• Gezonde cosmetica
  • Verzendkosten 3,95, gratis vanaf 25,-
  • Besteld op werkdagen voor 12:00 uur,
    volgende dag geleverd
  • Klanttevredenheid 9.5/10

Biologische cosmetica bij Solobiomooi

  • Geplaatst op
Biologische cosmetica bij Solobiomooi

De wereld verandert: we worden bewuster. En niet alleen van wat we eten, hoe we omgaan met ons afval of hoe zuinig onze auto is. Maar ook wat we op onze huid smeren. In dit artikel vind je meer informatie over de biologische cosmetica bij Solobiomooi! Biologische cosmetica

Wij van SoloBioMooi verkopen uitsluitend natuurlijke en biologische producten. Deze producten zitten boordevol krachtpatsers uit de natuur. Grondstoffen en ingrediënten die écht wat voor je huid doen. Maar wat is nu precies biologisch?

Biologische cosmetica

Biologisch is een beschermd woord. Natuurlijke ingrediënten komen uit de natuur en zijn niet synthetisch gefabriceerd in een laboratorium. Bij biologische ingrediënten gaat het een stap verder. Deze ingrediënten worden volgens de strengste eisen geteeld, zonder kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen. Van parabenen, ftalaten, synthetische kleur- en geurstoffen, chemische stoffen, siloconen en PEG's is geen sprake.

100% biologische cosmetica?

Het is een misvatting dat cosmetica 100% biologisch kan zijn. Er bestaat geen crème die 100% biologische ingrediënten heeft. Cosmetica kan wel een zo hoog mogelijk percentage biologisch geteelde ingrediënten bevatten. 'Biologisch' is een keurmerk dat alleen kan gelden voor geteelde producten. Dit keurmerk omvat een hele lijst van eisen waar telers aan moeten voldoen. Alle biologische etenswaren die je in de supermarkten en biologische winkels kunt kopen, voldoen aan deze eisen. Er zijn drie soorten ingrediënten die niet biologisch zijn, maar wel veelvuldig in biologische cosmetica voorkomen:

Wilde ingrediënten

Wilde ingrediënten worden niet geteeld of gekweekt, maar 'gevonden'. En hoewel er niets natuurlijkers bestaat dan wild geplukte kruiden, hebben deze kruiden geen biologisch keurmerk. Zo verwerkt  UOGA UOGA handgeplukte bessen en ander fruit uit het bos in hun make-up.

Natuurlijk gekweekte ingrediënten

Het biologische keurmerk is prijzig. Planten die gebruikt worden in natuurlijke huidverzorging, worden vaak geteeld door kleine en specialistische telers. Ze voldoen vaak aan de eisen van het bio-keurmerk, maar de producten dragen dit keurmerk vaak niet. Maar dat wil dus niet zeggen dat het niet bio proof is!

Gewonnen ingrediënten

Zoals gezegd is het bio keurmerk alleen van toepassing op gekweekte en geteelde ingrediënten. Veel bestanddelen van natuurlijke cosmetica worden helemaal niet geteeld, maar gewonnen. Voorbeelden zijn water, zouten en mineralen. Ook deze ingrediënten dragen niet het bio keurmerk.

Waarom biologische cosmetica?

- Het is veilig

Synthetische stoffen in reguliere cosmetica, worden in verband gebracht met kanker, afwijkingen aan het centrale zenuwstelsel en hormonale storingen. Je huid is het grootste opname-orgaan van je lichaam. Alles wat je op je huid smeert, komt in je bloedbaan terecht. De stoffen worden opgeslagen in weefsels en kunnen zo over de jaren heen een cumulatief effect hebben. Biologische cosmetica is vrij van gifstoffen!

- Het is dierproefvrij en duurzaam

Biologische cosmetica is minder belastend voor de aarde en altijd dierproefvrij. De producten worden geproduceerd door bedrijven die op een biologische of biologisch-dynamische wijze ingrediënten produceren. Natuurlijk wordt er geen gebruik gemaakt van synthetische chemicaliën die bodem of water vervuilen.

- Het is effectief

Naast dat biologische producten verantwoord zijn, werken ze ook erg goed! Meerdere studies hebben bewezen dat producten uit de natuur effectief werken. Daarbij ruiken de producten vaak verrukkelijk door het gebruik van pure geuren en etherische oliën. Let wel op dat je huid mogelijk even zal moeten wennen aan biologische producten. Het kan namelijk wat tijd kosten voordat je huid is hersteld van de reguliere producten die je eerste gebruikte. In sommige gevallen kan dit wel een maand duren. Het kan zelfs voorkomen dat de huid in eerste instantie verslechtert en daarna pas verbetert. Raak vooral niet in paniek en laat de natuur zijn werk doen, neem de tijd en laat je huid zich rustig herstellen.

- Het is transparant

Gelukkig is het sinds een aantal jaren verplicht om de INCI’s (ingrediënten) op de verpakking te vermelden. INCI staat voor International Nomenclature Cosmetic Ingredient, oftewel Internationale Naamgeving voor Cosmetische Ingrediënten. Bij elk product staat precies beschreven wat er in zit. Zo weet je wat je op je huid smeert en kun je bewust kiezen voor gezonde cosmetica producten. Je vindt alle verantwoorde make-up in onze webshop!

Wij maken gebruik van cookies. Indien je verder gaat op deze website, ga je daarmee akkoord. Meer informatie vindt je in ons privacybeleid Manage cookies