• Gezonde cosmetica
  • Verzendkosten 3,95, gratis vanaf 25,-
  • Besteld op werkdagen voor 12:00 uur,
    volgende dag geleverd
  • Klanttevredenheid 9.5/10

Wat vind je terug in natuurlijke cosmetica?

  • Geplaatst op
Wat vind je terug in natuurlijke cosmetica?

Wij van Solobiomooi houden van natuurlijke cosmetica. We zijn dol op make-up en huidverzorging maar dan wel op een verantwoorde manier. Daarom kiezen wij voor natuurlijk en biologisch. Maar wat vind je terug in natuurlijke cosmetica? In dit artikel gaan we daar eens wat dieper op in! Wat vind je terug in natuurlijke cosmetica

- Plantaardige vetten en oliën

Arganolie koud geperst van de noot. Heeft een zeer hoog gehalte aan vetzuren, oliezuur, vitamine E, phytosterols en caroteen. Arganolie wordt gebruikt in natuurlijke en biologische huidverzorging en cosmetica om de volgende eigenschappen: helend, ontspannend, gaat huidveroudering tegen, verbetert elasticiteit, beschermt de huid, zacht makend, voedend, revitaliserend en vocht regulerend. Tasty Skincare heeft bijvoorbeeld pure arganolie! Shea butter uit de koude persing van de noten. Stimuleert het helingsproces van de huid bij wonden door de vetzuren, oliezuren, terpeen alcohol, vitamine E, provitamine A, allantoin. Het maakt de huid super zacht! Dit ingrediënt vind je bijvoorbeeld terug in de La Fare 1789.

- Natuurlijke geurstoffen

Aromatische planten vormen in hun bladeren, bloemen, vruchten en soms ook in hun wortels en bast vluchtige oliën. Ze bestaan uit honderden verschillende geurstoffen, die samen een unieke compositie vormen. Deze oliën geven de pure geur aan natuurlijke huidverzorging en cosmetica. Zuivere lavendelolie schenkt bijvoorbeeld rust, de olie van duizenden rozenblaadjes brengt harmonie en de prikkelende geur van rozemarijn maakt wakker. Daarnaast bevatten deze vluchtige oliën uit planten nog vele andere heilzame stoffen. Deze stoffen zuiveren de lucht in huis, verwarmen koude voeten en doen spieren ontspannen. Zo zorgen ze voor een weldadig gevoel en een aangename sfeer. Dit zijn slechts enkele voorbeelden.

- Natuurlijke kleurstoffen

Natuurlijke toevoegingen als geur- en kleurstoffen komen altijd uit natuurlijke bronnen en hebben een plantaardige of minerale herkomst. Een voorbeeld is de gele kleurstof E100 die uit geelwortel wordt gewonnen. Bij uitzondering kan een kleurstof soms ook een dierlijke oorsprong hebben, zoals bijvoorbeeld het rode pigment wat wordt gewonnen uit de schildluis (karmijn). Appelzuur (E296) komt bijvoorbeeld natuurlijk voor, maar kan ook kunstmatig gemaakt worden. De plastic knijpcitroen (wie kent 'm niet) is een duidelijk voorbeeld: dit wordt chemisch bereid en heeft niets te maken met echt citroensap.

- Natuurlijke emulgatoren

Een emulgator is een actieve stof die ervoor zorgt dat twee stoffen die elkaar normaliter afstoten, bijvoorbeeld water en vet, toch met elkaar gemengd kunnen worden. Bijenwas en wolwas worden vaak gebruikt als natuurlijke emulgatoren.

Het gevaar van niet-natuurlijke emulgatoren schuilt in de eigenschap waar de emulgator in eerste instantie voor gebruikt werd, namelijk het binden (o.a. door middel van oplossen) van twee afstotende stoffen. Emulgatoren die zich in een niet-natuurlijk huidverzorgingsproduct bevinden, kunnen zich gaan ophopen in de bovenste huidcel lagen. Het gevaar bestaat dat bij het wassen/reinigen van je huid (water op de huid) de opgehoopte emulgatoren je huid eigen vetten gaan oplossen die vervolgens worden weggewassen. Dit noemt men het 'wegwaseffect' waardoor de huid zeer droog wordt en tekorten vertoont aan huideigen vetten. Dit resulteert dan weer in een droge en/of schilferige huid. Bovendien kunnen emulgatoren huidreacties en irritaties veroorzaken.

- Kruiden-, Bloemen- en plantenextracten

Dit zijn bijvoorbeeld extracten uit algemeen bekende planten zoals aloë vera, lavendel en calendula, maar ook planten zoals lemon grass, witte thee, karanja en IJslandse kruiden. Natuurlijke en biologische huidverzorging zit vol met krachtige werkzame stoffen recht uit de natuur. Aloë vera vind je onder andere in de producten van Santaverde!

- Essentiële oliën

Voorbeelden van essentiële oliën Sinaasappelolie: frisse ontspannende geur. Kalmerend, pijnstillend, krampstillend en geschikt bij slapeloosheid. Bloedzuiverend en antiseptisch. De voornaamste werkzame bestanddelen zijn limoneen, citral en caroteen. Jojoba-olie: uit de eerste, koude persing (zo zuiver en onbewerkt mogelijk) van de noten. Ook wel vloeibaar goud genoemd. Zeer geschikt voor een droge en vette huid om zijn veelzijdige herstellende en heilzame werking. Wordt gewonnen uit jojoba noten en door de Amerikaanse Indianen sinds mensenheugenis gebruikt als balsem voor de huid en het haar. Maakt de huid zacht en glad en reguleert de talgafgifte. Het maakt dat andere oliën langer houdbaar zijn. Lavendelolie: Stimulerend voor het zenuwstelsel, ontspannend, helpt bij slapeloosheid en migraine, sterk antiseptisch en ontstekingsremmend. Eetlust opwekkend, bevordert de wondheling en littekenheling. Tegen allergieën, bij aandoeningen van de luchtwegen. Gunstige werking op de huid bij psoriasis en wonden, tegen slangenbeten, parasieten en insecten steken. Voornaamste bestanddeel linalol.

Wat vind je terug in natuurlijke cosmetica?

Dus, wat vind je terug in natuurlijke cosmetica? Het is vast wel duidelijk dat je enorm veel terug kunt vinden in natuurlijke cosmetica. Maar dan uiteraard wel heel veel goeds en gezonds, waar je huid ook echt baat bij heeft. En niet alleen je huid, maar ook het milieu!

Wij maken gebruik van cookies. Indien je verder gaat op deze website, ga je daarmee akkoord. Meer informatie vindt je in ons privacybeleid Manage cookies