• Gezonde cosmetica
  • Verzendkosten 3,95, gratis vanaf 25,-
  • Besteld op werkdagen voor 12:00 uur,
    volgende dag geleverd
  • Klanttevredenheid 9.5/10

Vegan huidverzorging en vegan make-up

  • Geplaatst op
Vegan huidverzorging en vegan make-up

Dierproefvrije cosmetica is in Nederland al aardig bekend en dat is mooi! Wij van Solobiomooi vinden het namelijk ook erg belangrijk dat er niet op dieren wordt getest door de merken die we in ons assortiment hebben. Vegan cosmetica wordt ook steeds belangrijker. Maar er is een verschil tussen dierproefvrije en vegan huidverzorging en make-up! In dit artikel leggen we dat aan je uit.

Dierproefvrije cosmetica is in Nederland al aardig bekend en dat is mooi! Wij van Solobiomooi vinden het namelijk ook erg belangrijk dat er niet op dieren wordt getest door de merken die we in ons assortiment hebben. Vegan cosmetica wordt ook steeds belangrijker. Maar er is een verschil tussen dierproefvrije en vegan huidverzorging en make-up! In dit artikel leggen we dat aan je uit. Vegan huidverzorging

Wat houdt een vegan lifestyle in?

Waar vegetariërs ervoor kiezen om geen vlees te eten, gaan veganisten een stap verder. Zij kiezen niet alleen voor een dieet zonder vlees, maar een die volledig vrij is van dierlijke producten. Dit houdt dus in dat zij ook geen zuivelproducten nuttigen, geen eieren, geen honing en ook geen vis. Ook bij het aanschaffen van kleding, huidverzorging en make-up wordt gelet op de materialen en ingrediënten. Veganisten zullen bijvoorbeeld geen bont, leer of zijde dragen en ook geen huidverzorging gebruiken waar bijvoorbeeld bijenwas in zit. Ook vermijden zij uiteraard alle huidverzorging en make-up waar dierproeven aan te pas zijn gekomen.

Alle huidverzorging en make-up bij SoloBioMooi is dierproefvrij!

Soms bestaat er wat verwarring over de termen vegan en dierproefvrij. De termen worden nogal eens in één adem genoemd, maar ze betekenen niet hetzelfde. Al onze vegan producten zijn altijd dierproefvrij, maar niet alle dierproefvrije producten in ons assortiment zijn vegan. Zowel tijdens het ontwikkelen van de producten, als voor de ingrediënten en voor het eindproduct worden geen proeven op dieren gedaan.

Veelgebruikte ingrediënten van dierlijke oorsprong

Er bestaan nogal wat toevoegingen die van dierlijke afkomst zijn, meer dan je denkt waarschijnlijk! Dat bijenwas en honing van dierlijke afkomst zijn, dat hoeven we je natuurlijk niet uit te leggen. Maar wist je dat bijvoorbeeld collageen, elastine, hyaluronzuur, keratine en retinol allemaal van dierlijke afkomst kunnen zijn?

Ruime keuze aan vegan huidverzorging en make-up bij SoloBioMooi

Wanneer je hebt gekozen voor een vegan lifestyle, is er bij ons keuze genoeg voor je vegan huidverzorging en make-up. Wij maakten een handig overzicht zodat je in één oogopslag kunt zien welke huidverzorging geschikt is voor jou. De producenten van onze vegan huidverzorging zorgen ervoor dat al hun ingrediënten afkomstig zijn van plantaardige bron. Onze luxe merk Yverum bijvoorbeeld, gebruikt alleen hyaluronzuur van plantaardige afkomst.

Wij maken gebruik van cookies. Indien je verder gaat op deze website, ga je daarmee akkoord. Meer informatie vindt je in ons privacybeleid Manage cookies