• Gezonde cosmetica
  • Verzendkosten 3,95, gratis vanaf 25,-
  • Besteld op werkdagen voor 12:00 uur,
    volgende dag geleverd
  • Klanttevredenheid 9.5/10

Foundation aanbrengen | Tips van Solobiomooi

  • Geplaatst op
Foundation aanbrengen | Tips van Solobiomooi

Je kunt nog zulke mooie make-up producten hebben, het hebben van goede skills voor het aanbrengen van make-up  is ook niet onbelangrijk. Natuurlijk helpen goede tools hier ook een handje bij. Wanneer je dit stappenplan volgt, heb je je foundation aanbrengen zo onder de knie.

Je kunt nog zulke mooie make-up producten hebben, het hebben van goede skills voor het aanbrengen van make-up  is ook niet onbelangrijk. Natuurlijk helpen goede tools hier ook een handje bij. Wanneer je dit stappenplan volgt, heb je je foundation aanbrengen zo onder de knie.

Foundation aanbrengen

Een goede basis


Een gereinigde en perfect gehydrateerde huid is de beste basis voor je foundation. Je zult merken dat het aanbrengen van foundation makkelijker gaat op een goed verzorgde huid. De foundation zal dan ook veel mooier ogen. In sommige gevallen kan een primer nog wat extra basis geven. Primers heb je in alle soorten en maten. Het is overigens geen vervanger voor je dagcrème, je brengt een primer aan na je dagcrème.

Wat doet een foundation voor je huid?


Een foundation kan meerdere functies hebben, maar het principe ervan is dat een foundation je teint egaler maakt. Een foundation vormt, eigenlijk letterlijk dus, de basis voor de rest van je make-up. Een groot fabeltje is dat je foundation gebruikt om bruiner te lijken. Hiervoor heb je immers bronzers en zelfbruiners!

De juiste foundation uitkiezen


De truc van de perfecte foundation is dat je hem niet ziet zitten. De kleur van een foundation moet dus zo dicht mogelijk bij je eigen teint liggen. Een te lichte foundation kan je er ziekelijk uit laten zien. Een te donkere foundation oogt vaak erg onnatuurlijk. Foundation kun je het beste testen op je kaaklijn. Het wordt ook vaak gedaan op de binnenkant van de pols, maar deze huid verschilt nogal van die van je gezicht. Breng meerdere swatches van verschillende foundation aan op de kaaklijn. De foundation die je het minst ziet zitten, is vaak de winnaar!

Compact foundation en liquid foundation


Foundations zijn er in allerlei soorten en maten. De liquid (vloeibare) varianten, zijn het meest gangbaar. Deze zitten vaak verpakt in tubes of pompflacons en zijn geschikt voor ieder huidtype. De compact foundation is een foundation in poedervorm. Deze is vaak wat meer dekkend dan een vloeibare foundation. Met een droge huid kun je het beste kiezen voor een vloeibare foundation.

Foundation aanbrengen


Als je huid gereinigd is en voorzien van een gezichtscrème, kun je beginnen met het aanbrengen van je foundation. Dit kan met je vingers, maar soms gaat foundation aanbrengen makkelijker met een foundationkwast of een sponsje. Let erop dat je foundation niet exact bij de kaaklijn laat stoppen. Voor een natuurlijk effect laat je het een beetje overlopen naar je hals. Zorg er altijd voor dat je vingers en/of tools goed schoon zijn bij het aanbrengen van de foundation.

Ben je nog op zoek naar een fijne, natuurlijke foundation? Dan ben je bij Solobiomooi aan het juiste adres! In ons assortiment vind je verschillende foundations van verschillende merken. Neem snel een kijkje in de webshop!

Wij maken gebruik van cookies. Indien je verder gaat op deze website, ga je daarmee akkoord. Meer informatie vindt je in ons privacybeleid Manage cookies