• Gezonde cosmetica
  • Verzendkosten 3,95, gratis vanaf 25,-
  • Besteld op werkdagen voor 12:00 uur,
    volgende dag geleverd
  • Klanttevredenheid 9.5/10

PH neutraal bij cosmetica

  • Geplaatst op
PH neutraal bij cosmetica

Bij de meest gekke producten wordt vermeld dat ze PH neutraal zijn. De term PH neutraal bij cosmetica heb je dan ook vast wel eens voorbij zien komen. Maar wat betekent het nu eigenlijk? En in hoeverre moet je hier rekening mee houden? PH neutraal

PH neutraal bij cosmetica

PH is de afkorting van het Latijnse potentia hydrogenii, ofwel de zuurgraad. Je huid heeft een belangrijke beschermende functie. De beschermende zuurmantel, laag bestaat uit een dun laagje zure talg. Dit beschermt je tegen schadelijke invloeden, zoals droogte, zon, bacteriën en infecties. Je kunt je nu vast wel voorstellen hoe belangrijk het is om die zuurmantel in balans te houden! Als deze uit balans is, zal hij je niet meer optimaal beschermen en ben je vatbaarder voor uitdroging, bacteriën en zelfs infecties die je ziek kunnen maken!

PH waarden

Even terug naar de letterlijke betekenis van PH. Alles wat water bevat, heeft een PH-waarde die je kunt meten. Zo ook onze huid: de hydro-lipide laag op onze huid bevat namelijk water. De schaal varieert van pH 0 tot pH 14, waarbij pH-waarde 7 als gemiddeld (neutraal) wordt aangemerkt. Alle waarden lager dan 7 worden aangeduid als 'zuur' en  alle waarden daarboven als 'basisch'. Dus: hoe lager de PH, hoe zuurder de vloeistof. Let op; PH-huid-neutraal is 5,5 en PH-neutraal is 7. Dit is dus niet hetzelfde! Onze huid is licht zuur, door talg en zweet. De Ph waarde van je huid kan makkelijk worden aangetast. In feite alleen al door het wassen van je huid met water. De PH waarde van het water in Nederland ligt namelijk rond de 8,5 en deze waarde is dus hoger dan de waarde van je huid. Het resultaat: je huid droogt uit en kan op den duur geïrriteerd raken. Overigens; is de PH waarde juist te laag, dan wordt de talgproductie gestimuleerd.

PH neutrale producten

Zeep kan de PH waarde verhogen. In principe kan een gezonde huid zich weer herstellen, maar dat kost tijd. In feite weet je nooit zeker of een product pH huid-huid-neutraal is. Gelukkig steken fabrikanten veel geld in onderzoeken naar hoe de huid reageert op bepaalde ingrediënten. Over het algemeen is bekend welke toevoegingen gedaan moeten worden om een product in balans te houden. Wil je zeker weten dat je goed zit? In onze webshop vind je verantwoorde verzorging en wij helpen je graag. Neem gerust contact op!

Wij maken gebruik van cookies. Indien je verder gaat op deze website, ga je daarmee akkoord. Meer informatie vindt je in ons privacybeleid Manage cookies