• Gezonde cosmetica
  • Verzendkosten 3,95, gratis vanaf 25,-
  • Besteld op werkdagen voor 12:00 uur,
    volgende dag geleverd
  • Klanttevredenheid 9.5/10

Striae

Striae

Striae zijn lange, vaak ietwat zigzaggende strepen op de huid. Striae die er net zit is vaak rood of paars van kleur. In de loop der jaren kunnen de strepen wit van kleuren worden. In tegenstelling tot een ‘gewoon’ litteken zijn striae littekenweefsel onder het huidoppervlak. Striae komt vooral voor op de buik, de billen, de bovenbenen en rond de borsten.

Striae

Er zijn waarschijnlijk ondertussen net zoveel ‘wondermiddeltjes’ voor striae in omloop als voor rimpels. Maar werken die nu echt? En kun je striae hiermee voorkomen?

Wat is striae?

Striae zijn in feite een soort littekens, onderhuidse scheurtjes in het bindweefsel, die veroorzaakt worden doordat de huid in een abnormale mate wordt opgerekt.

Hoe ontstaat striae?

Striae wordt ook wel groeistrepen genoemd. Dat is helemaal niet zo’n gekke benaming, want striae ontstaat vaak in een periode dat je sneller groeit dan dat je huid eigenlijk aankan.
Als je in korte tijd (veel) in gewicht toeneemt bijvoorbeeld, tijdens een zwangerschap of tijdens de puberteit. Sporters kunnen er ook last van hebben wanneer er in korte tijd vaak een snelle spierontwikkeling plaatsvindt.

Hoe herken je striae?

Striae zijn lange, vaak ietwat zigzaggende strepen op de huid. Striae die er net zit is vaak rood of paars van kleur. In de loop der jaren kunnen de strepen wit van kleuren worden.
In tegenstelling tot een ‘gewoon’ litteken zijn striae littekenweefsel onder het huidoppervlak. Striae komt vooral voor op de buik, de billen, de bovenbenen en rond de borsten.

Kun je striae voorkomen?

Striae is het resultaat van de (letterlijke!) spanning en stress die je huid ervaart door het groeien van je lichaam. Kort door de bocht ontstaat striae eigenlijk in de binnenkant van je lijf.
Je moet je afvragen of je zo’n proces helemaal kunt voorkomen door er aan de buitenkant een speciale crème op te smeren? Striae heeft ook voor een deel te maken met aanleg en de stevigheid van de huid.
Zo komt het bij de ene vrouw simpelweg wel voor en bij de andere vrouw niet, ook al hebben ze het zelfde leefpatroon.

Masseren en smeren

Striae die er eenmaal zit, kun je helaas niet meer wegsmeren. Striae is namelijk een litteken, een beschadiging van de huid. Geen enkele crème is helaas in staat om gescheurde elastinevezels te helpen herstellen.
Een snelle gewichtstoename kun je natuurlijk ook niet altijd voorkomen, en al helemaal niet wanneer je zwanger raakt. Veel vrouwen vinden het toch erg prettig om speciale crèmes en oliën op de zogenaamde gevarenzones aan te brengen, al was het maar om de huid lekker soepel te houden.
Wij maakten een selectie met producten die je hiervoor kunt gebruiken.

Wij maken gebruik van cookies. Indien je verder gaat op deze website, ga je daarmee akkoord. Meer informatie vindt je in ons privacybeleid Manage cookies