• Gezonde cosmetica
  • Verzendkosten 3,95, gratis vanaf 25,-
  • Besteld op werkdagen voor 12:00 uur,
    volgende dag geleverd
  • Klanttevredenheid 9.5/10

Review Benecos lipstick

Review Benecos lipstick

Wist je dat lipstick tot een van de meest hormoonverstorende make-up producten behoort? Vooral als je lipstick wel dagelijks gebruikt, kies je liever voor een natuurlijke lipstick die veilig is voor je gezondheid. Zou Xandra een gifvrije lipstick hebben gevonden die een mooie kleur heeft maar ook goed blijft zitten? Je leest het in dit artikel.

Hoewel ik mascara en oogpotlood wel dagelijks gebruik, gebruik ik lipstick eigenlijk alleen voor een feestje of een ander speciaal moment. Dan kies ik wel voor een mooie en een beetje opvallende kleur. En natuurlijk kies ik alleen voor een gifvrije lipstick die ik zonder zorgen kan gebruiken. Eigenlijk haal ik mijn make-up producten nooit in de reguliere, bekende drogisterijen. Want daar slaag ik toch niet in mijn streven naar 100% gifvrije make-up producten. Tenslotte komt alles wat je op je huid en gezicht smeert, ook in je lijf terecht.

Wat ik zelf vaak niet prettig vond bij reguliere lipsticks, is dat deze meestal wat plakkerig zijn. Herken je dat? Daarnaast heb ik gemerkt dat andere lipsticks ook wat stug aanvoelden op mijn lippen. Zou dat te maken kunnen hebben met de chemische samenstelling van de lipstick? Ik denk het wel. Met het aanbrengen van de Benecos lipstick voel ik direct dat deze heel zacht aanvoelt op mijn lippen. Dat is al een heel goed begin. En al snel merk ik ook dat deze lipstick helemaal niet plakt. Daar ben ik dan ook heel blij mee. Verder heeft deze lipstick een fris-neutrale geur. Omdat ik zelf meer houd van een lichtglanzende lipstick, koos ik voor de glanzende variant. Maar als je liever een matte kleur lipstick gebruikt, dan heeft Benecos deze ook. Bovendien is deze lipstick ook weer gemakkelijk van je lippen te verwijderen met een doekje met alleen wat water. Wist je trouwens dat eventuele vlekken van deze natuurlijke lipstick heel makkelijk uitwasbaar zijn? Dat is fijn om te weten want reguliere lipstick vlekken zijn vaak wel lastig te verwijderen.

Prachtige kleur en je lippen blijven lang mooi

De Benecos lipstick hoef ik maar heel zachtjes aan te brengen en het dekt mijn lippen direct goed. Maar ook nadat ik de lipstick een paar uren heb gedragen, zien mijn lippen er nog steeds mooi uit. Voor een extra goede dekking, breng ik altijd twee dunne laagjes aan. Dat is beter dan een keer dik aanbrengen (dit geldt trouwens ook voor het aanbrengen van mascara). Na het eerste laagje lipstick, dep ik mijn lippen in een papieren tissue en vervolgens breng ik een tweede laagje aan. Zo blijft de lipstick ook langer zitten. De kleur van deze lipstick vind ik prachtig. Dikwijls denk je een mooie kleur lipstick aangeschaft te hebben maar het is toch altijd afwachten hoe deze uiteindelijk zal gaan uitpakken op jouw lippen. Voor de Benecos lipstick koos ik voor de kleur natural soft coral. Koraal is een van mijn favoriete kleuren (ook voor nagellak) omdat het eigenlijk een soort mix is van rood en oranje en daardoor veel minder hard oogt dan echt rood. Daarnaast vind ik koraal ook een echt tropische en vrolijke kleur.

100% natuurlijk en verzorgend voor je lippen

De lipstick van Benecos is eigenlijk niet alleen een lipstick die jouw lippen mooi maken. Maar ook een lipstick die tegelijkertijd jouw lippen verzorgen. Zo voorkom je dus ook droge lippen na het gebruik van lipstick. Hoe fijn is dat? Welk ingrediënt maakt de Benecos lipstick zo verzorgend? Dat is biologische jojoba olie. Want jojoba olie bevat veel vitaminen en goede vetzuren. Precies wat je lippen (maar ook je huid) goed kunnen gebruiken. Daarnaast bevat deze lipstick ook biologische bijenwas wat zorgt voor een goede en zachte structuur van de lipstick. Door de toevoeging van bijenwas is deze lipstick niet vegan maar Benecos heeft ook verschillende make-up producten die wel vegan zijn. Daarnaast zijn alle producten helemaal dierproefvrij. Waar reguliere lipstick jouw hormoonbalans kan verstoren is dat niet het geval bij deze natuurlijke lipstick. Want de lipstick van Benecos is geheel vrij van parabenen, siliconen en andere chemische giftige stoffen.

Kortom, ik ben blij met de gifvrije lipstick van Benecos omdat het mijn lippen een prachtige kleur geeft die goed blijft zitten en de lippen ook verzorgen. Dat voelt goed. Ook een voordeel: deze lipstick is heel betaalbaar.

Wij maken gebruik van cookies. Indien je verder gaat op deze website, ga je daarmee akkoord. Meer informatie vindt je in ons privacybeleid Manage cookies