• Gezonde cosmetica
  • Verzendkosten 3,95, gratis vanaf 25,-
  • Besteld op werkdagen voor 12:00 uur,
    volgende dag geleverd
  • Klanttevredenheid 9.5/10

Scrubben en exfoliëren

  • Geplaatst op
Scrubben en exfoliëren

Scrubben is, kort door de bocht, het verwijderen van dode huidcellen. Lees hier hoe je dat het beste doet ...

Scrubben is, kort door de bocht, het verwijderen van dode huidcellen. Deze dode  huidcellen kunnen je huid dof maken en droog en ruw laten aanvoelen. Daar kun je heel eenvoudig wat aan doen door de dode huidcellen te verwijderen en SoloBioMooi heeft alles in haar assortiment om je daarbij te helpen! In dit artikel vind je meer informatie over scrubben en exfoliëren.

Je huid zal stralen

Je huid is continue aan het werk; huidcellen vernieuwen zich elke dag! Zij banen zich een weg naar de huidoppervlakte en daar laten ze uiteindelijk los. Althans, de meesten. Sommige huidcellen blijven ‘liggen’, klonteren vast en blijven zo op je huid plakken. Hierdoor kan je huid er doffer uitzien. Je kunt je huid eenvoudig helpen door één of twee keer per week te scrubben; dit is niets meer dan het verwijderen van dat hoopje dode huidcellen, waardoor je huid weer gaat stralen.

Minder onzuiverheden

Niet alleen wordt je huid mooier door zo te scrubben, het is ook slim omdat de dode huidcellen je poriën kunnen verstoppen. Verstopte poriën die in aanraking komen met bacteriën kunnen onzuiverheden veroorzaken. Hoe ouder je wordt, hoe trager het proces van huidvernieuwing zal gaan. In principe moet je dus niet ophouden met scrubben naarmate je ouder wordt. Hetgeen je wel in gedachten moet houden, is dat de huid ook wat dunner wordt naarmate de jaren verstrijken en daarmee dus ook wat gevoeliger. Dan kun je wellicht minder vaak scrubben.

Scrubben en exfoliëren

Wat is nu eigenlijk het verschil tussen scrubben en exfoliëren? De ‘deeltjes’ (dit kan bijvoorbeeld suiker, zout of verpulverde of gemalen noten zijn) die aan scrubs worden toegevoegd, ‘schuren’ de dode huidcellen als het ware van je huid af. Daarmee is scrubben dus iets anders dan exfoliëren! Daarbij maak je namelijk gebruik van fruitzuren, die de dode huidcellen als het ware van je huid losweken. Vaak is deze loswekende stof salicylzuur of glycolzuur. Salicylzuur komt meestal uit een plantaardige bron, maar het kan ook synthetisch verkregen worden. Overigens, salicylzuur in pure vorm kan schadelijk zijn voor je huid, daarom worden er in exfoliators vaak kalmerende ingrediënten toegevoegd (bijvoorbeeld kamille).

Geschikt voor ieder huidtype

In principe kan je met ieder huidtype scrubben, maar het is wel belangrijk dat je goed kijkt naar welke soort scrub past bij jouw huid. Zo zijn er scrubs op crème basis, op oliebasis of op suikerbasis. Over het algemeen zijn scrubs op crèmebasis het meest zacht voor de huid. Suiker in scrubs smelt vaak door de warmte van het douchewater en zijn ook wat zachter dan zout scrubs.
Je hebt speciale scrubs voor je gezicht en voor je lichaam, maar er zijn ook scrubs die bijvoorbeeld speciaal voor je handen, voeten of lippen zijn. Scrubs van het lichaam kunnen ook prima voor je handen en voeten gebruikt worden. Maar gebruik liever geen lichaamsscrub op je gezicht, hier zijn ze echt te grof voor.

1 tot 2 keer per week

Scrubben kun je één tot twee keer per week doen, vaker is simpelweg niet nodig. Wanneer je eenmaal gescrubt hebt, zal er de volgende dag immers niet direct weer een laag dode huidcellen op je huid aanwezig zijn. De frequentie hangt ook weer samen met jouw huidtype en huidconditie. Scrubben kan iedereen. Je hoeft absoluut geen kracht te zetten, de scrub deeltjes doen het werk voor jou. De meeste scrubs breng je aan op een vochtige huid en masseer je met ronddraaiende bewegingen in. Daarna spoel je de scrub weer goed af.
Er zijn zeer milde scrubs die je op een droge huid kunt aanbrengen, zoals de LaFare1789 peeling mask. Scrubben voordat je gaat zonnebaden kan je helpen om egaler bruin te worden, maar doe dat het liefst wel een dag van tevoren. Hetzelfde geldt voor het ontharen van je oksels of benen en voor het gebruik van een zelfbruiner. Schrik overigens niet wanneer je huid wat rood ziet na een scrubsessie; met scrubben stimuleer je de doorbloeding. Dit trekt weer weg! Scrub ze! Je vindt nog meer fijne huidverzorging voor na het scrubben en exfoliëren in onze webshop.

Wij maken gebruik van cookies. Indien je verder gaat op deze website, ga je daarmee akkoord. Meer informatie vindt je in ons privacybeleid Manage cookies