solobiomooi solobiomooi

Review: natuurlijke nagellak van Benecos

Gepost in: Reviews & blogs | woe 20 Feb 2013

Ik ben dol op nagellak, ik heb misschien wel 150 flesjes in de kast staan. Het liefst zou ik iedere dag een ander kleurtje opbrengen, maar soms ontbreekt me na een drukke werkdag de energie om mijn nagels van een nieuw kleurtje te voorzien.

Het staat natuurlijk prachtig, een mooi kleurtje op je nagels. Maar in veel merken zitten schadelijke stoffen als aardolie, natriumlaurylsulfaat, DBP, formaldehyde, tolueen en ftalaten, welke je nagels en huid schade kunnen toebrengen. Ik probeer wel een beetje te letten op wat ik op mijn nagels smeer, maar tot nu toe kon ik niet echt een merk vinden wat én alleen maar natuurlijke ingrediënten heeft, én fijn lakt, én een goede houdbaarheid heeft (en dan bij voorkeur nog een beetje betaalbaar is). Het enige volledig natuurlijke merk wat ik ooit geprobeerd heb, is Priti NYX, maar die kost € 14,95 per flesje, en de houdbaarheid was om te huilen.

Benecos nagellak biologische cosmetica

Benecos nagellak 'Spice me Up'

Kort geleden maakte ik kennis met Benecos: een biologisch cosmeticamerk wat nagellak in haar assortiment met uitsluitend natuurlijke ingrediënten. Uiteraard heb ik de lak aan een kritische test onderworpen, mijn conclusie is dat deze nagellak aan vrijwel al mijn verwachtingen voldoet. De kleur die ik op de foto’s draag, is “Spice Me Up”.

Allereerst de verpakking: de nagellak van Benecos zit in een vrij kort, rond flesje met een grote zwarte dop, deze heeft een inhoud van 9 ml (ter vergelijking: de nagellak van bijv. Catrice bevat 10 ml per flesje). Omdat het flesje zo kort is, komt het kwastje tot zo goed als onderaan het flesje en je kunt je nagellak dus tot het laatste restje opmaken (de meeste nagellakjes kun je nooit helemaal opmaken, omdat het kwastje niet tot onderin het flesje reikt). Een minpuntje van de verpakking vind ik de nogal brede dop, hierdoor zit je namelijk bij het aanbrengen van de lak steeds in de schaduw te werken. Maar na een beetje oefenen heb ik ontdekt hoe ik hem onder een net iets andere hoek kan aanbrengen, zodat ik voldoende licht heb om netjes te werken.

Biologische cosmetica benecos nagellak

Benecos Nagellak: Natasja's ervaringen

De nagellak van Benecos is nogal dun, wat even wennen was in het begin. Meestal heb ik met dunne nagellak een beetje moeite om het netjes aan te brengen omdat het makkelijk wegvloeit over mijn nagel. Daar heb ik bij deze nagellak echter totaal geen last van, de nagellak blijft zitten waar ik hem aanbreng, en laat zich mooi gelijkmatig verdelen. De droogtijd is ondanks de dunne structuur wat langer dan ik gewend ben van andere merken, hij blijft ook best lang een beetje “sticky” aanvoelen, terwijl de lak dan al wel gewoon voldoende droog is om niet meer te beschadigen.

De houdbaarheid is uitstekend, de Benecos nagellak blijft minimaal 5 dagen mooi op mijn nagels (wel met een topcoat eroverheen). Waar andere merken na een dag of 2 à 3 al gaan chippen, vertoont deze na 5 dagen slechts een dun wit randje aan de top, iets wat bijna niet te vermijden is als je net als ik hele dagen op een toetsenbord zit te tikken.

Biologische cosmetica benecos nagellak

Ook de prijs is positief: een flesje Benecos nagellak kost € 6,85. Geen budgetprijs zoals bijvoorbeeld Essence en Catrice, maar ook geen hoofdprijs zoals je voor sommige “grote” merken betaalt. Ik vind het een heel nette prijs. En voor dat geld krijg je een nagellak die zacht is voor je nagels, en je nagels geen schade toebrengt. Daarnaast bevatten de nagellakjes van Benecos een UV-remmer.

De nagellakjes van Benecos zijn o.a. te koop via de webshop van SoloBioMooi, een webwinkel die uitsluitend natuurlijke en biologische huidverzorging, cosmetica en make-up verkoopt. Naast nagellak verkoopt SoloBioMooi nog veel meer cosmetica van Benecos. Omdat ik erg enthousiast ben over de nagellak, denk ik dat ik meer producten van Benecos ga proberen, en dat je dus binnenkort meer reviews hier op SoloBioMooi en (natuurlijk) Beautyspots kunt lezen.

Gebruik jij weleens natuurlijke make-up producten? Kende je dit merk al? 

Natasja is 39 jaar, gek op West Brabant, op honden én op cosmetica. Natasja schrijft (en test) regelmatig voor SoloBioMooi en heeft haar eigen beautyblog: Beautyspots.nl

« terug