• Gezonde cosmetica
  • Verzendkosten 3,95, gratis vanaf 25,-
  • Besteld op werkdagen voor 12:00 uur,
    volgende dag geleverd
  • Klanttevredenheid 9.5/10

Oxybenzone in zonnebrandcremes

  • Geplaatst op
Oxybenzone in zonnebrandcremes

Van een product dat je moet beschermen tegen de schadelijke invloeden van de zon, zou je toch verwachten dat je hiermee veilig in de zon kunt zitten. Wat betreft Oxybenzone is echter niets minder waar. Maar hoe zit dat nu eigenlijk? Wij leggen dat in dit artikel aan je uit, lees je mee?

Wat is oxybenzone?

Eerst het goede nieuws! Onze zonnebrandcreme bevat GEEN oxybenzone!
Oxybenzone is een chemische zonnefilter die je kan tegenkomen in reguliere zonnebrandproducten. Op de INCI-lijst kun je het stofje ook tegenkomen als benzophenone-3. Deze filter beschermt tegen UVB-straling en deels tegen UVA-straling.

Irriterende stofjes in zonnecosmetica

Vandaag de dag weten we allemaal wel hoe belangrijk het is om je huid tegen de zon te beschermen. Helaas worden er nog steeds veel nare stofjes aan zonnecosmetica toegevoegd. Deze kunnen de huid kunnen irriteren en zelfs gevaar op leveren voor de gezondheid. Parfum en conserveringsmiddelen zijn goede voorbeelden van stofjes die de huid kunnen irriteren. Veel chemische filters kunnen huidirritatie veroorzaken en oxybenzone is daar een goed voorbeeld van.

Oxybenzone wordt opgenomen door het lichaam

Dat lees je goed. Het is algemeen bekend dat chemische filters door de huid kunnen worden opgenomen. Maar bij producten waaraan oxybenzone is toegevoegd, is die opname zelfs heel hoog. Bovendien lijkt de stof zich in het lichaam op te stapelen en kan deze ook maar moeilijk afgebroken worden.

Schade aan de gezondheid onder invloed van zon

Van een product dat speciaal ontwikkeld is om je huid tegen de zon te beschermen, zou je verwachten dat je er mee veilig in de zon kunt zitten. Wat oxybenzone betreft is echter niets minder waar. Onder invloed van zonlicht is dit ingrediënt namelijk in staat om vrije radicalen te vormen, die onze antioxidanten aanvallen. Terwijl deze laatste ons juist moeten beschermen!

Schade aan je huid

We zeiden het net al; oxybenzone is een grote bron van irritatie voor veel mensen. Het stofje is namelijk niet alleen zelf in staat om de huid binnen te dringen, maar kan er tevens voor zorgen dat andere stofjes de huid kunnen binnendringen. Op deze manier kan oxybenzone een veroorzaker zijn van allergische reacties.

Al onze producten zijn vrij van oxybenzone

Het laatste wat wij willen is paniek zaaien. Onze missie is mensen kennis te laten maken met natuurlijke cosmetica die vrij is van chemische toevoegingen die irritatie of schade aan de huid of de gezondheid kunnen veroorzaken. Daarom is het goed om te weten dat al onze zonnebrandproducten geen chemische, maar minerale filters bevatten. Bovendien hebben deze filters geen inwerktijd nodig en beschermen ze direct tegen de schadelijke invloeden van de zon.

Meer weten? Wij helpen je graag! Je mag altijd contact met ons opnemen.

 

Wij maken gebruik van cookies. Indien je verder gaat op deze website, ga je daarmee akkoord. Meer informatie vindt je in ons privacybeleid Manage cookies