• Gezonde cosmetica
  • Verzendkosten 3,95, gratis vanaf 25,-
  • Besteld op werkdagen voor 12:00 uur,
    volgende dag geleverd
  • Klanttevredenheid 9.5/10

Het verschil tussen een droge en een vochtarme huid

  • Geplaatst op
Het verschil tussen een droge en een vochtarme huid

Help, mijn huid is zo droog! Dat horen wij hier bij SoloBioMooi heel vaak. Wij willen jou natuurlijk graag voorzien van de best mogelijke adviezen en daarbij ook de juiste natuurlijke skin care aanreiken, maar de term ‘droge huid’ is eigenlijk nogal ruim genomen. Vaak wordt een droge huid verward met een vochtarme huid, en dat is een behoorlijk cruciaal verschil wanneer je op zoek bent naar voor jou passende huidverzorging.

Huidtype vs. Huidconditie

Je huidtype wordt gemeten naar de productie van talg. De aanmaak van talg is een heel natuurlijk proces, maar een droge huid produceert minder talg dan een vette huid. Hier kun je zelf weinig invloed op uitoefenen. Een vochtarme huid heeft niet zozeer een tekort aan vetten, aan talg dus, maar aan vocht. De huid is dan letterlijk vochtarm.

Hoe kom je daar eigenlijk aan?

Een vochtarme huid is een conditie van de huid. Een huidconditie is vaak een combinatie van allerlei verschillende factoren. Je huidconditie geeft letterlijk aan in welke conditie je huid is. Het probleem bij een vochtarme huid is vaak dat deze huid niet goed vocht kan vasthouden. Of überhaupt vocht kan opnemen. Daardoor is hij vochtarm.

Huidbarriere

Heel vaak zien we dat dit te maken heeft met een beschadigde huidbarrière. Je huidbarrière heeft allerlei functies, waaronder het beschermen van je huid. Een beschadigde huidbarrière komt echter vaak voor en dit wordt heel vaak veroorzaakt door het gebruik van te agressieve producten. Je huidbarrière is uit balans, kan niet meer de juiste stofjes opnemen, maar is ook niet meer in staat om zichzelf te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Hierdoor wordt de huid op den duur letterlijk geïrriteerd. Je begrijpt nu hoe belangrijk het is om goed voor je huid te zorgen. Niet alleen worden we natuurlijk blij van een echte mooie huid, maar een gezonde huid zegt ook veel over de rest van je gezondheid.

De juiste producten voor een vochtarme huid

Cruciaal bij een vochtarme huid zijn goede vochtbinders en stoffen die een herstellende rol spelen bij je huidbarrière. Voorbeelden van herstellende stoffen zijn bijvoorbeeld vitamine C en panthenol. Goede vochtbinders zijn hyaluronzuur, collageen en jojoba-olie. Een tijdje geleden was er een flinke olie-hype. Veel fabrikanten richten zich met olieachtige texturen op die grote vraag van mensen met een droge huid.

Echter, een vochtarme huid kan nauwelijks baat hebben bij ‘slechts’ olie. Gelukkig worden ingrediënten voor een droge huid steeds meer gecombineerd met ingrediënten voor een vochtarme huid. Er bestaan dus ook producten die zowel geschikt zijn voor een droge als een vochtarme huid.

Wij maken gebruik van cookies. Indien je verder gaat op deze website, ga je daarmee akkoord. Meer informatie vindt je in ons privacybeleid Manage cookies