• Gezonde cosmetica
  • Verzendkosten 3,95, gratis vanaf 25,-
  • Besteld op werkdagen voor 12:00 uur,
    volgende dag geleverd
  • Klanttevredenheid 9.5/10

Shampoo zonder SLS bij Solobiomooi.nl

Shampoo zonder SLS bij Solobiomooi.nl

We worden ons steeds bewuster van wat er in producten verwerkt zit. Dit ontdekken we vaak pas bij een huidprobleem en dat is jammer! Naast de reguliere producten, zijn er namelijk veel mildere en gezondere producten verkrijgbaar. Bijvoorbeeld shampoo zonder SLS en die vind je bij ons!

We worden ons steeds bewuster van wat er in producten verwerkt zit. Dit ontdekken we vaak pas bij een huidprobleem en dat is jammer! Naast de reguliere producten, zijn er namelijk veel mildere en gezondere producten verkrijgbaar. Bijvoorbeeld shampoo zonder SLS en die vind je bij ons! Shampoo zonder SLS

Wat betekent SLS en SLES in shampoo?

In veel producten die je gebruikt om je huid of haar te reinigen, zit SLS of SLES. SLS is de afkorting voor Sodium Lauryl sulfate en SLES is de afkorting voor Sodium laureth sulfate. Beiden zijn zogenaamde surfactants: stoffen die in combinatie met water gebruikt worden om vuil en vet op te lossen.

De uitdrogende werking van SLS in shampoo

Sulfaten zorgen ervoor dat je huid en haar wordt gereinigd doordat ze vet (talg) en vuil verwijderen. Helaas is SLS zo agressief dat ze niet alleen het vet en vuil verwijderen wat je graag kwijt wilt, maar ook je (hoofd)huid ontdoen van de natuurlijke huidvetten die je nodig hebt ter bescherming. Het resultaat? Je (hoofd)huid droogt uit, voelt onprettig aan en op de lange termijn wordt zelfs de huidbarrière verstoord met een geïrriteerde, rode en / of schilferige hoofdhuid (roos) als gevolg.

Wordt je haar schoner van wassen met SLS?

SLS in shampoo reinigt je haar. Op zich is dat natuurlijk ook de bedoeling van een shampoo en het feit dat je je haar wast. Maar SLS doet nog meer. Een surfactant verlaagt de oppervlakte spanning waardoor er schuim gecreëerd wordt. Helaas associëren veel mensen ‘schuim’ nog steeds met ‘schoon’ en wordt er gedacht dat des te meer een shampoo schuimt, des te grondiger hij reinigt. Maar niets is dus minder waar. Je zou zelfs kunnen zeggen dat des te meer een product opschuimt, des te meer hij je huid uitdroogt.

Shampoo zonder SLS bij SoloBioMooi

SLS en SLES worden vaak in shampoos gebruikt, omdat ze goedkoop zijn en omdat veel mensen een schoon gevoel krijgen van schuim. Er zijn echter meer dan genoeg betere en natuurlijke alternatieven om de huid en de haren te reinigen. Bij SoloBioMooi hebben wij daarom alleen maar shampoo's zonder SLS. Onze shampoo's zitten boordevol met natuurlijke ingrediënten, welke je haar en hoofdhuid intensief, maar op milde wijze reinigen en tegelijkertijd verzorgen.

De voordelen van shampoo zonder SLS

SLS wordt vaak toegepast omdat het goedkoop is. Dat shampoo zonder SLS echter absoluut niet duur hoeft te zijn, bewijzen ons mooie natuurlijk merken Lavera en Surya Brasil bijvoorbeeld. Je haar wassen zonder SLS houdt zowel je haar als je hoofdhuid in goede conditie, omdat de natuurlijke huidvetten behouden blijven. Het behoudt de natuurlijke glans van het haar en het voorkomt een geïrriteerde hoofdhuid.

Wij maken gebruik van cookies. Indien je verder gaat op deze website, ga je daarmee akkoord. Meer informatie vindt je in ons privacybeleid Manage cookies