• Gezonde cosmetica
  • Verzendkosten 3,95, gratis vanaf 25,-
  • Besteld op werkdagen voor 12:00 uur,
    volgende dag geleverd
  • Klanttevredenheid 9.5/10

Acne

  • Geplaatst op
Acne

Lang niet iedereen is gezegend met een probleemloze perzikhuid. Veel mensen hebben last van verschillende huidproblemen. Huidproblemen zijn er in allerlei verschillende soorten en maten. Dit ontstaat vaak door overgevoeligheid van de huid en kan bij iedereen voorkomen. In dit artikel gaan we dieper in op acne. 

Lang niet iedereen is gezegend met een probleemloze perzikhuid. Veel mensen hebben last van verschillende huidproblemen.
Huidproblemen zijn er in allerlei verschillende soorten en maten. Dit ontstaat vaak door overgevoeligheid van de huid en kan bij iedereen voorkomen. In dit artikel gaan we dieper in op acne

Wat is acne?

Acné ontstaat door een teveel aan talg. Hierdoor raken de poriën verstopt en ontstaan bijvoorbeeld mee-eters en puistjes. Ook factoren zoals stress, een ongezonde leefstijl en verzorgingsproducten spelen een belangrijke rol. De pubertijd, zwangerschap of menstruatie kunnen ook zorgen voor een onzuivere huid.

Hoe ontstaat het?

We hebben zojuist al een aantal oorzaken genoemd die kunnen zorgen voor acne. Het is een ontzettend vervelende huidaandoening en het is soms lastig om uit te vinden wat je er het beste aan kunt doen. Acne ontstaat slechts zelden door een slechte hygiëne, het is dus niet vies. Als de poriën verstopt raken door een bacterie, dan ontstaat er een puistje. Door aan je onzuiverheden te zitten, verspreid je meer bacteriën en zo ontstaat acne.

Wat kun je doen?

Vaak geldt 'hoe minder, hoe beter'. Natuurlijk moet je je huid goed reinigen, maar teveel reinigen is ook niet goed. Het is belangrijk om te zorgen dat je huid in balans blijft. Het aller belangrijkste is natuurlijk dat je niet aan je huid zit. Kun je dit niet weerstaan? Verstop in dat geval dan zoveel mogelijk spiegels. Helaas kan acne dus ook hormonaal zijn en daar kun je niet altijd wat aan doen.

De oplossing?

Wil je van je acné afkomen? Rook dan niet en vermijd zoveel mogelijk stress. Zorg dat je je huid goed schoon houdt en verzorgd. Kies voor de juiste verzorgingsproducten!
Er zijn vele anti-acne producten op de markt, maar slechts een handje vol zijn op natuurlijke basis.
Dat handje vol natuurlijke anti-acne producten hebben we voor je op een rijtje gezet. Klik hier voor alle speciale producten voor dit huidprobleem in onze webshop!

Wij maken gebruik van cookies. Indien je verder gaat op deze website, ga je daarmee akkoord. Meer informatie vindt je in ons privacybeleid Manage cookies