• Gezonde cosmetica
  • Verzendkosten 3,95, gratis vanaf 25,-
  • Besteld op werkdagen voor 12:00 uur,
    volgende dag geleverd
  • Klanttevredenheid 9.5/10

Gif in cosmetica | Niet bij Solobiomooi!

  • Geplaatst op
Gif in cosmetica | Niet bij Solobiomooi!

Heb jij je weleens afgevraagd waar de geur en kleur in jouw cosmetica vandaan komt? Veel reguliere cosmetica bevat synthetische geur- en kleurstoffen. Met andere woorden; de geur en kleur van je cosmetica is nep (verkregen in een laboratorium).

Zelf vinden wij gif in cosmetica een omstreden term. Maar er zijn nogal wat schadelijke stoffen die helaas vaak in reguliere cosmetica gebruikt worden. Wij kiezen voor natuurlijke en biologische ingrediënten! Ingrediënten die de huid verzorgen, beschermen en herstellen.

Onze producten zijn vrij van schadelijke stoffen die de huid kunnen irriteren of uitdrogen!
Shop hier 100% natuurlijke make-up en huidverzorging.

Synthetisch versus natuurlijk

Heb jij je weleens afgevraagd waar de geur en kleur in jouw cosmetica vandaan komt? Veel reguliere cosmetica bevat synthetische geur- en kleurstoffen. Met andere woorden; de geur en kleur van je cosmetica is nep (verkregen in een laboratorium). Wij beweren niet per definitie dat dit slecht is. Maar feit is wel dat een natuurlijk verkregen geur niet alleen puurder ruikt. Het zal ook langer op je huid aanwezig zijn. En de kans op een allergische reactie is kleiner bij een natuurlijk verkregen parfum dan bij een synthetisch parfum. En wat voegt een synthetisch verkregen kleur toe aan je product, buiten een grotere kans op irritatie? Niets, toch!

Ingrediënten om te vermijden

Zomaar een greep uit omstreden toevoegingen aan reguliere cosmetica; ftalaten, parabenen, siliconen, SLS en PEG. Stuk voor stuk synthetische toevoegingen die ongetwijfeld hun eigen functie hebben. Maar die helaas ook allemaal een nadelige invloed hebben. Niet alleen op je huid, maar zelfs op je gezondheid. Onze natuurlijke en biologische cosmetica is dan ook vrij van deze toevoegingen.

Ftalaten in cosmetica

Ftalaten zijn zogenaamde weekmakers, die de kleur in make-up en de geur in parfum stabiliseren. Er wordt beweerd dat ftalaten hormoonverstorend kunnen werken. Ze kunnen de huid ook irriteren.

Parabenen in cosmetica

Dit zijn chemische conserveringsmiddelen die de houdbaarheid van een product verlengen. Uiteraard hebben alle producten conserveringsmiddelen nodig, omdat ze anders snel bederven. Parabenen zijn echter nogal omstreden, omdat ze vaak irritatie en allergische reacties oproepen.

Siliconen in cosmetica

Dit zijn chemische toevoegingen die aan cosmetica gedaan worden, om een product beter smeerbaar te maken. Maar ook om oneffenheden in de huid op te vullen. Het probleem is alleen dat siliconen slechts ‘tijdelijk’ werken. Je huid wordt ‘tijdelijk’ mooier en je haar 'tijdelijk’ zachter. Op de lange termijn kunnen siliconen de conditie van je huid en haar nadelig beïnvloeden.

Sulfaten in cosmetica

Sulfaten worden toegevoegd aan producten vanwege de reinigende en schuimende werking. Ze kunnen de huid echter irriteren en uitdrogen. De meest voorkomende en meest agressieve varianten zijn SLS en SLES.

PEG in cosmetica

Dit is de afkorting voor polyethyleen glycol. Het wordt vaak gevolgd door een nummer. Het gaat hier om een gesynthetiseerd ingrediënt dat meestal wordt toegepast als emulgator, om het ene in het andere stofje op te laten lossen.

Geen gif in cosmetica bij Solobiomooi

Wij beseffen ons dat de meningen over de gevolgen van het gebruik van bovengenoemde stoffen in cosmetica sterk verdeeld zijn. Wij kiezen echter alsnog voor cosmetica die volledig vrij is van synthetische toevoegingen. En die de huid of de gezondheid mogelijk kunnen irriteren of beschadigen. Geen gif in cosmetica bij onze producten dus!

Wij maken gebruik van cookies. Indien je verder gaat op deze website, ga je daarmee akkoord. Meer informatie vindt je in ons privacybeleid Manage cookies