• Gezonde cosmetica
  • Verzendkosten 3,95, gratis vanaf 25,-
  • Besteld op werkdagen voor 12:00 uur,
    volgende dag geleverd
  • Klanttevredenheid 9.5/10

Waarom je niet moet kiezen voor chemische zonnefilters

  • Geplaatst op
Waarom je niet moet kiezen voor chemische zonnefilters

Waarom je niet moet kiezen voor chemische zonnefilters? Steeds meer mensen zijn specifiek op zoek naar zonnebrandproducten voorzien van minerale filters. Ons merk Alphanova SUN is vrij van oxybenzone, fenoxyethanol en parabenen. Speciaal dus voor de gevoelige huid.

Waarom je niet moet kiezen voor chemische zonnefilters? Steeds meer mensen zijn specifiek op zoek naar zonnebrandproducten voorzien van minerale filters. Wij hebben een uitgebreid assortiment aan natuurlijke zonbescherming die geen schadelijke chemische filters bevatten. Want die kunnen een negatieve invloed uitoefenen op de conditie van de huid, je gezondheid en het milieu!

Waarom je niet moet kiezen voor chemische zonnefilters

Direct beschermd tegen de zon


Het mag duidelijk zijn dat minerale filters een groot aantal voordelen hebben ten opzichte van chemische filters. Chemische filters worden door de huid geabsorbeerd, waardoor ze in feite pas na een half uur werkzaam zijn. Dit betekent dat wanneer je je insmeert met een reguliere zonnebrand, terwijl je al op het strand zit, je een poos onbeschermd bent. Minerale filters beschermen direct doordat ze een laagje op de huid vormen en vanaf daar straling van de zon weerkaatsen.

Minerale zonnebrand beter voor gezondheid


Zonbescherming waaraan chemische filters toegevoegd zijn, kunnen de huid irriteren. Mensen met een gevoelige huid kunnen dus allergisch reageren op chemische filters en al helemaal wanneer ze daarbij ook nog blootgesteld worden aan zon. Bovendien worden sommige filters door het lichaam opgenomen, waardoor ze in de bloedbaan terecht komen. Op deze manier kan de hormoonhuishouding verstoord worden. Ook gebeurt het dat chemische filters in reactie op zonlicht vrije radicalen genereren en op deze manier kan de huid serieuze schade oplopen.

Nano-deeltjes in je zonnebrandcrème


Minerale filters beschermen zeer goed tegen zowel UVA- als UVB straling en bovendien irriteren ze de huid niet, zoals veel chemische filters dat wel doen. Minerale filters staan er echter wel om bekend dat ze een ‘witte waas’ achterlaten op de huid na het aanbrengen. Dat is niet altijd even prettig.
Wanneer zonbescherming waarin deze filters gebruikt worden geen witte waas achterlaat, dan is er gebruik gemaakt van de zogenaamde nano-technologie.

Bij dit proces wordt de grootte van de moleculen verkleind, waardoor de nanodeeltjes makkelijk uitgesmeerd kunnen worden.  Hierdoor zal het veel minder of zelfs geen laagje vormen op de huid. Maar deze technologie kan huidbeschadigingen veroorzaken en zelfs een chemische reactie aangaan met zonlicht. Dit wil je natuurlijk niet! Al onze bescherming is dan ook vrij van nano-deeltjes.

Minerale zonnefilters zijn goed voor ons milieu


Wanneer je met reguliere zonnebrand de zee ingaat, heeft dat invloed op het eco systeem. Chemicaliën die aanwezig zijn in deze zonbescherming bevorderen namelijk de verspreiding van virussen. Het zijn deze virussen die uiteindelijk zorgen voor de dood van het koraal en dus van de onderwaterwereld. Omdat onze producten alleen minerale filters bevatten, zijn ze niet alleen beter voor je gezondheid en je huid, maar dus ook ‘sea-safe’.

Waarom je niet moet kiezen voor chemische zonnefilters


Hopelijk is nu duidelijk waarom je niet moet kiezen voor chemische zonnefilters. Ons merk Alphanova SUN is vrij van oxybenzone, fenoxyethanol en parabenen. Speciaal dus voor de gevoelige huid en zelfs de huid van je baby of kind! Shop hier Alphanova SUN, natuurlijke zonnebrand met titaniumoxide als minerale zonnefilter.

Wij maken gebruik van cookies. Indien je verder gaat op deze website, ga je daarmee akkoord. Meer informatie vindt je in ons privacybeleid Manage cookies