• Gezonde cosmetica
  • Verzendkosten 3,95, gratis vanaf 25,-
  • Besteld op werkdagen voor 12:00 uur,
    volgende dag geleverd
  • Klanttevredenheid 9.5/10

Eczeem

  • Geplaatst op
Eczeem

SoloBioMooi maakt het nu wel heel aantrekkelijk om te shoppen! De eigenaren, Pieter Hofland en Ingrid Lijffijt, hebben de Algemene Voorwaarden onder handen genomen. Solobiomooi is nu de eerste webshop in Nederland die de service biedt om cosmetica uit te proberen en retour te sturen als je niet tevreden bent. Daarnaast stapt de shop af van de wirwar aan kleine lettertjes en introduceert duidelijke, unieke leveringsvoorwaarden.

Couperose is een ontsierende, maar onschuldige huidaandoening waar veel vrouwen en mannen last van hebben. Je kunt het niet voorkomen en er bestaan geen miraculeuze wondercrèmes die couperose kunnen laten verdwijnen. Maar je kunt natuurlijk wel producten gebruiken die de huid hierbij helpen. Couperose

Couperose?

Couperose is een onschuldige huidaandoening, waarbij er een toename is van het aantal rode bloedvaatjes in je gezicht. Hierdoor kun je rode vlekken krijgen die continue aanwezig zijn en die door bepaalde factoren heftiger worden. Couperose is zichtbaar op de neus, wangen en het voorhoofd als kronkeltjes. Het bloed blijft in de vaatjes achter en dit schijnt door de huid. Je kunt je voorstellen dat couperose bij mensen met een lichte huid meer opvalt dan bij een donkere huid. Couperose kan erfelijk zijn, hier kun je helaas niets aan veranderen. Couperose kan ook een gevolg zijn van acne rosacea, een huidaandoening waarbij ontstekingen voorkomen. Acne rosacea komt vaak voor, maar omdat de aandoening veel minder bekend is dan couperose, weten mensen vaak niet dat ze het hebben. Daardoor worden de ‘problemen’ niet met elkaar in verband gebracht en daar wringt de schoen. Men gaat agressieve producten gebruiken om de ontstekingen te ‘behandelen’, terwijl een huid met couperose met zachte producten behandeld moet worden. Anders wordt het vaak alleen maar erger.

Wat kun je er aan doen?

Couperose kan heftiger worden door het eten van (sterk) gekruid voedsel, roken en het drinken van koffie en alcohol. Bovendien is een goede zonbescherming altijd belangrijk! Zonnebanken is écht uit den boze met couperose. Vermijd grote temperatuurverschillen (in sauna’s bijvoorbeeld) en douche niet te heet. Scrub je graag? Kijk dan goed wat jouw huid kan verdragen. Beperk je scrub sessies tot maximaal twee keer per maand. En merk je dat je huid er niet goed op reageert, stop er dan gewoon mee! Ook het dragen van sieraden. die gemaakt zijn van bepaalde materialen, kunnen roodheid verergeren.

Natuurlijke én zachte producten

Behandel je huid met liefde! De huid reageert snel op prikkels, dus probeer agressieve producten te vermijden. Producten met SLS/SLES, parfum en alcohol laat je beter staan. Producten die écht zacht zijn voor je huid, zijn bijvoorbeeld die van SantaVerde of Indemne. Last van overmatige roodheid op het decolleté? Kies dan ook parfumvrije douchegel én parfumvrij wasmiddel. Je huid kan verder baat hebben bij een kalmerend masker. Een aanrader is het Santaverde Extra Rich Cream Mask, speciaal ontwikkeld voor de stressgevoelige huid. Met wat extra hulp kun je de couperose verdoezelen. Boho ontwikkelde fijne minerale foundations. Deze laten je huid ademen, maar voorzien je huid toch van een natuurlijke dekking zodat couperose wat minder opvalt. Je kunt ook gaan voor een natuurlijke concealer. Kies niet een te donkere tint (omdat je denkt dat deze beter camoufleert), want dan ga je kleurverschillen zien met je eigen huidskleur en dat is juist niet de bedoeling! Klik hier voor alle producten die effectief werken tegen couperose.

Wij maken gebruik van cookies. Indien je verder gaat op deze website, ga je daarmee akkoord. Meer informatie vindt je in ons privacybeleid Manage cookies