• Gezonde cosmetica
  • Verzendkosten 3,95, gratis vanaf 25,-
  • Besteld op werkdagen voor 12:00 uur,
    volgende dag geleverd
  • Klanttevredenheid 9.5/10

ECO zonnebrand met actieve DNA bescherming - Santaverde

  • Geplaatst op
  • Door Pieter Hofland
ECO zonnebrand met actieve DNA bescherming - Santaverde

Lees hier het verhaal achter de nieuwe Santaverde ECO zonnebrand met actieve DNA bescherming.

Santaverde zonnebrandlijn sun protect: Minerale zonverzorging met actieve DNA-bescherming Zon - dat betekent warm licht, buiten zijn, relaxen en 'Joie de vivre'. De zonnestralen verheffen je stemming en vormen de vitale vitamine D in ons lichaam. Maar de zon kan ook te veel zijn voor onze huid.


Sabine Beer, oprichtster Santaverde: "Ons doel bij het ontwikkelen van zonbescherming was om perfecte producten te creëren voor elk huidtype die een voldoende hoge, natuurlijke zonbescherming combineren met het hoogste toepassingscomfort en het typische Santaverde-huidverzorgende effect." 


De zonnelijn combineert natuurlijke zonbescherming met intensieve hydraterende verzorging. De 100% minerale filters beschermen direct tegen UVA- en UVB-stralen, zijn vrij van nanodeeltjes en natuurlijk oceaan- en  koraalvriendelijk. Ectoïne beschermt het DNA van de huidcellen en in combinatie met wortelextract neutraliseert het vrije radicalen. Puur aloë vera-sap, het hoofdbestanddeel van de formuleringen, heeft een intensief hydraterende werking, terwijl hoogwaardige oliën een verzorgende werking hebben. De lichte, waterafstotende texturen absorberen snel. Na het zonnen verwent de aftersun verzorging de huid met een aangenaam verkoelend effect, verzacht huidirritaties en heeft een regenererende werking


Het unieke formuleprincipe van Santaverde, waarbij het pure sap van de "zonneplant" aloë vera wordt gebruikt in plaats van water, normaalgesproken het hoofdingrediënt in cosmetica, garandeert de perfecte verzorgingsbasis voor alle producten in de productlijn. De intensief hydraterende werking van aloë vera, met zijn natuurlijke herstellende werking, versterkt de schoonheid en gezondheid van de huid, zelfs tijdens het zonnebaden.


Sabine Beer: "Als ik naar het kantoor in mijn geboorteplaats Hamburg fiets, bescherm ik mezelf met onze Age Protect Fluid met SPF 6 of draag een hoed en beschermende kleding. Dit is echter niet genoeg voor een zonvakantie op het strand - de huid heeft sterkere zon nodig. bescherming in dit geval.Met onze zonbeschermingsfactoren SPF15 en SPF20 ben je 15 en 20 keer langer beschermd dan zonder zonbescherming. Voor een licht huidtype zoals ik, met een zelfbeschermingstijd van ongeveer 15 minuten, betekent dit een maximum blijf 5 uur in de zon met SPF 20. Ik zou mezelf niet langer aan de directe zon blootstellen om te voorkomen dat ik de huid te veel belast. "

SPF en beschermende effecten


De SPF vermenigvuldigd met de zelfbeschermingstijd geeft de lengte aan van het mogelijke verblijf in de zon zonder verbranding door de zon: zelfbeschermingstijd x SPF = maximale tijd in de zon. Met een SPF 30 kun je twee keer zo lang in de zon blijven als met SPF 15.
Het beschermingseffect bij een SPF 15 is al 93,3%, loopt op tot 95% bij SPF 20 en bij SPF 30 tot 96,7%. Dit betekent dat het beschermend effect bij hogere factoren niet meer significant toeneemt, alleen de beschermingsperiode wordt verlengd. Een 100% lichtbescherming is echter niet haalbaar.

