. De verpakking is eigenlijk vrijwel hetzelfde als heel veel andere mascara’s. Deze mascara zou moeten zorgen voor volume, maar dan zonder dierlijke ingrediënten. Hoe het borsteltje er uit ziet, zie je hieronder terug op de foto. Persoonlijk vind ik het best een dik borsteltje, mijn voorkeur gaat altijd uit naar de wat dunnere borsteltjes. Toch maakt de mascara mijn wimpers gelukkig wel lekker zwart. Helaas vind ik het volume gedeelte tegenvallen, evenals de separatie die de mascara geeft.

Benecos vegan mascara

Benecos eyeshadow base


Maar goed, ik was ook wel heel benieuwd naar de Benecos eyeshadow base! Deze ziet er qua verpakking ook heel normaal uit. Maar in tegenstelling tot veel drogist eyeshadow bases is dit product natuurlijk en daar gaat mijn voorkeur naar uit. De oogschaduw basis heeft een mooie glans, maar dat betekent niet dat je hem bij een matte look niet kunt gebruiken. Op het ooglid valt het namelijk niet meer op. De eyeshadow base trekt héél snel in de huid, dus ik gebruik er wat meer van zodat ik het goed kan verdelen. Hij laat mijn oogschaduw beter overkomen en het blijft langer zitten. De applicator is overigens net zoiets als bij een lipgloss, erg handig. Dit is dus wel een topper voor mij!

Benecos vegan eyeshadow base

Conclusie


Maar hoe ziet dat er dan uit bij een look? Speciaal voor deze review maakte ik een ooglook, met de eyeshadow base en de mascara. Mijn oogschaduw brengt mooi aan met de base en trekt na een dag niet in de lijntjes. De mascara maakt mijn wimpers wat meer opvallend, maar het resultaat is niet enorm. Hij is gelukkig wel echt zwart, maar ik had liever wat meer volume en separatie gezien. Nu ben ik ook wel heel kritisch wat betreft mascara’s, want ik houd echt van opvallende wimpers. Houd je van een natuurlijke look en wil je een natuurlijke én vegan mascara, dan is deze wellicht wel wat voor jou. De Benecos vegan mascara en oogschaduw basis zijn verkrijgbaar in de webshop van Solobiomooi!

--

Hi! Ik ben Mariëlle en ik schrijf op www.thegreenguide.nl over dierproefvrije & natuurlijke beauty, duurzame kleding, minimalisme, veganisme en travel om jou te inspireren. Op social media vind je me onder de naam ‘thegreenguidenl’.

Wij maken gebruik van cookies. Indien je verder gaat op deze website, ga je daarmee akkoord. Meer informatie vindt je in ons privacybeleid Manage cookies