• Gezonde cosmetica
  • Verzendkosten 3,95, gratis vanaf 25,-
  • Besteld op werkdagen voor 12:00 uur,
    volgende dag geleverd
  • Klanttevredenheid 9.5/10

Review Benecos blusher brush en powder brush

  • Geplaatst op
  • Door Christiana van ByChristiana.nl
Review Benecos blusher brush en powder brush

Ik zal het maar direct zeggen; ik ben eigenlijk een heel klein beetje saai als het gaat om make-up: ik heb zo mijn favorieten die ik al heel lang gebruik. Oogschaduw heb ik nauwelijks en draag ik dan ook zelden. Ik heb dan ook geen achtentachtig kwasten nodig om mijn make-up aan te brengen. Echter, omdat een mooie look natuurlijk begint met goede kwasten, vind ik het niet erg om hier wat extra voor te betalen. Maar…waarom duur doen als het ook goedkoop kan? Dan doen we dus ‘goedkoop’, met de kwasten van Benecos. Ik laat de Benecos blusher brush en de powder brush aan je zien.

Benecos blusher brush


De producten van Benecos zijn BDIH gecertificeerd en dierproefvrij. Ook de brushes zijn dus uiteraard niet gemaakt van dierenhaar, maar van synthetisch Toray haar. Synthetische haren hebben natuurlijk een aantal voordelen ten opzichte van dierenhaar, nog buiten het feit dat er geen dierenleed aan te pas komt. Ze zijn namelijk over het algemeen vele malen zachter en daardoor prettiger om mee te werken dan de (vaak) stugge kwasten die gemaakt zijn van dierenhaar.

Verder blijven de haartjes ook enorm goed zitten. De steel is gemaakt van snelgroeiende bamboe van gecertificeerde landbouw met recyclebaar aluminium. Mijn eerste indruk is dan ook dat ze er prima uitzien, heel degelijk en absoluut niet ‘goedkoop’. Maar…? Dat formaat? Why…? De poeder kwast is zo’n 22 centimeter lang, waardoor hij niet in mijn make-up tas past en een beetje raar uitsteekt tussen mijn andere kwasten. Aan de andere kant werkt de lange steel overigens niet minder prettig, maar dus ook niet prettiger dan een ‘normaal formaat’.

Review Benecos kwasten

Het gebruik


Met beide kwasten kan ik prima werken. Ze nemen poeder en blush in de juiste hoeveelheid op en het verdelen van de make-up gaat ook mooi gelijkmatig over de huid. De haartjes van de blusher brush zijn schuin afgesneden. Dat kan extra prettig werken, maar het is natuurlijk ook weer afhankelijk van hoe je je blush aanbrengt. Zelf doe ik dat met ronddraaiende bewegingen en dus niet in een ‘veeg’. Voor mij maken de afgesneden haartjes dus niet zoveel verschil, maar het is natuurlijk wel goed om te weten. De stelen van beide kwasten liggen prima in de hand. Ze zijn vrij breed, en het kan dus zijn dat je hier eventjes aan moet wennen. De haartjes zitten stevig in de steel. Ze laten niet los en ook tijdens het wassen van de kwasten blijven ze keurig op hun plek. Wanneer je ze aan de lucht laat drogen (alsjeblieft je kwasten niet föhnen! Gewoon.niet.doen!) komen ze bovendien ook prima uit de was-en-droog sessie.

Review Benecos kwasten

Conclusie


Al met al is mijn eindoordeel over de Benecos brushes dus positief. De prijs-kwaliteit verhouding is prima in orde, ze zien er goed uit en ze werken prettig. Alleen die lange steel van de powder brush had wat mij betreft iets korter gemogen dus! Zowel de Benecos blusher brush als de Benecos powder brush vind je bij Solobiomooi.

---

Christiana is werkzaam in de cosmeticabranche, is (natuurlijk) gek op make-up en cosmetica en deelt haar ervaringen, meningen en prachtige foto's op haar blog: www.bychristiana.nl.

Review Benecos kwasten

Wij maken gebruik van cookies. Indien je verder gaat op deze website, ga je daarmee akkoord. Meer informatie vindt je in ons privacybeleid Manage cookies