• Gezonde cosmetica
  • Verzendkosten 3,95, gratis vanaf 25,-
  • Besteld op werkdagen voor 12:00 uur,
    volgende dag geleverd
  • Klanttevredenheid 9.5/10

Wat is INCI en wat heb je er aan?

  • Geplaatst op
Wat is INCI en wat heb je er aan?

Wat is INCI en wat heb je er aan om dit te weten? Weet je niet wat dit betekent en waar het voor staat? Lees dan zeker even verder. In dit artikel vertellen we je namelijk meer over wat INCI is en wat je er als consument een hebt. Laat je dus voorlichten door Solobiomooi: een webshop met natuurlijke producten.

wat is inci en wat heb je er aan

Wat is INCI?

INCI is ontwikkeld door de Europese en Amerikaanse cosmetica industrie. INCI-namen zijn internationaal gestandaardiseerde namen voor ingrediënten die in cosmetica worden verwerkt. Op het etiket worden de ingrediënten aangegeven met hun INCI-namen. Helaas zijn die ook niet altijd goed te begrijpen...

Het doel van de ingrediënt vermelding is gebruikers informeren over de samenstelling van een product. Om het voor de consument overzichtelijk te houden, is eenduidigheid belangrijk. Van veel ingrediënten zijn meerdere namen bekend, bijvoorbeeld de chemische, de handels- en de merknaam.

Daarom is er besloten om ingrediënten aan te geven met hun INCI-naam. Dit is onder andere nuttig voor iemand die gevoelig is voor een bepaalde stof. Aan de hand van het etiket kan hij bepalen of het product geschikt is.

INCI is dus een internationaal systeem, zodat je ook in het buitenland kan begrijpen wat de ingrediënten in cosmetica zijn. De namen zijn meestal Engels of Latijns. Pigmenten en kleurstoffen worden over het algemeen met een code aangeduid. Helaas is het INCI systeem niet helemaal internationaal. Bijenwas wordt in Europa aangegeven als Cera Alba, terwijl het in de Verenigde Staten bekend staat als Beeswax. De naam die als eerste wordt genoemd heeft het grootste aandeel in het product en als laatste worden de ingrediënten genoemd die in kleinere hoeveelheden in het product zitten. Benieuwd naar alle INCI namen en wat het inhoud? Lees dan ook ons artikel met alle INCI namen en wat uitleg over de ingrediënten. En mocht je er nu niet uitkomen, laat ons je dan helpen! Je mag altijd contact met ons opnemen door te mailen, bellen, Facebooken of Instagrammen.

Wij maken gebruik van cookies. Indien je verder gaat op deze website, ga je daarmee akkoord. Meer informatie vindt je in ons privacybeleid Manage cookies