• Gezonde cosmetica
  • Verzendkosten 3,95, gratis vanaf 25,-
  • Besteld op werkdagen voor 12:00 uur,
    volgende dag geleverd
  • Klanttevredenheid 9.5/10

Het verhaal van de luxe geurende houten kralen van Joik

  • Geplaatst op
  • Door Pieter
 Het verhaal van de luxe geurende houten kralen van Joik

Joik heeft fantastische geurende houten kralen op de markt gebracht om je toilet, kledingkast, badkamer of kamer heerlijk te laten ruiken. Lees hier de zoektocht naar 'het ideale geurende product'.

Het begon allemaal een paar jaar geleden toen Joik op zoek ging naar alternatieven om (de zeer succesvolle) geurzakjes gevuld met plastic kralen te vervangen ...

Wat is jouw favoriete geur? Forever Fresh, Grapefruit & Mandarin, Primavera, La Boheme, Cherie en Lumiere du Soleil.


Tien jaar geurzakjes van Joik 


Om het verhaal te vertellen, moeten we echter bij het begin beginnen. Het jaar was 2011 toen Joik geurzakjes op de markt bracht, die al snel erg populair werden. Plastic werd toen nog niet als zo'n groot probleem gezien, en Joik zag het ook niet als een probleem maar juist als een oplossing. Plastic absorbeerde en verspreidde het aroma goed, zag er goed uit en deed alles wat Joik wilde. Echter, de tijd verstreek en duurzaam recyclen werd steeds populairder en Joik werd bewust van de noodzaak om het gebruik van plastic te verminderen en zelfs helemaal te stoppen. Ze begonnen zich af te vragen hoe hoe ze deze populaire producten milieuvriendelijker konden maken. Joik is een bedrijf dat ook natuurlijke (biologisch gecertificeerde) cosmetica produceert en elk jaar zijn we op weg naar duurzamere oplossingen. Bijna 2/3 van de producten zijn nu verpakt in glas of karton en het plastic dat ze gebruiken is gemakkelijk recyclebaar. 

De weg naar de houten geurkralen van Joik Home & Spa


Het ogenschijnlijk eenvoudige probleem bleek moeilijker te kraken en het duurde een aantal jaren om de juiste oplossing te vinden. het doel was om een ​​natuurlijke en duurzame oplossing te vinden. Idealiter wilden ze restanten van een ander product gebruiken, zodat er niets speciaal voor Joik geproduceerd hoefde te worden. Ze probeerden geur toe te voegen aan zeezout en dachten dat het wel gaaf zou zijn om het zout daarna gewoon in je badwater te gebruiken. Helaas, het zout gedroeg zich niet goed in de stoffen zak en maakte er een zooitje van.  Dit gebeurde zelfs met het grofste zout dat Joik heeft geprobeerd. Joik heeft Keramiek getest, maar dat nam juist de geur weer niet goed op.  Ze hebben verschillende natuurlijke (stoffen) materialen in een envelop geprobeerd, maar ze zagen er niet zo geweldig uit en gaven ook niet genoeg aroma af. Joik heeft zelfs zaagsel gebruikt, maar dat heeft zo'n sterke houtgeur dat je puur zaagsel in een zak kunt doen en in je auto kunt hangen voor een houtachtig aroma.

Alle problemen waren ineens opgelost toen Joik in plaats van zaagsel houten kralen ging testen. Ze zien er geweldig en luxueus uit, kunnen opnieuw worden 'gegeurd' en zijn gemaakt van natuurlijk hout. Gelukkig heeft Joik een lokaal bedrijf gevonden dat houten meubelen maakt en zij maken onze kralen van resthout, dat anders gewoon weggegooid zou worden. Dit verkleint ook de ecologische voetprint, aangezien de transportroute van kralen ongelooflijk kort is.

Ze lossen echt al le problemen op: de kralen zien er geweldig uit, geven goed aroma af, zijn duurzaam en gemaakt van resthout en kunnen opnieuw worden geurende.

----

Nieuwe geurende houten kralen van Joik Home & Spa


Dus hier zijn ze! Nieuwe toevoeging aan JOIK Home & Spa-assortiment! De zeer populaire geurzakjes zijn nu verkrijgbaar in een duurzamere versie. Luxe geparfumeerde houten kralen zijn perfect voor het parfumeren van kleine ruimtes zoals auto's, kleerkasten, lades, badkamers, etc.


Er zijn verschillende manieren om de geurende houten kralen te gebruiken:
• Doe de kralen (wij raden 4-8 kralen aan) in een stoffen zak en hang ze in een auto, kleerkast of badkamer;
• Voeg een of meerdere kralen toe aan lades, gymtassen of bagage;
• Verwijder het deksel van de pot en plaats de pot op een plank om het heerlijke aroma te verspreiden.


Je kunt ook de rest van de kralen in de glazen pot laten en ze gebruiken zodra de eerste batch zijn geur heeft verloren. Houten kralen zijn gemaakt van Estlands berkenhout dat afkomstig is van resten van de houtindustrie en zijn verpakt in een milieuvriendelijke glazen pot. Het pakket bevat 15 geurende houten kralen en een stoffen zakje om ze op te hangen. Houten kralen kunnen opnieuw worden 'gegeurd' door een paar druppels etherische olie erop te druppelen. 


We bieden een selectie van 6 populaire aroma's: Forever Fresh, Grapefruit & Mandarin, Primavera, La Boheme, Cherie en Lumiere du Soleil.

 

Wij maken gebruik van cookies. Indien je verder gaat op deze website, ga je daarmee akkoord. Meer informatie vindt je in ons privacybeleid Manage cookies