• Gezonde cosmetica
  • Verzendkosten 3,95, gratis vanaf 25,-
  • Besteld op werkdagen voor 12:00 uur,
    volgende dag geleverd
  • Klanttevredenheid 9.5/10

Kies jij voor natuurcosmetica in plaats van reguliere make-up?

  • Geplaatst op
Kies jij voor natuurcosmetica in plaats van reguliere make-up?

Natuurcosmetica krijgt steeds meer bekendheid en vooral ook meer fans. Maar waarom zou je eigenlijk kiezen voor cosmetica op natuurlijke basis? En is natuurlijke cosmetica dan ook altijd beter dan reguliere cosmetica? Wij vertellen je daar meer over in dit artikel, lees snel verder!

Natuurcosmetica krijgt steeds meer bekendheid en vooral ook meer fans. Maar waarom zou je eigenlijk kiezen voor cosmetica op natuurlijke basis? En is natuurlijke cosmetica dan ook altijd beter dan reguliere cosmetica? Wij vertellen je daar meer over in dit artikel, lees snel verder!

natuurcosmetica

Wat is natuurcosmetica?


In natuurcosmetica vind je ingrediënten die uit de natuur gewonnen worden. In een geheel natuurlijk product zul je geen synthetische toevoegingen tegenkomen. Zowel de geur als de kleur is afkomstig van een natuurlijke bron. Het begrip ‘natuurlijk’ is echter wel wat vaag. Wil je er zeker van zijn dat je een geheel natuurlijk product in handen hebt, lees dan niet het label, maar de ingrediëntenlijst (INCI).

Op een label kan een fabrikant claimen dat zijn product rijk is aan natuurlijk ingrediënt X. Maar wanneer je het helemaal onderaan op de INCI-lijst tegenkomt, kun je je voorstellen dat er weinig natuurlijks aan dat product is. Gelukkig kunnen keurmerken je veel vertellen over een product. Om keurmerken te verkrijgen moeten merken aan zeer strenge eisen voldoen. Deze labels en keurmerken zijn in het leven geroepen om wegwijs te worden in de grote verscheidenheid aan merken. En over de impact die het ontwikkelen hiervan heeft op mens, dier en milieu.

100% natuurlijk


Alle cosmetica van SoloBioMooi is 100% natuurlijk! Dit betekent dat alle ingrediënten uit de natuur komen en dat er geen synthetische toevoegingen gedaan zijn. Het begrip biologisch betekent dat de ingrediënten van biologische landbouw afkomstig zijn. Deze ingrediënten worden speciaal geteeld en dat gaat volgens zeer strenge eisen.

100% biologische producten komen, op hoge uitzonderingen na, bijna niet voor. Met synthetische toevoegingen wordt bedoeld dat deze gemaakt zijn in een laboratorium. Het is zeker niet zo dat alle synthetische toevoegingen per definitie slecht zijn. Er bestaan synthetisch samengestelde ingrediënten die de werking van natuurlijke ingrediënten benaderen. Synthetische ingrediënten kunnen de huid echter ook irriteren of zelfs beschadigen.

Is natuurlijk altijd beter?


Nee. Onze natuur bevat ontelbaar veel planten, kruiden en bomen die zeer giftig zijn en die helemaal niemand op zijn huid zou willen gebruiken. Of een natuurlijk product een positief effect heeft op je huid, is ook afhankelijk van hoe het ingrediënt gewonnen wordt. Maar ook in welke concentratie deze aanwezig is en waarmee het gecombineerd wordt. Eén natuurlijk ingrediënt met 20 synthetische toevoegingen heeft wellicht niet het beoogde effect. Je kunt je ook voorstellen dat bepaalde ingrediënten meer effect op een vette huid hebben dan op een droge huid.

De kracht van de natuur


Uiteraard leren we steeds meer over de heilzame werking van natuurlijke ingrediënten. Deze zitten boordevol werkzame stoffen die je huid uiteindelijk veel goeds zullen doen. Veel synthetische ingrediënten (zoals siliconen) zullen je huid slechts tijdelijk mooier maken. Natuurlijke ingrediënten zullen de conditie van je huid op de lange termijn verbeteren.

Houdbaarheid van natuurlijke producten


Over het algemeen zijn natuurlijke producten minder lang houdbaar dan reguliere producten. Dit heeft te maken met het feit dat deze producten geen agressieve conserveringsmiddelen bevatten. Zo zijn parabenen chemische conserveringsmiddelen die de houdbaarheid van een product aanzienlijk verlengen. Maar ze kunnen de huid ook enorm irriteren. Het lijkt ons logisch dat wij kiezen voor een wat kortere houdbaarheid en een 100% gezond product!

Wij maken gebruik van cookies. Indien je verder gaat op deze website, ga je daarmee akkoord. Meer informatie vindt je in ons privacybeleid Manage cookies