Santaverde Aloe Vera Sun Protect Lotion SPF15 - 100ml
Santaverde Aloe Vera Face Sun Protect Cream SPF20 - 50ml
Santaverde Aloe Vera After Sun Recovery Lotion - 100ml

100% natuurlijke, minerale zonnebrandcrème: zacht voor huid en milieu


De zon is essentieel voor het leven. Het is onze bron van energie, licht en warmte, maar brengt helaas ook negatieve effecten met zich mee. UVA-stralen kunnen het DNA van de huid beschadigen en zijn voornamelijk verantwoordelijk voor huidveroudering. Ze dringen helemaal door tot in de dermis. UVB-stralen dringen alleen de opperhuid binnen, veroorzaken de vorming van melanine, maar kunnen ook leiden tot zonnebrand. Tot zover het slechte nieuws ...

Dan nu het goede .... De zonbeschermingsproducten van Santaverde gebruiken alleen natuurlijke lichtbeschermingsfilters zonder nanodeeltjes, die beschermen tegen zowel UVA- als UVB-stralen. Dit zijn witte pigmenten gemaakt van titaniumdioxide en zinkoxide, die worden gewonnen uit mineralen. Deze absorberen niet in de huid maar blijven op het huidoppervlak en reflecteren de straling van de huid als kleine spiegeltjes. Op deze manier bereiken minerale filters onmiddellijke bescherming na het aanbrengen en voorkomen ze schade aan de huid zonder dat de UV-stralen zelfs de collageenvezels in de diepte bereiken. Je kunt dus met een gerust hart deze natuurlijke zonneproducten gebruiken én verantwoord genieten van de zon. 

Milieu-impact van chemische SPF filters


Het is geen geheim dat sommige uv-filters die in conventionele zonnebrandmiddelen worden gebruikt, negatieve gezondheidseffecten kunnen hebben, ook al beschermen ze de huid tegen de zon. Daarnaast dragen ingrediënten zoals Octocrylene bij aan de dood van koralen door zogenaamde "koraalverbleking" te veroorzaken. Het leefgebied voor vissen en onderwaterplanten wordt geminimaliseerd. De verbinding is ondertussen zo goed onderzocht dat Hawaii, Australië en ook de eilandengroep Palau al verschillende conventionele UV-filters verboden hebben volgens de wet. Koralen kunnen binnen 64 uur doodgaan en hun regeneratie kan tien tot vijftien jaar duren.


Witte waas, nano & bescherming huid en milieu


Minerale filters zijn daarentegen onschadelijk voor koraalriffen en waterorganismen. Maar zelfs minerale filters kunnen nanodeeltjes bevatten, die het milieu en het evenwicht in het zeeleven kunnen verstoren. Nanodeeltjes worden ook zeer kritisch bekeken in termen van gezondheid, omdat ze door hun kleine formaat zelfs bij lichte verwondingen of beschadigde huid kunnen doordringen in de diepere lagen van de huid en het weefsel. Niettemin, nanodeeltjes worden vaak gebruikt in zonbeschermingsproducten omdat ze zo klein zijn dat ze voor onze ogen niet als deeltjes zichtbaar zijn. Dit komt doordat natuurlijke, minerale zonneschermdeeltjes die groter zijn dan nanodeeltjes zichtbaar kunnen zijn als een witachtige laag op de huid (witte waas). Hoe hoger de zonbescherming, hoe groter de hoeveelheid zonbeschermingsfilters die nodig zijn en hoe sterker het visueel niet zo gewaardeerde bleekeffect kan zijn. Santaverde zonbeschermingsproducten met minerale filters zonder nanodeeltjes beschermen zowel de huid als het milieu én hebben geen last van de witte waas. 

ECO, VEGAN & Leaping Bunny

Alle producten van Santaverde zijn NATRUE-gecertificeerd volgens de strengste internationale normen voor echte natuurlijke cosmetica. Het dierenwelzijnszegel Leaping Bunny staat voor de wereldwijde strijd tegen dierproeven. Alle producten van Santaverde zijn ook gecertificeerd volgens de richtlijnen van de Vegan Society.

Santaverde Aloe Vera Sun Protect Lotion SPF15 - 100ml
Santaverde Aloe Vera Face Sun Protect Cream SPF20 - 50ml
Santaverde Aloe Vera After Sun Recovery Lotion - 100ml

 

 

Wij maken gebruik van cookies. Indien je verder gaat op deze website, ga je daarmee akkoord. Meer informatie vindt je in ons privacybeleid Manage cookies