• Gezonde cosmetica
  • Verzendkosten 3,95, gratis vanaf 25,-
  • Besteld op werkdagen voor 12:00 uur,
    volgende dag geleverd
  • Klanttevredenheid 9.5/10

Natuurlijke cosmetica

Natuurlijke cosmetica

Natuurlijke cosmetica is cosmetica zonder chemische toevoegingen. Natuurcosmetica bevat natuurlijke en biologische ingrediënten. Deze producten zijn ook altijd dierproefvrij.

Ook tijdens de ontwikkeling van het product zullen ze geen schade berokkenen aan het milieu. Natuurlijke cosmetica is verpakt in recyclebaar materiaal en veelal zonder het gebruik van plastics.

Het verschil tussen biologische en natuurlijke cosmetica

Natuurlijke producten bevatten natuurlijke ingrediënten. Dit zijn dus ingrediënten die uit de natuur komen, ze worden gewonnen uit de natuur. Biologische ingrediënten zijn ingrediënten die geteeld worden zonder hulp van kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen.

Natuurlijke en biologische merken bevatten dus geen chemische toevoegingen die in een laboratorium gemaakt zijn. Een merk kan volledig natuurlijk zijn, met 100% natuurlijke ingrediënten. 100% biologisch is mogelijk, maar komt aanzienlijk minder vaak voor.
Veel producten bevatten bijvoorbeeld toch water, en hoewel water uit de natuur komt, is het niet biologisch. Maar 100% biologische merken bestaan dus wel, er zijn namelijk merken die geen druppeltje water aan hun producten toevoegen.

Waarom kiezen voor natuurlijke cosmetica?

De natuur is zeer rijk aan bijzondere planten, kruiden, vruchten, bomen en bloemen die stuk voor stuk kostbare en ontzettend heilzame extracten bevatten. Als je bedenkt in wat voor omstandigheden deze soms moeten groeien en overleven, kun je je wel enigszins een voorstelling maken van hoe heilzaam deze ingrediënten zullen zijn en wat ze voor onze huid kunnen betekenen.
Natuurlijke ingrediënten kunnen onze huid beschermen, verbeteren, verzorgen, verzachten en kalmeren.

Waarom chemische toevoegingen vermijden?

Veel natuurlijke ingrediënten kunnen nagemaakt worden in een laboratorium. Dit gebeurt dan ook op grote schaal omdat het vaak makkelijker, minder tijdrovend en dus goedkoper is, maar natuurlijk ook omdat fabrikanten simpelweg niet altijd toegang hebben tot bepaalde natuurlijke ingrediënten.
Dat natuurlijke ingrediënten nagebootst worden, betekent natuurlijk absoluut niet dat ze ook dezelfde waardevolle eigenschappen en kwaliteiten als de echte ingrediënten hebben. Daarnaast kunnen chemisch gemaakte ingrediënten de huid irriteren of zelfs beschadigen.

Tot slot ‘doen’ chemische ingrediënten in feite niets om de gezondheid van de huid te verbeteren. Denk aan siliconen, die maken je haar en huid misschien tijdelijk mooier, maar uiteindelijk zal de conditie van je haar juist verslechteren door het veelvuldig gebruik van siliconen.
Chemische toevoegingen in cosmetica kunnen tot slot een belasting vormen voor het milieu.

Wij maken gebruik van cookies. Indien je verder gaat op deze website, ga je daarmee akkoord. Meer informatie vindt je in ons privacybeleid Manage cookies