solobiomooi solobiomooi

Vegan make-up. Vegan lipstick en lipbalm, ze bestaan!

Gepost in: Nieuws | vrij 18 Okt 2013

Gelukkig voor de veganisten, wordt het assortiment Vegan huidverzorging en make-up steeds groter, zodat de keuze ook steeds groter wordt. Ook bij SoloBioMooi kun je uiteraard voor Vegan producten terecht. Je herkent deze producten direct al in het productoverzicht, links onderin is het woord ‘Vegan’ toegevoegd.

Vegan lipstick

Helaas is Vegan lipstick een product, wat moeilijk verkrijgbaar is. De reden hiervoor is, dat de rode kleurstof in lipstick, karmijn genoemd, (die in bijna alle lipsticks aanwezig is om de kleur te verkrijgen) een dierlijke oorsprong hebben, ze zijn namelijk gemaakt van schildluis. Lavera heeft twee vegan lipsticks in het assortiment, de kleuren Golden Kiss en Peach Amber, die zonder karmijn gemaakt zijn, en dus Vegan zijn. EDIT 21-07-2014; de twee bovenstaande kleuren zijn helaas niet meer verkrijgbaar. Lavera heeft nu één Vegan lipstick in het assortiment: Lavera Lipstick Precious Nude VEGAN

Lavera vegan Lipstick

Vegan lippenbalsem

Ook lippenbalsems zijn meestal niet Vegan, omdat in bijna alle lippenbalsems bijenwas wordt gebruikt. Maar SoloBioMooi zou SoloBioMooi niet zijn als we niet net zo lang zouden zoeken tot we een Vegan lippenbalsem hadden gevonden: de Erbaviva Lipbalm. Deze lippenbalsem bevat geen bijenwas, maar o.a. organische sheaboter, jojoba-olie en tarwekiemolie. Erbaviva Lipbalm is verkrijgbaar in twee geuren/smaken: Erbaviva lipbalm Jasmine Orange en Erbaviva Lipbalm Vanilla Grapefruit.

Je ziet: wij van SoloBioMooi doen onze uiterste best om voor iedereen de fijnste producten te vinden!

Erbaviva vegan lipbalsem

« terug