• Gezonde cosmetica
  • Verzendkosten 3,95, gratis vanaf 25,-
  • Besteld op werkdagen voor 12:00 uur,
    volgende dag geleverd
  • Klanttevredenheid 9.5/10

Eet jij ook je lipstick op?

  • Geplaatst op
Eet jij ook je lipstick op?

Lipstick en liploss is hét favoriete beauty item van veel vrouwen. Er worden wat lipsticks en lipgloss gestift. En raad eens? we eten ze gewoon op. Is dat wel zo slim?

Lipstick smelt niet alleen langzaam op je lippen, maar je eet het ook op. Elke keer wanneer je iets eet, drinkt of je lippen aflikt, krijg je de ingrediënten van je lipgloss, lipstick of lipbalsem binnen. Nu zul je denken: 'Dat is toch helemaal niet erg?' Maar wat je niet verwacht... is dat je meer binnen krijgt dan je denkt! Wij leggen uit waarom je dus beter kunt kiezen voor biologische lipstick.

Lipstick - biologische cosmetica

Lippenstift is het meest verkochte cosmeticaproduct; ongeveer 87% van alle vrouwen gebruikt regelmatig een lippenstift. Gemiddeld bezit iedere vrouw vier lippenstiften en één op de twee vrouwen gaat zonder lippenstift niet de deur uit.

Lippenstift is dus hét favoriete cosmeticaproduct in de handtas. Niet voor niets is de rode lipstick uitgeroepen tot meest iconische beauty trend ooit. Vrouwen zijn zo verliefd op lipsticks dat ze gemiddeld 2,5 kg lipstick in hun leven eten! Welke vrouw heeft er niet een lipbalsem tegen gesprongen lippen, een glossje om je lippen te doen glanzen en een felrode lipstick voor een sexy look!?

Lipstick Lover

Hieronder vind je een video genaamd 'Lipstick Lover', gemaakt door het cosmeticamerk Raw Natural Beauty. Een video die je gewoon gezien moet hebben! De video zorgt eerst voor een ‘feel good’ gevoel over cosmetica, maar bezorgt je daarna kippenvel omdat de vrouw ineens haar lipsticks gaat opeten! Met deze video wil dit bedrijf duidelijk maken hoeveel lipstick vrouwen eten in hun leven en hoeveel chemische ingrediënten dames dus binnenkrijgen.

Lippenstift en lood

Het chemische ingrediënt waar het om gaat is lood: een natuurlijk element, maar ook een zwaar metaal. Het is aanwezig in drinkwater, maar bijvoorbeeld ook in voeding. Wanneer de grenswaarde overschreden wordt, is dit ongezond voor je. Vaak vind je het niet terug op de verpakking, maar veel lipproducten bevatten lood. Lood is een neurotoxine dat het leervermogen vermindert, hormonale schommelingen veroorzaakt en een verminderde vruchtbaarheid met zich meebrengt. Lood is een risico voor het ongeboren kind, omdat het tijdens de zwangerschap via de placenta in de hersenen van het kind komt.

De Food & Drug Administration in de Verenigde Staten heeft een onderzoek uitgevoerd genaamd 'Lipstick and Lead: Questions and Answers'. In dit onderzoek heeft de FDA 400 bekende lippenstift merken onderzocht op hun ingrediënten. De laatste keer dat een dergelijke studie uitgevoerd werd, was in 2007. Sindsdien is de hoeveelheid lood in lippenstift maar liefst verdubbeld!

Biologische lipstick en Solobiomooi

Toch zijn er tegenwoordig heel veel lippenstiften op de markt zonder lood, nu de vraag naar natuurlijke cosmetica enorm groeit. Lipsticks en lipgloss waar je blij van wordt, omdat ze gezond voor je zijn en je er eindeloos je lippen veilig en effectief mee kan verzorgen en mooi kan maken. Zo ook bij SoloBioMooi!

SoloBioMooi heeft een kleurrijk assortiment aan biologische lipstick, lipgloss en lipbalsem zonder lood van bijvoorbeeld Boho green make-up, Uoga Uoga en Benecos. Dat is lip verzorging die je lippen niet alleen mooi maken, maar ook voeden en hydrateren.

Wij maken gebruik van cookies. Indien je verder gaat op deze website, ga je daarmee akkoord. Meer informatie vindt je in ons privacybeleid Manage cookies