• Gezonde cosmetica
  • Verzendkosten 3,95, gratis vanaf 25,-
  • Besteld op werkdagen voor 12:00 uur,
    volgende dag geleverd
  • Klanttevredenheid 9.5/10

Eeen goede bescherming tegen de zon | Solobiomooi

Eeen goede bescherming tegen de zon | Solobiomooi

We weten inmiddels allemaal wel hoe belangrijk het is om onszelf goed te beschermen tegen de schadelijke invloeden van de zon. Maar waarom is dit nu eigenlijk zo belangrijk? Welke gevolgen kan zonschade op onze huid en onze gezondheid hebben? En wat is nou een goede bescherming tegen de zon?

We weten inmiddels allemaal wel hoe belangrijk het is om onszelf goed te beschermen tegen de schadelijke invloeden van de zon. Maar waarom is dit nu eigenlijk zo belangrijk? Welke gevolgen kan zonschade op onze huid en onze gezondheid hebben? En wat is nou een goede bescherming tegen de zon?

Wat is UVA en UVB straling?


De zon heeft verschillende soorten straling, die elk hun eigen invloed op onze huid en gezondheid hebben. Zonlicht bestaat voor het grootste deel (zo’n 95%) uit UVA-straling. UVA-straling verbrandt de huid niet, maar kan zeker wel schade aan de huid veroorzaken en zelfs huidkanker. Bovendien zorgen UVA stralen ervoor dat de huid (sneller) veroudert. Een teveel aan UVB straling zorgt ervoor dat je verbrand.

Een goede bescherming tegen de zon


Een huid die verbrand, is voor altijd beschadigd. Ook al zie je dit misschien niet zodra de roodheid verdwenen is. Wanneer je te lang onbeschermd in de zon zit, ben je vatbaarder voor infecties, zoals een koortslip. Ook loop je risico op een zonnesteek. Cosmetisch gezien is onbeschermd zonnen ook niet verstandig, want mensen die vaak (onbeschermd) blootgesteld worden aan de zon, lopen een snellere kans op pigmentvlekjes en huidveroudering.

Bekijk daarom snel ons aanbod natuurlijke zonnebrandcrème!

Minerale zonnebrand

Wat gebeurt er eigenlijk als je huid verbrand?


‘Vroeger’ waren de gevaren van een door de zon verbrande huid niet zo bekend, maar anno nu wordt er volop gewaarschuwd om goed te smeren. Verbranding door de zon kun je zien als een ontstekingsreactie van de huid, in feite door een overdosis aan UV-straling. Het kan erg pijnlijk zijn, de huid oogt vaak erg rood en voelt bovendien heel warm aan. Je kunt er zelfs ziek van worden.

Hoe beschermt een zonnefilter?


Je kunt je huid tegen de schadelijke invloeden van de zon beschermen met chemische filters of met minerale (natuurlijke) filters. Beide filters hebben gemeen dat ze schadelijke UV-straling tegenhouden. Bij chemische filters absorberen de moleculen de straling en zetten deze energie om in een onschadelijke vorm. Bij minerale filters werken de ingrediënten als een soort spiegel welke zorgt voor reflectie en verstrooiing van het UV-licht.

Hoe werkt een SPF?


SPF staat voor Sun Protection Factor. Belangrijk om te weten is dat een SPF alleen bescherming biedt tegen UVB-stralen. En dat is tegen het verbranden van de huid en dus niet tegen UVA-stralen, die verantwoordelijk zijn voor vroegtijdige huidveroudering.

Er zijn producten met verschillende SPF’s verkrijgbaar en je zou kunnen zeggen dat hoe hoger de SPF, des te beter de bescherming. De SPF zegt iets over de werkzaamheid van de zonnebrandcrème, namelijk over het UV-absorberend vermogen. Een SPF geeft aan hoeveel langer iemand in de zon kan zitten zonder verbranding bij het gebruik van de crème in vergelijking tot het niet gebruiken van een zonnebrandcrème.

Houd altijd rekening met factoren die van invloed zijn op of iemand wel of geen schade oploopt door blootstelling aan de zon. Denk hierbij aan de hoeveelheid zonnebrandcrème, zweet of zwemmen, je huidtype, het tijdstip waarop de blootstelling aan de zon plaatsvindt en ga zo maar door.

Ook overtuigd van een goede bescherming tegen de zon? Bekijk onze categorie met zonnebrand producten!

Wij maken gebruik van cookies. Indien je verder gaat op deze website, ga je daarmee akkoord. Meer informatie vindt je in ons privacybeleid Manage cookies