• Gezonde cosmetica
  • Verzendkosten 3,95, gratis vanaf 25,-
  • Besteld op werkdagen voor 12:00 uur,
    volgende dag geleverd
  • Klanttevredenheid 9.5/10

Review Benecos Blush make-up kwast

  • Geplaatst op
  • Door Natasja van Beautyspots.nl
Review Benecos Blush make-up kwast

Had je mij vijf jaar geleden verteld dat ik nu een flinke make-up stash zou hebben, dan had ik je voor gek verklaard. Op dat moment bestond mijn stash uit slechts een poeder, oogpotlood, mascara, één of twee kleuren oogschaduw en lippenstift. Mijn make-up kwasten zijn een belangrijk onderdeel daarvan. Want als ik iets wel geleerd heb de afgelopen tijd, is het dat goed gereedschap het halve werk is. Ik heb inmiddels mijn favoriete make-up kwasten die ik iedere dag gebruik. Maar ik sta natuurlijk altijd open voor nieuwe merken. Dus toen men vroeg of ik de Benecos Blush kwast eens wilde uitproberen, hoefde ik niet lang na te denken. Ik schreef al eerder over Benecos make-up en verzorging, maar de make-up kwasten had ik nog niet eerder gebruikt.

Benecos Blush Kwast: natuurlijk!


Zoals alle andere Benecos producten, is de Blush kwast van Benecos BDIH gecertificeerd. Het handvat is gemaakt van recyclebaar aluminium en bamboe afkomstig van gecertificeerde landbouw. De haren zijn gemaakt van synthetisch Toray-haar en afgerond, waardoor ze extreem zacht zijn. Toray-haar staat bekend om zijn geweldige kleuropname en -afgifte, waardoor het vaak gebruikt wordt voor make-up kwasten.

Benecos Blush kwast: het handvat


Het handvat heeft de natuurlijke houtstructuur behouden en voelt daardoor iets stroef aan. Ofschoon de kwast daardoor niet snel uit je handen glijdt en beter te hanteren is, vind ik het niet geen fijn gevoel in mijn hand, het de houtstructuur voelt wat vreemd. Ik begrijp de keuze voor het materiaal vanuit Benecos uiteraard, toch geef ik zelf de voorkeur aan glad materiaal voor het handvat.

 

Benecos Blush kwast: de haren


Laat ik het dan echter eens over de haren hebben… Die zijn zó extreem zacht, ik denk niet dat ik eerder zulke zachte haren bij een make-up kwast heb gevoeld. De haren zitten dicht op elkaar in het aluminium, daardoor voelt de kwast stevig aan. Gedurende het gebruik en het schoonmaken van de kwast heb ik niet tot nauwelijks haaruitval geconstateerd, ze blijken dus prima vast te zitten. Ook tijdens het gebruik bewijzen de haren hun uitstekende kwaliteit: willekeurig welk merk blush wordt uitstekend opgenomen door de haren, en ze brengen het vervolgens prima aan op mijn huid.

Het gebruik


Over de vorm waarin haren in de houder zitten, ben ik iets minder tevreden: al meteen toen ik de kwast kreeg, viel me op dat hij een vrij langwerpige vorm heeft, en nauwelijks uitwaaiert doordat de haren zo dicht op elkaar zitten. Ik ging er van in eerste instantie van uit dat dit gedurende het gebruik nog wel wat zou veranderen, maar dit bleek niet zo te zijn. Ook na enkele keren wassen blijft de vorm zoals hij is. Dit is op zich natuurlijk een prima teken, want je zit normaal gesproken niet te wachten op een kwast die na een paar keer wassen zijn vorm verliest.

Benecos Blush Kwast

Conclusie


Door de vorm komt mijn blush nogal in een streep vorm op mijn huid. En ik vind het juist bij een blush zo belangrijk dat die zo natuurlijk mogelijk wordt aangebracht. Ik heb de kwast in op verschillende manieren gehanteerd, maar nee: ik kan er niet echt goed mee overweg. Hierdoor liet ik de Benecos Blush kwast op een gegven moment links liggen, en gebruikte weer mijn vertrouwede kwast om mijn blush aan te brengen. Ik vond dit toch wel een beetje jammer voor een kwast van zo een mooi merk en ik besloot om hem eens te proberen voor het aanbrengen van highlighter, hiervoor bleek hij heel goed geschikt. Je zou hem ook uitstekend kunnen gebruiken voor het shapen van je gezicht.

De make-up kwasten van Benecos hebben een erg mooie prijs, deze Benecos Blush kwast kost slechts € 12,95. Het gehele assortiment Benecos make-up kwasten koop je online bij SoloBioMooi, de webshop voor alle natuurlijke cosmetica.

---

Natasja is 42 jaar, gek op West Brabant, op honden én op cosmetica. Natasja schrijft (en test) regelmatig voor SoloBioMooi en heeft haar eigen beautyblog: Beautyspots.nl

Wij maken gebruik van cookies. Indien je verder gaat op deze website, ga je daarmee akkoord. Meer informatie vindt je in ons privacybeleid Manage cookies