solobiomooi solobiomooi

Hoe wordt Aleppo Zeep gemaakt?

Gepost in: Nieuws | zon 13 Apr 2014

aleppo zeep producten

Aleppo zeep is een eeuwenoude wonderzeep waarvan men beweerd dat Cleopatra haar schoonheid hieraan dankt. Maar je wordt er niet alleen mooi van, de zeep werkt ook heel therapeutisch bij bijvoorbeeld insectensteken, astma, acné en allerlei andere huidproblemen. Je kunt de zeep gebruiken voor je huid, je haar, je kleding en zelfs je tanden. Een prachtig en betaalbaar middel dat geschikt is voor heel veel verschillende doeleinden!  

Doordat de Aleppozeep voor 100% uit natuurlijke bestanddelen bestaat, is deze geschikt voor ieder huidtype en voor jong en oud.

... the making of ... Aleppo Zeep

De manier waarop de zeep gemaakt wordt is een eenvoudig, maar lang proces. Een proces dat gedurende de eeuwen onveranderd is gebleven.

Aleppozeep wordt in de gelijknamige stad in de koele maanden van december tot maart geproduceerd.

Olijfolie wordt in een grote ketel gemengd met in water opgeloste natriumcarbonaat. Dit samen wordt tot 200 graden Celsius verhit en net zo lang geroerd tot het mengsel in glycerine (een component van vetten en oliën) is veranderd. 

Vlak voor het beëindigen van het proces wordt laurierolie toegevoegd. Laurierolie is geperste olie uit de bessen van de laurierboom en staat bekend om zijn therapeutische werking tegen o.a. acné, psoriasis en zweertjes, maar ook bij gewrichtspijnen, verkoudheidsklachten en reuma.    

Het geheel wordt afgegoten en het mengsel wordt net zo lang met schoon water gespoeld tot het helemaal loogvrij is. De massa blijft nog een tijdje in de ketel om af te koelen en te ontwateren en dan wordt het nog warme groene goedje gelijkmatig over een hiervoor gemaakte vloer verdeeld. Als de zeep goed is gehard, wordt deze met de snijmachine in vierkante blokken gesneden en voorzien van een bedrijfsstempel. De vierkante blokken worden vervolgens in speciaal daarvoor goed beluchte gewelven op elkaar gestapeld en hier wordt de zeep tenminste zes maanden gerijpt voor ze op de markt komt.

direct naar alle Aleppo zeep producten

« terug