• Gezonde cosmetica
  • Verzendkosten 3,95, gratis vanaf 25,-
  • Besteld op werkdagen voor 12:00 uur,
    volgende dag geleverd
  • Klanttevredenheid 9.5/10

Alleen siliconenvrije producten bij SoloBioMooi.nl

  • Geplaatst op
Alleen siliconenvrije producten bij SoloBioMooi.nl

Wat zijn siliconen? Siliconen zijn vloeibare oliën, waxen en harsen gebaseerd op silica. Gewoon zand dus. Siliconen worden via een chemisch proces gemaakt en hierdoor zijn producten waarin siliconen verwerkt zijn dus niet natuurlijk.

Wat zijn siliconen? Siliconen zijn vloeibare oliën, waxen en harsen gebaseerd op silica. Gewoon zand dus. Siliconen worden via een chemisch proces gemaakt en hierdoor zijn producten waarin siliconen verwerkt zijn dus niet natuurlijk. Ze worden om de meest uiteenlopende redenen in cosmetica toegepast. In dit artikel leggen we je uit waarom je alleen siliconenvrije producten bij SoloBioMooi vindt.

Siliconenvrije producten Solobiomooi

Waarom worden siliconen toegepast?


De vloeibare eigenschappen van siliconen kunnen er bijvoorbeeld voor zorgen dat een product makkelijker smeerbaar is. Sommige siliconen kunnen oneffenheden in de huid opvullen, waardoor deze er gladder en egaler uit gaat zien. Ook kunnen ze je huid zacht laten aanvoelen, met name doordat siliconen een laagje op de huid vormen. Ze doen hetzelfde in haarverzorging en daarnaast maken ze het haar zachter, gladder en over het algemeen beter doorkambaar.

Hoe voelt zo’n product aan?


Vaak merk je tijdens het gebruik al gauw of een product siliconen bevat. De textuur van siliconen is namelijk wat gelly. Hierdoor hebben producten met siliconen vaak een textuur die als het ware heel vol en zelfs zwaar kan aanvoelen op je huid. Wanneer je siliconen in haarverzorging gebruikt, kan het er zelfs voor zorgen dat je haar zwaarder wordt en daardoor futloos.

Waarom wij niet houden van siliconen!


Bepaalde siliconen kunnen de huid afsluiten en, zoals eerder uitgelegd, het haar verzwaren. Maar wat het punt vooral is: op de lange termijn doen siliconen niets voor je huid of haar. Siliconen bevatten namelijk verder niets wat de conditie van je huid of haar ten goede komt. Geen bouwstoffen, geen vitamines en geen mineralen! Ze maken je huid tijdelijk mooier en siliconen zijn in staat om gespleten haarpunten tijdelijk te reparen. Maar zodra je het product uitspoelt, is het effect alweer weg.

En wanneer je je gezichtscrème met siliconen er in de avond weer afwast, zijn de oneffenheden weer zichtbaar. Zonder dat die crème of dat haarserum dan daadwerkelijk iets goeds voor je heeft gedaan op de lange termijn. Dan hebben we nog het feit dat siliconen vaak alleen verwijderd kunnen worden door agressieve producten. Als de siliconen zelf niet schadelijk zouden zijn, dan is het wel de manier als waarop deze weer verwijderd moet worden. Wij kiezen bewust voor siliconenvrije producten, omdat deze je huid en haar juist op de lange termijn goed doen. Siliconen zijn voor het milieu in feite net zo slecht als plastic. Nog een reden waarom wij er niet van houden!

Producten zonder siliconen

Gewenning


Je kan heel snel gewend raken aan het gebruik van siliconen. Dat heeft te maken met het feit dat siliconen je huid en haar direct mooier maken. Maar let op: je haar lijkt mooier en gezonder, maar dat is het in feite niet. Zodra je dus stopt met het gebruik van de producten, zal je haar er slechter uitzien waardoor je al gauw geneigd bent om de producten toch weer te gaan gebruiken.

Daar komt nog eens bij dat je met siliconen een zogenaamde build-up creëert. Zoals net al uitgelegd, zijn bepaalde siliconen heel moeilijk uit te wassen. Je haar lijkt na het wassen schoon, maar is dat niet. Je brengt namelijk laag, over laag, over laag aan. Dit veroorzaakt op de langere termijn een slechte conditie voor het haar en heeft als bijkomend nadeel ook dat het haar niet meer in staat is om bepaalde goede eigenschappen van je verzorging op te nemen.

Afkicken van siliconen


Het ontwenningsproces kan even duren. Gun jezelf dus even de tijd om van siliconen af te kicken en ontdek hoe het daadwerkelijk met de conditie van jouw huid en haar gesteld is. Zoals met de meeste synthetische toevoegingen het geval is, bestaan er veel mooie(re) en natuurlijke ingrediënten die de conditie van je huid en haar op de langere termijn veel goeds doen.

Alleen siliconenvrije producten bij SoloBioMooi


Alleen siliconenvrije producten bij SoloBioMooi dus! Ontdek ons assortiment aan siliconenvrije producten snel op onze website! Als je vragen hebt over onze producten: bel of mail ons dan gerust.

Wij maken gebruik van cookies. Indien je verder gaat op deze website, ga je daarmee akkoord. Meer informatie vindt je in ons privacybeleid Manage cookies