• Gezonde cosmetica
  • Verzendkosten 3,95, gratis vanaf 25,-
  • Besteld op werkdagen voor 12:00 uur,
    volgende dag geleverd
  • Klanttevredenheid 9.5/10

Verschil tussen dag- en nachtcreme

  • Geplaatst op
Verschil tussen dag- en nachtcreme

Er zijn dagcremes voor het gezicht en er zijn nachtcremes. Is er nu verschil in deze cremes?

Er bestaan nogal wat diverse meningen over het verschil in dag- en nacht crème, of het gebrek daaraan. En ja, zelfs hoe zinvol (of niet) het is om in de avond voor het slapen gaan een andere crème te gebruiken dan overdag.

Net zoals bij vrijwel ieder huidverzorgingsproduct is het gebruik ervan een keus die je helemaal zelf maakt. Er is een enorme keus aan merken en producten, dus voor elk budget is er wel wat te vinden. Er zijn dames die nooit reinigen, maar wel tientallen euro’s voor een pot crème neerleggen. Serums, maskers, scrubs; allemaal extraatjes die je kunt gebruiken. Je huidverzorgingsroutine bepaal je helemaal zelf!

Een nachtcrème, die dus door een fabrikant specifiek ontwikkeld is voor de nacht, zul je altijd herkennen aan het label ‘nachtcrème’. Vaak hebben die producten ook een andere, vaak donkerder kleur. Logisch, want donkere kleuren associëren we nu eenmaal meer met nacht, dan met dag.

’s Nacht herstelt je huid zich en heeft je huid in feite andere dingen ‘nodig’ dan overdag. En dat geldt natuurlijk ook absoluut andersom! Overdag kun je een crème gebruiken om diverse redenen; voeding, hydratatie, als basis voor je make-up, maar ook ter bescherming. Bescherming tegen eventueel schadelijke invloeden zoals kou, wind, maar ook UV stralen. Veel dagcrèmes, of eigenlijk vrijwel alle dagcrèmes bevatten dus een UV filter. In de nacht heb je dat natuurlijk niet nodig.

Veel dagcrèmes bevatten ‘extraatjes’ die je huid (tijdelijk) mooier maken, denk aan lichtreflecterende deeltjes die je huid een mooie, gezonde glow geven, of siliconen, die oneffenheden opvallen. Verder is een dagcrème zo ontwikkeld dat hij in principe een goede basis moet vormen voor je make-up. Je wilt graag dat je foundation goed ‘hecht’ en ook heel de dag op zijn plek blijft zitten. Hiermee wordt dus rekening gehouden met het ontwikkelen van een dagcrème.

Vaak zijn nachtcrèmes dan ook rijker en voller, het maakt in feite niet uit dat je huid er eventueel van gaat glanzen of glimmen, of dat het langer duurt voor de crème ingetrokken is, want er is verder niemand die het ziet. Extra veel crème gebruiken in de avond is in feite niet echt nodig; je huid kan tenslotte toch maar een bepaalde hoeveelheid opnemen. Verder zijn er vaak aan nachtcrèmes ook andere geuren toegevoegd!

Omdat het biologische ritme van de huid gedurende de nacht anders is dan overdag, zullen nachtcrèmes over het algemeen meer herstellend werken, hier zullen andere ingrediënten inzitten dan producten die bijvoorbeeld puur ontwikkeld zijn om je huid te hydrateren of te beschermen.

Dat je goedkoper uit bent met alleen 1 crème, is natuurlijk in feite niet helemaal waar. Wanneer je deze crème namelijk twee keer per dag gebruikt, zal je pot ook twee keer zo snel leeg zijn. Het is natuurlijk wel zo dat ‘de investering’ die je in keer doet, wat hoger is!

Al met al zijn er dus zeker wel verschillen tussen dag- en nachtcrèmes, qua ingrediënten, textuur en werking.

Wij maken gebruik van cookies. Indien je verder gaat op deze website, ga je daarmee akkoord. Meer informatie vindt je in ons privacybeleid Manage cookies