• Gezonde cosmetica
  • Verzendkosten 3,95, gratis vanaf 25,-
  • Besteld op werkdagen voor 12:00 uur,
    volgende dag geleverd
  • Klanttevredenheid 9.5/10

Waarom een serum?

  • Geplaatst op
Waarom een serum?

Met de grote hoeveelheid cosmetica producten die er verkrijgbaar zijn, is het soms moeilijk om te weten wat alles precies inhoudt. Denk bijvoorbeeld eens aan een serum: velen hebben er wel eens van gehoord, maar hebben eigenlijk geen idee wat het is en hoe ze het moeten gebruiken. In dit artikel willen we dat voor je duidelijk maken en leggen we uit waarom een serum zo fijn kan zijn! 

Serum

Het is extra verwennerij voor je huid en je gebruikt het dan ook altijd in combinatie met een crème. Het is dus niet de bedoeling dat je alleen een serum gebruikt. Een serum bevat een hogere concentratie werkzame stoffen dan in een normale crème. Het is een zeer zuinig product, je hebt er weinig van nodig en dat is dan ook de reden dat serums eigenlijk altijd verpakt zitten in kleinere flacons. Toch ligt de prijs hoger dan die van een crème en dat heeft natuurlijk alles te maken met het feit dat een serum net even iets meer voor jouw huid doet.

Waarom een serum?

Ze worden ontwikkeld met het idee om de conditie van jouw huid te verbeteren; een serum kun je dan ook gebruiken op elke leeftijd en met elk huidtype. Een serum kun je ook tijdelijk gebruiken. Bijvoorbeeld als je huid, om wat voor reden dan ook, een boost kan gebruiken. Je gebruikt het dan enkele weken achter elkaar. Bijvoorbeeld in een drukke periode waarin je stress ondervindt of na je vakantie, wanneer je je huid veel hebt blootgesteld aan de zon en je wellicht tegelijkertijd iets minder aandacht hebt besteed aan het verzorgen van je huid. TIP: heb jij een bijzondere dag in het verschiet wanneer je er op je mooist wilt uitzien, een feest of een (jouw!) bruiloft bijvoorbeeld, ook dan kan het gebruik van een serum je echt helpen om je huid op jouw speciale dag van haar mooiste kant te laten zien.

Dubbelop?

Veel vrouwen vragen het zich af en dat is ook niet zo gek; als een serum zo geconcentreerd en boordevol werkzame stoffen zit, waarom kan ik het gebruik van mijn crème dan niet gewoon skippen? Dit heeft alles te maken met het comfort dat een crème jouw huid biedt en wat een serum eigenlijk nauwelijks kan doen. Serums zijn vaak licht en luchtig van textuur, omdat ze zo geconcentreerd zijn. Maar ook zodat je huid het serum zo perfect in zich op kan nemen. Toch zul je merken dat de meeste serums je huid niet direct een heel prettig gevoel geven, je zult na het aanbrengen van een serum toch vaak de behoefte hebben aan de zachtheid, maar vooral ook de voeding van een crème.

Enkel een crème?

Maar dan gebruik ik toch alleen een crème? Dat kan natuurlijk, daar is helemaal niets mis mee. Echter kun je je huid een enorme boost geven door haar te verwennen met een serum. Make-up heb je ook niet echt nodig, toch? En toch gebruiken we het massaal. Waarom? Juist! Omdat het onze huidjes mooier maakt. Trouwens; make-up haal je er in de avond weer af en wellicht vind je je huid dan net even iets minder mooi. Regelmatig gebruik van een serum verbetert jouw huid conditie op de langere termijn. Dat is wel iets om over na te denken! Gebruik een serum overigens wel op de juiste manier; op een gereinigde huid zodat alle werkzame stoffen goed kunnen worden opgenomen, altijd in combinatie met een crème en een serum voor jouw huidtype. Verder zijn er geen ‘regeltjes’ voor wanneer je zou moeten beginnen met het gebruik van een serum, anti-aging of niet: jij bepaalt helemaal zelf of je huid het nodig heeft.

Onze SBM favoriete serums

Waarom een serum gebruiken goed is, is nu wel duidelijk. Dit zijn onze toppers: - Tasty Skincare (serum specialist! pure verwennerij, voor zeer goede prijs) - Santaverde Extra Rich Beauty Elixir (goddelijke geur, voor een zachte huid!) - Xingu lijn (voor verwende dames, beste van het beste, met een prijskaartje)

Wij maken gebruik van cookies. Indien je verder gaat op deze website, ga je daarmee akkoord. Meer informatie vindt je in ons privacybeleid Manage cookies