• Gezonde cosmetica
  • Verzendkosten 3,95, gratis vanaf 25,-
  • Besteld op werkdagen voor 12:00 uur,
    volgende dag geleverd
  • Klanttevredenheid 9.5/10

Boho make-up vrij van plastics

  • Geplaatst op
Boho make-up vrij van plastics

Boho natuurlijke make-up is vrij van plastics! Plastic in cosmetica wordt ook wel aangeduid als microbeads. Stap over op plastic-vrije cosmetica! Koop hier.

Onze Boho make-up is vrij van plastic!

Plastic in cosmetica wordt ook wel aangeduid als microbeads. Het wordt toegepast om verschillende redenen en wat make-up betreft gebeurt dat vaak om een product waterproof te maken. Ook in nagellak kun je plastic deeltjes tegenkomen.

Plastic deeltjes in cosmetica

Minuscule deeltjes in cosmetica lijken misschien onschadelijk, maar niets is minder waar. Al die deeltjes, komen namelijk in het riool terecht en vervolgens in waterzuiveringsinstallaties. Het probleem is dat dit zuiveringsproces ontoereikend is voor de microbeads en uiteindelijk komen deze dus in het zeewater terecht, waar ze eindeloos blijven rond circuleren. Je kunt je voorstellen dat dit zeer schadelijk is voor het water en de zeedieren.

Plastic deeltjes in nagellak

Hoewel er gelukkig steeds meer aandacht komt voor plastic in cosmetica, en dan natuurlijk over hoe belangrijk het is om als consument over te stappen op plastic-vrije cosmetica, is er nog steeds verwarring. Veel nagellak bijvoorbeeld bevat polyethylene terephthalate. Dit is ook een vorm van plastic die toegepast wordt om de kleur langer vast te houden. Daarnaast kun je het ook tegen komen in nagellak die glittertjes bevat.

Boho nagellak is geheel vrij van plastic

Al onze cosmetica en dus ook alle make-up en nagellak van Boho is verrijkt met natuurlijke en biologische ingredienten en dus vrij van plastic deeltjes in welke vorm van ook. Zo gebruikt Boho mica in hun nagellak voor de glans. Shop hier Boho Cosmetics.

Wij maken gebruik van cookies. Indien je verder gaat op deze website, ga je daarmee akkoord. Meer informatie vindt je in ons privacybeleid Manage cookies