• Gezonde cosmetica
  • Verzendkosten 3,95, gratis vanaf 25,-
  • Besteld op werkdagen voor 12:00 uur,
    volgende dag geleverd
  • Klanttevredenheid 9.5/10

De kwaliteit van aloë vera in Santaverde

  • Geplaatst op
De kwaliteit van aloë vera in Santaverde

De hydraterende en regenererende werking van aloë vera is al eeuwen bekend. Het geheim van aloë vera zit 'm in een samenspel van ruim 200 voedingsstoffen waaronder vitaminen, mineralen en aminozuren. Maar goed, je hebt natuurlijk aloë vera en aloë vera... Tijd voor uitleg over de kwaliteit van aloë vera!

De kwaliteit van aloë vera in Santaverde

Aloverose


Gelukkig kun je de kwaliteit van aloë vera meten door de hoeveelheid aloverose. Aloverose is een uniek molecuul dat alleen maar voorkomt in de gel van de Aloë Vera Barbadenis Miller. Hoe hoger het Aloverose gehalte in de aloë vera gel, hoe hoger het gehalte aan voedingsstoffen en hoe intenser het effect op de huid.

De hoeveelheid aloverose in een aloë vera plant is afhankelijk van een aantal factoren. De belangrijkste zijn de manier waarop de plant is geteeld en is verwerkt. In de afgelopen 25 jaar is het Santaverde gelukt om de teelt en het productieproces te optimaliseren. Daardoor kan een 'maximale dichtheid van werkzame aloë vera bestanddelen' de fabriek bereiken.

Biologisch geteelde aloë vera


Santaverde heeft een biologische gecertificeerde aloë vera plantage in het zuiden van Spanje. Door deze biologische teeltmethode wordt er geen kunstmest gebruikt, waardoor de planten niet onnatuurlijk snel groeien. De snelle groei zorgt namelijk dat de planten veel water opnemen en weinig aloverose.

Het klimaat in Zuid Spanje


Uit onderzoek is gebleken dat de aloë vera uit Spanje een hoger percentage aloverose bevat dan planten die elders in de wereld worden geteeld. Door het grote verschil tussen de zomer en wintertemperatuur moeten de planten harder 'werken'. Ze worden op die manier aangespoord om meer aloverose aan te maken dan normaal gesproken nodig is.

Aloë vera verwerken met de hand


Alle aloë vera gel filets worden met de hand uit de bladeren geschept. Deze methode is heel kostbaar. Maar het is de enige methode waarbij de gel perfect gescheiden wordt van de harde schil. Bij machinale methoden moeten de schilresten eruit worden gefilterd, wat een afname van actieve ingrediënten tot gevolg heeft.

Alleen het verse sap/gel


Normaal gesproken wordt aloë vera in poedervorm verwerkt in cosmetica. Echter, door het indrogen gaan veel actieve ingrediënten van de aloë vera gel verloren. Santaverde gebruikt alleen de verse gel filets.

Kwaliteit van aloë vera bij Santaverde


Het resultaat van al deze inspanningen is aloë vera met 1200 mg / liter aloverose. Vergelijk dat maar eens met een gemiddelde waarde van 400 mg / liter. Je vindt de producten van Santaverde in de webshop van Solobiomooi.

Wij maken gebruik van cookies. Indien je verder gaat op deze website, ga je daarmee akkoord. Meer informatie vindt je in ons privacybeleid Manage cookies