• Gezonde cosmetica
  • Verzendkosten 3,95, gratis vanaf 25,-
  • Besteld op werkdagen voor 12:00 uur,
    volgende dag geleverd
  • Klanttevredenheid 9.5/10

Parfumvrije huidverzorging

  • Geplaatst op
Parfumvrije huidverzorging

Anno 2016 is parfumvrij best wel een hot topic. Steeds meer mensen geven aan een gevoelige huid te hebben en zijn om die reden heel specifiek op zoek naar producten met een milde samenstelling, al dan of niet naar producten op natuurlijke basis of echt heel bewust naar parfumvrije huidverzorging.

Shop hier parfumvrije huidverzorging en make-up

Hoe komt een geur in cosmetica eigenlijk tot stand?

Heel veel cosmetica-producten bevatten een bepaalde geur. Die geur kan afkomstig zijn van natuurlijke ingrediënten of synthetisch (nagebootst dus, op ‘nep’) zijn. Wanneer dit het geval is, vind je deze toevoeging op de INCI-lijst vaak terug als ‘fragrance’. ‘Fragrances’ bevatten in veel gevallen chemische toevoegingen die schadelijk kunnen zijn voor jouw huid, en zelfs voor je gezondheid.

Parfum van natuurlijke afkomst

Laten we vooropstellen dat je in ons assortiment natuurlijke huidverzorging uiteraard alleen de pure varianten parfum tegenkomt. Vaak staat er dan ook expliciet bij dat het gaat om parfum van natuurlijke oorsprong. Waar synthetische parfums vaak heel overheersend kunnen ruiken in het begin, zijn natuurlijke parfums wat subtieler, maar hebben deze wel als groot bijkomend voordeel dat je ze veel langer op je huid blijft ruiken.

Natuurlijke huidverzorging zonder parabenen

Allergische reactie op parfum

Juist de gevoeligheid van zoveel mensen wordt vaak veroorzaakt door te agressieve stofjes in cosmetica, zoals synthetisch nagebootst parfum. Helaas is het echter niet zo dat een natuurlijk parfum geen allergische reacties kan veroorzaken.

Een huid kan in principe allergisch reageren op alles, of op bepaalde combinaties van ingredienten, maar het mag duidelijk zijn dat bepaalde toevoegingen in cosmetica vaker een allergische reactie opwekken dan anderen. Dit soort stofjes, waarvan het dus bekend is dat veel mensen er negatief op kunnen reageren, worden allergenen genoemd.
Fabrikanten zijn natuurlijk verplicht om op hun product een volledige INCI-lijst aan te leveren en dat maakt het voor jou als consument ook al makkelijker om te bepalen of jouw huid blij gaat worden van een bepaalde samenstelling.

Betekent parfumvrij ook automatisch geurloos?

Parfumvrije huidverzorging hoeft niet per definitie geurloos te zijn. Ook wanneer er geen parfum aan toegevoegd is, kunnen de ingrediënten waarmee het product is samengesteld toch een geur aan het product geven.

Maar hoe weet ik nu of mijn huidverzorging parfumvrij is?

Een ongeparfumeerd product zal dat nadrukkelijk vermeld hebben op de verpakking. Fabrikanten weten tegenwoordig goed dat veel consumenten op zoek zijn naar parfumvrije cosmetica en zij zullen ook goed en vooral duidelijk inspelen op die vraag. Je kunt het echter ook zelf controleren door een blik op de INCI-lijst te werpen. Je zal daarop dan geen parfum, fragrance of aroma tegenkomen.

Parfumvrije huidverzorging bij SoloBioMooi

In ons uitgebreide assortiment natuurlijke huidverzorging zijn er diverse merken en producten die beantwoorden aan de vraag naar parfumvrije huidverzorging. Je vind hier aan handig overzicht.

Wij maken gebruik van cookies. Indien je verder gaat op deze website, ga je daarmee akkoord. Meer informatie vindt je in ons privacybeleid Manage cookies