• Gezonde cosmetica
  • Verzendkosten 3,95, gratis vanaf 25,-
  • Besteld op werkdagen voor 12:00 uur,
    volgende dag geleverd
  • Klanttevredenheid 9.5/10

Waarom natuurlijke nagellak beter is voor je!

  • Geplaatst op
Waarom natuurlijke nagellak beter is voor je!

Natuurlijke nagellak is veilig te gebruiken door zwangeren en kinderen. Gelukkig is er ook natuurlijke nagellakremover zonder aceton verkrijgbaar. Weet jij waarom het beter is om geen chemische nagellak te gebruiken?

Heb jij wel eens stil gestaan bij de ingrediënten in nagellak producten? Schrik niet, maar er zitten schadelijke ingrediënten in veel nagellak merken. Het is iets waar je normaal niet over na zou denken, maar gelukkig wordt er steeds meer duidelijk bij consumenten. In dit artikel ga ik je meer vertellen over chemische nagellak en waarom natuurlijke nagellak beter is voor je.

Chemische nagellak


Wat bedoel ik nu precies met chemische ingrediënten in nagellak? In principe kunnen we spreken van de big 3, de big 4 en de big 5. En dit gaat dan om respectievelijk 3, 4 en 5 schadelijke ingrediënten. Zo bevat de ‘Big 3’ Dibutylftalaat, Formaldehyde en tolueen. Dit zijn ook gelijk de meest giftige stoffen. De ‘Big 4’ bestaat uit de Big 3 & Formaldehyde resin. En de ‘Big 5’ bestaat uit hetzelfde als bij Big 4, maar dan nog met Kamfer.

Maar wat is er dan zo chemisch? Deze 5 ingrediënten zijn niet zo goed voor je gezondheid en worden niet zo veilig ondervonden. Het zijn de meest chemische ingrediënten die voorkomen in veel nagellak merken. Maar het is natuurlijk aan jou hoe ver jij wilt gaan met maatregelen nemen.

Want hoe schadelijk is dat dan?


Dat is een goede vraag! Ik kan me voorstellen dat je je afvraagt hoe schadelijk het dan daadwerkelijk is. Hierbij geldt vooral dat het in grote hoeveelheden schadelijk is en nagellak eet je natuurlijk niet op. Maar als je al die keren dat je je nagels lakt bij elkaar optelt en het per jaar bekijkt, dan gebruik je stiekem best wel wat nagellak in je leven. En ook al zijn het kleine hoeveelheden, mij schudde het wel even wakker! Het is sowieso altijd goed om je nagels te lakken in een ruimte waar ook frisse lucht binnen kan, zet bijvoorbeeld even de raam open!

Waarom natuurlijke nagellak beter is voor je


Waarom zou je kiezen voor merken met chemische ingrediënten, als je ook kunt kiezen voor merken die deze ingrediënten NIET bevatten. En dan niet alleen voor jezelf, maar ook voor anderen en voor het milieu! Er zijn tegenwoordig gelukkig heel veel merken die nagellak produceren zonder de Big 3, of de Big 4 of de Big 5. Dit kun je gemakkelijk op internet opzoeken. En bij Solobiomooi vind je zelfs meerdere merken natuurlijke nagellak, daarmee zit je zeker goed. Bekijk maar eens de mooie collecties van Boho nagellak en Benecos nagellak!

Wij maken gebruik van cookies. Indien je verder gaat op deze website, ga je daarmee akkoord. Meer informatie vindt je in ons privacybeleid Manage cookies