• Gezonde cosmetica
  • Verzendkosten 3,95, gratis vanaf 25,-
  • Besteld op werkdagen voor 12:00 uur,
    volgende dag geleverd
  • Klanttevredenheid 9.5/10

Waarom natuurlijke zonnebrand smeren?

  • Geplaatst op
Waarom natuurlijke zonnebrand smeren?

Vandaag staat in het teken van de vraag: waarom natuurlijke zonnebrand? Wie herinnert zich nog de tijd van toen? Toen zonnebescherming nog totaal geen issue was? Integendeel: we lagen hele dagen te bakken in de zon. Het liefst met een laagje “notenolie” op onze huid, om nóg bruiner te worden. Uit mijn jeugd en de jaren daarna herinner ik me dat de meest gangbare beschermingsfactor 4 was. En er waren eigenlijk maar 2 merken: Nivea en Ambre Solaire. Mensen die snel verbrandden, gebruikten factor 8. En ergens in een hoekje van het schap stond nog factor 12, maar dat gebruikte volgens mij niemand. Want dan verkleurde je helemaal niet meer…

Waarom natuurlijke zonnebrand?


Toen ik ongeveer 20 jaar oud was, lag ik letterlijk hele dagen te bakken in de zon. En toen had ik al net zo’n gevoelige huid als ik nu heb, die snel verbrandt. Als het te warm werd, zette ik de ventilator buiten, die voor een verkoelend briesje moest zorgen. Ik ben dus regelmatig verbrand, echt tot donkerrood toe. Als we toen hadden geweten wat we nu weten, had dat veel leed kunnen besparen… Hebben jullie onderstaand filmpje al gezien? Heftig en confronterend hè? Het is namelijk zo, dat iedere keer dat je huid verbrandt, de kans op een melanoom verdubbelt. Daar schrok ik toch wel van...

Gevaren van overmatige blootstelling aan de zon


Ik ben zelf laatst nog eens (letterlijk) met mijn neus op de feiten gedrukt, toen een moedervlek op mijn neus zomaar vanuit het niets begon te bloeden. Ik heb dat een maand of twee aangekeken. Toen ben ik via een verwijzing van de huisarts bij de dermatoloog terecht gekomen, die meteen een biopt heeft genomen. Vlak daarna las ik in Viva een verhaal over een vrouw die net als ik ook een moedervlek had die spontaan ging bloeden. Bij haar bleek het wel een kwaadaardige melanoom te zijn, die zich later uitzaaide over meerdere plekken in haar lichaam. Uiteindelijk bleek dat ze ongeneeslijk ziek was. Slik…

De zon en huidveroudering


Bij mij is het gelukkig met een sisser afgelopen, maar daardoor besefte ik wel des te meer dat ik dan weliswaar vroeger niet goed met de combinatie huid en zon ben omgesprongen. Maar dat ik dat nu wel degelijk moet doen, nu ik meer weet. En dan niet alleen vanwege de verhoogde kans op huidkanker bij verbranden, maar ook omdat de zon nog altijd de grootste oorzaak van huidveroudering is.

Goed smeren is de key


Ik dacht eigenlijk dat iedereen nu onderhand wel weet dat je je huid moet beschermen tegen de zon. Maar nog steeds kom ik veel (jonge) mensen tegen die zich niet altijd beschermen tegen de schadelijke straling van de zon. Of “alleen als ik echt ga zonnen”. Sta je er weleens bij stil hoeveel tijd je eigenlijk buiten doorbrengt? Je stapt op de fiets om boodschappen te doen, laat de hond uit, fietst naar school of naar je werk. Je zeemt de ramen, drinkt koffie op een terrasje… Als je dat allemaal bij elkaar optelt, kom je per week aan heel wat uurtjes zon. Op zonnige dagen smeer ik mezelf ‘s ochtends na het douchen al in met een zonneproduct met factor 25 of 30. Als ik die dag veel buiten ben, herhaal ik dat halverwege de dag nog een keer.

Dus, dit is waarom natuurlijke zonnebrand smeren door iedereen gedaan zou moeten worden! Smeer jij je altijd in met een zonneproduct? Bij Solobiomooi vind je veilige zonnebrand waardoor je met een gerust hart lekker van de zon kan genieten. Ontdek hier het hele assortiment Alphanova Sun.

Natasja is 42 jaar, gek op West Brabant, op honden én op cosmetica. Natasja schrijft (en test) regelmatig voor SoloBioMooi en heeft haar eigen beautyblog: Beautyspots.nl

--

Bovenste foto: credit NASA/SDO.

Minerale zonnebrand creme

Wij maken gebruik van cookies. Indien je verder gaat op deze website, ga je daarmee akkoord. Meer informatie vindt je in ons privacybeleid Manage cookies