• Gezonde cosmetica
  • Verzendkosten 3,95, gratis vanaf 25,-
  • Besteld op werkdagen voor 12:00 uur,
    volgende dag geleverd
  • Klanttevredenheid 9.5/10

De verschillen tussen huidtype en huidconditie

  • Geplaatst op
De verschillen tussen huidtype en huidconditie

Shop hier 100% natuurlijke cosmetica zonder parabenen, SLS, sulfaten, siliconen, zonder parfum, zonder synthetische kleur- en geurstoffen, zonder minerale olie. Make-up en huidverzorging zeer geschikt voor de meest gevoelige huid. We helpen je graag met het maken van de juiste keuze gezichtsverzorging.

Het uitkiezen van de beste huidverzorging die daadwerkelijk bij jouw wensen en behoeften past, begint in feite allemaal met het bepalen van jouw huidtype. Als je dat eenmaal weet, moet er ook nog gekeken worden naar de conditie waarin jouw huid verkeert. Twee termen die je eigenlijk heel letterlijk kunt nemen. Jouw huidtype is letterlijk het type van jouw huid en de conditie geeft dus aan in welke conditie jouw huid is.

Wat is een huidtype?

Een huidtype is genetisch bepaald en deze wordt gemeten aan de talgproductie van de huid. Elke huid produceert talg, alleen de ene huid produceert meer talg dan de andere huid. Een droge huid produceert minder talg dan een vette huid. Waar je rekening mee moet houden is dat je een huidtype in principe niet kan veranderen. Het maakt dus niet uit wat je bijvoorbeeld eet of welke producten je gebruikt. Je huid zal niet plotseling meer of minder talg gaan aanmaken. Wel komt het voor dat huidtypes in de loop der jaren veranderen of bij ingrijpende hormonale veranderingen, denk aan een zwangerschap of de overgang.

Welke huidtypes zijn er?

De huidtypes zijn grofweg te verdelen in normaal, droog, vet en gecombineerd. Een gecombineerde huid produceert als het ware op bepaalde plekken meer talg dan op andere plekken. Meestal ervaren mensen met een gecombineerde huid een vette T-zone. Die T-zone is eigenlijk exact het deel van het gezicht dat je aanraakt wanneer je letterlijk de letter T op je gezicht zou schrijven; het voorhoofd, de neus en de kin. Maar dat hoeft niet perse zo te zijn. Het komt ook voor dat mensen een zeer droog voorhoofd hebben en juist vette wangen.

In welke conditie is mijn huid?

De conditie van je huid vertelt je letterlijk hoe je huid zich voelt, in welke conditie hij is. Als je zelf bijvoorbeeld ziek bent, medicijnen gebruikt of veel stress ervaart, kan je huid letterlijk laten zien dat hij zich gestresst voelt. Je kan dan bijvoorbeeld last hebben van roodheid, puistjes of irritaties.

Welke huidcondities zijn er?

Ook deze zijn weer grofweg in te delen in vochtarm, onzuiver en gevoelig. Een vochtarme huid heeft letterlijk te maken met een tekort aan vocht, niet met een tekort aan talg. Een droge huid is dus niet hetzelfde als een vochtarme huid. Een onzuivere huid vertoont puistjes en onzuiverheden. Over het algemeen zien we vaker onzuiverheden op een vette huid, maar een vette huid hoeft zeker niet per definitie onzuiver te zijn. Een gevoelige huid reageert heftig of zelfs abnormaal op bepaalde stofjes in cosmetica, maar bijvoorbeeld ook op klimatologische invloeden.

Om te onthouden

Je kunt je waarschijnlijk wel voorstellen dat niemand met een van bovenstaande huidcondities geboren wordt. Huidcondities kunnen ontstaan in de loop der tijd. Bijvoorbeeld door het gebruik van (te agressieve) bepaalde cosmetica-producten, ziekte, medicijngebruik, voeding, leefstijl en stress. Het goede nieuws is dus dat je serieuze invloed kunt uitoefenen op je huidconditie. Houdt er verder altijd rekening mee dat je huid uitstraalt hoe jij je voelt. Je kunt nog zulke prachtige of luxueuze producten gebruiken, maar als je en niet verder kijkt dan dat (en bijvoorbeeld vast blijft houden aan slechte eetgewoontes of een stressvol bestaan) en bovendien ook niet de voor jou passende huidverzorging gebruikt, zal er weinig veranderen in positieve zin.

Welke huidverzorging past bij mij?

Wanneer je eenmaal je huidtype bepaald hebt en weet in welke conditie jouw huid is, dan ben je al een heel eind in de goede richting. Wij hebben de rest dan ook wat makkelijker gemaakt voor je door onze producten onder te verdelen in de categorieën huidtype en huidconditie.

Wij maken gebruik van cookies. Indien je verder gaat op deze website, ga je daarmee akkoord. Meer informatie vindt je in ons privacybeleid Manage cookies