• Gezonde cosmetica
  • Verzendkosten 3,95, gratis vanaf 25,-
  • Besteld op werkdagen voor 12:00 uur,
    volgende dag geleverd
  • Klanttevredenheid 9.5/10

SoloBioMooi - "We willen de wereld een beetje mooier maken"

  • Geplaatst op
SoloBioMooi - "We willen de wereld een beetje mooier maken"

Zij liep al een tijd met het idee rond om een webshop met natuurlijke cosmeticaproducten te starten. Hij was tijdens zijn loopbaan eigenaar van vijftien webshops geweest en had daarmee de nodige ondernemerservaring. Ingrid Lijffijt en Pieter Hofland hoefden elkaar alleen nog maar tegen te komen. Want zij willen hetzelfde: "We willen de wereld een beetje mooier maken".

Zij liep al een tijd met het idee rond om een webshop met natuurlijke cosmeticaproducten te starten. Hij was tijdens zijn loopbaan eigenaar van vijftien webshops geweest en had daarmee de nodige ondernemerservaring. Ingrid Lijffijt en Pieter Hofland hoefden elkaar alleen nog maar tegen te komen. Want zij willen hetzelfde: "We willen de wereld een beetje mooier maken".

We willen de wereld een beetje mooier maken


Ingrid eet zeker twintig jaar biologisch, maar natuurlijke cosmetica kwam pas later. Haar interesse was meteen gewekt. Na vijftien jaar in de zorg te hebben gewerkt besloot ze het roer om te gooien. Ze wilde een webshop opzetten met natuurlijke producten, maar had er geen ervaring mee.

Tijdens het doorspitten van een lokale krant spotte Ingrid een advertentie van het 100% biologische restaurant 'SoloBio' en ging er nog diezelfde avond met haar man eten. “Pieter was die avond gastheer in zijn restaurant en kwam een praatje maken. Het klikte meteen”, zegt Ingrid. “Ik vertelde over mijn plannen, waarna Pieter een boekje open deed over zijn IT-ervaring.”

Het ontstaan


Beiden waren zo enthousiast dat ze meteen een afspraak maakten om van gedachten te wisselen. “Tijdens de brainstormsessie bleek dat we over veel zaken hetzelfde denken. We willen de wereld een beetje mooier maken. We namen nog diezelfde middag het besluit: we gaan samen een webshop beginnen, boordevol natuurlijke cosmetica en onder de bijpassende slogan ‘vermooier de wereld’.”

Het proces


Dat er meer komt kijken bij het ontwikkelen van een webshop bleek volgens Ingrid wel tijdens het proces. “Eerst ontwikkel je het idee, dan ga je aan het ontwerp werken, de functionaliteiten en de navigatie. Ook moeten alle producten handmatig in het systeem worden gezet. Een online winkel is wat dat betreft nooit klaar.”

Uiteindelijk ging na enkele maanden voorbereiding op zes december 2012 de shop live. “We zaten in spanning te wachten op le moment suprême. Maar er bleek een technisch probleem waarna de shop het niet deed. Gelukkig waren we toen nog niet bekend op internet”, lacht ze.

Tot nu toe


Inmiddels is SoloBioMooi ruim een half jaar in de lucht en de ondernemers merken dat er elke maand meer bezoekers komen, langer op de site blijven en dat de orders toenemen. Met meer spelers op de markt is het belangrijk om jezelf te onderscheiden meent Pieter die zijn restaurant eind vorig jaar verkocht om fulltime aan SoloBioMooi te kunnen werken. “Wat ons bijzonder maakt is dat we van alle merken het volledige assortiment verkopen. Dus niet alleen de gezichtscrème en tonic, maar ook de reinigingsmelk, bodylotion en douchegel. En voor alle huidtypen wanneer die producten beschikbaar zijn.”

Waarden


Service, laagdrempeligheid en eerlijke informatie noemt Pieter andere kwaliteiten van hun onderneming. “We doen niet zo moeilijk. Als de klant een goed verhaal heeft, komen we er wel uit. Zo bleek laatst dat een foundation te donker was voor een klant. Die hebben we dus terug genomen.” Ook worden alle producten door Ingrid en Pieter getest. “Op die manier kunnen we klanten goed helpen. Ik merk met mijn erg droge huid dat sommige producten fijner werken dan andere. Ik ben hier ook gewoon eerlijk in wanneer klanten er naar vragen, al blijft het natuurlijk uiteindelijk persoonlijk wat voor iemand werkt.”

Waarom Solobiomooi?


Die eerlijkheid komt daarnaast terug in de inhoudelijke informatie die op SoloBioMooi te vinden is. “We werken met bloggers samen en vinden het belangrijk om op die manier extra informatie over producten te geven zodat klanten eerlijk kunnen kiezen. Ook wanneer een blogger niet super enthousiast is over een product zullen we de review dus op onze site plaatsen.” Pieter denkt dat samenwerken sowieso de toekomst is. “Ik geloof in de kracht van het delen. Natuurlijk willen we de grootste en beste natuurlijke cosmetica webshop van Nederland worden, daar werken we hard aan. Maar dit kan alleen als je op alle vlakken goede contacten opbouwt. Samenwerken is wat dat betreft het nieuwe zaken doen.” Meer weten? Neem contact op of kijk op de site van SoloBioMooi.nl

--

'We willen de wereld een beetje mooier maken' is geschreven door Claudia Pietryga.

Wij maken gebruik van cookies. Indien je verder gaat op deze website, ga je daarmee akkoord. Meer informatie vindt je in ons privacybeleid Manage cookies