• Gezonde cosmetica
  • Verzendkosten 3,95, gratis vanaf 25,-
  • Besteld op werkdagen voor 12:00 uur,
    volgende dag geleverd
  • Klanttevredenheid 9.5/10

Tips voor de onzuivere huid

  • Geplaatst op
Tips voor de onzuivere huid

Onzuiverheden zijn ontzettend vervelend. Je kunt je er onzeker door voelen en het kan je zelfvertrouwen flinke schade toebrengen. Omdat jij je elke keer wanneer je in een spiegel kijkt, blind staart op die puistjes, heb je het gevoel dat iedereen alleen maar daar naar kijkt, en jou mooie zelf niet meer ‘ziet’. In dit artikel geven we je tips voor de onzuivere huid en hoe je dit aan kunt pakken! 

Onzuiverheden zijn ontzettend vervelend. Je kunt je er onzeker door voelen en het kan je zelfvertrouwen flinke schade toebrengen. Omdat jij je elke keer wanneer je in een spiegel kijkt, blind staart op die puistjes, heb je het gevoel dat iedereen alleen maar daar naar kijkt, en jou mooie zelf niet meer ‘ziet’. In dit artikel geven we je tips voor de onzuivere huid en hoe je dit aan kunt pakken! 

Tips voor de onzuivere huid

Soms heb je er alleen een bepaalde periode last van, bijvoorbeeld tijdens je puberteit of gedurende een zwangerschap en vaak spelen hormonale factoren dan een belangrijke rol. Maar in principe kan iedereen wel eens last hebben van een puistje. Hoe ontstaan die eigenlijk?

Onzuivere huid en talg

De huid maakt talg aan, een zeer belangrijke stof die onze huid beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Wanneer je meer talg aanmaakt, ofwel wanneer je talgproductie uit balans is, voelt je huid vetter aan. Een vette huid hoeft overigens zeker niet te betekenen dat je huid ook direct onzuiver is. En andersom; heb je een zeer droge huid, ook dan kunnen er onzuiverheden ontstaan. De poriën die in je huid zitten, kunnen talg ‘afvoeren’, evenals zweet. Echter, als je teveel talg aanmaakt of wanneer deze ‘talgpropjes’ in aanraking komen met bacteriën, ontstaan er puistjes. Een puistje is een ontsteking van de huid, het kan er dus niet alleen ontsierend uitzien, het kan ook echt pijn doen. Het maakt niet uit hoeveel puistjes je hebt, de gouden regel is; Blijf. Er. Af! Niets is slechter dan proberen hem uit te knijpen wanneer hij nog niet rijp is. Rijp is een puistje wanneer hij een wit kopje krijgt. Wanneer je puistjes in aanraking komen met bacteriën van je handen, werkt dit alleen maar averechts, juist omdat die bacteriën de veroorzakers zijn van puistjes. Een rijp puistje kun je het beste doorprikken met een steriel naaldje, dat je daarna natuurlijk ook weer goed ontsmet. Doe het nooit met je nagels!

Reinigen

Was altijd eerst je handen voordat je je gezicht gaat reinigen. Soms ben je geneigd agressieve producten te gebruiken wanneer je een vette en/of onzuivere huid hebt. Maar juist wanneer je producten gaat pakken die bijvoorbeeld alcohol bevatten, gaat dit je huid uitdrogen. Hiervan raakt je talgproductie in de war; als reactie op de uitdrogende werking van de alcohol, gaat je huid alleen maar meer talg aanmaken en dat wil je natuurlijk niet. Aanraders zijn de SantaVerde aloë vera cleansing gel, die de vochtbalans van je huid goed op peil houdt door aloë vera of de Lavera cleansing gel, die extracten van munt bevat. Intensief scrubben met een onzuivere huid is niet aan te raden; een onzuivere huid is vaak ook gevoelig en zo moet hij dus ook behandeld worden. Een scrub is op zich een prima product wanneer je dode huidcellen wilt verwijderen, maar de kans dat je puistjes beschadigt en dus kapot maakt is vrij aanwezig. Wil je toch een dieptereiniging, kies dan voor een moddermasker. Bijna niets dat meer zuiverend werkt dan dat! Aleppo heeft bijvoorbeeld fijne maskers. Deze kun je ook prima plaatselijk aanbrengen op de puistjes.

Kussengevecht

Het ligt minder voor de hand, maar belangrijk is het zeker: was je kussensloop regelmatig. Gebruik een schone handdoek die je voor jezelf houdt en was je haar! Zeker wanneer je een pony draagt en stylingsproducten gebruikt in je haren. Hier kan je huid namelijk ook vetter van worden. Was ook altijd nog even je gezicht als je je haren hebt gewassen. Shampooresten kunnen ook irriteren!

Verpakkingen

En over hygiëne gesproken: kijk eens kritisch naar de producten die je in je badkamer gebruikt. Potten waar je met je vingers ingaat, vormen een bron van bacteriën. Kies liever een hygiënische pompflacon. Zit jouw favoriete crème in een pot? Gebruik dan een schone spatel! Make-up dragen is natuurlijk prima; kies een luchtige foundation die je huid niet afsluit en was je kwasten regelmatig.

Voeding

Water drinken is altijd goed! Het reinigt je huid van binnenuit. Door veel te drinken, zul je vaker moeten plassen, waardoor afvalstoffen beter kunnen worden afgevoerd. Niet alleen goed dus voor de buitenkant, maar zeker ook voor de binnenkant van je lijf. Soms kan bepaald voedsel onzuiverheden ‘triggeren’. Heb je het gevoel dat dat bij jou van toepassing is, neem dan enkele weken de tijd om dit uit te zoeken, door bepaald eten of drinken te vermijden. Veel mensen reageren slecht op zuivel. De hormonen die aan koeien gegeven worden en op die manier in onze zuivel terecht komen, kunnen acne verergeren. Je zou de yoghurt en melk kunnen vervangen door biologische plantaardige varianten. Een onzuivere huid is een huidconditie en géén huidtype; dit betekent dat je hier zeker wat aan kunt doen. Hopelijk kun je aan de slag met onze tips voor de onzuivere huid. Kies met zorg producten die bij je passen! Zie je door de bomen het bos niet meer? Teveel producten om uit te kiezen? We vinden het leuk als je ons belt, mailt of benadert op social media. We helpen je graag! En we zijn natuurlijk benieuwd: heb jij nog tips voor de onzuivere huid?

Wij maken gebruik van cookies. Indien je verder gaat op deze website, ga je daarmee akkoord. Meer informatie vindt je in ons privacybeleid Manage cookies