solobiomooi solobiomooi

Aleppo zeep en arganolie bij psoriasis, eczeem en acne

Gepost in: Nieuws | vrij 02 Mei 2014

Wij staan graag met beide benen op de grond en we geloven ook niet in sprookjes. Dus in het kader van 'verwachtingsmanagement' wil ik graag beginnen met het feit dat zowel Aleppo Zeep als Arganolie (en cactusvijgolie) geen medicijnen zijn. Het zijn ook geen wondermiddelen. Zo, dat is eruit. 

Zoals jullie intussen wel door hebben (tenminste dat hopen we) is SoloBioMooi een webwinkel boordevol natuurlijke cosmetica en huidverzorging zonder compromissen. Als gevolg van onze compromisloze houding is onze klantenkring zeer gemêleerd; oud, jong, hip, modern, reform, geitenwollensokken, kleurrijk, chic, luxe, budget etc etc. Maar de afgelopen maanden spreken we steeds meer klanten met een huidprobleem en al van alles geprobeerd hebben - vaak zonder resultaat. Acne, psoriasis en eczeem. 

In de loop van de tijd zijn we tot een advies gekomen waar veel mensen blij van zijn geworden, een advies mét resultaten. Natuurlijk geldt dit niet voor iedereen, we zijn tenslotte allemaal verschillend. En het geldt ook niet voor iedereen in gelijke mate, maar dankzij de feedback die we hebben gekregen zijn we uiteindelijk tot een 'best-practice' advies gekomen: De combinatie van 3 verschillende soorten Aleppo Zeep (voor de reiniging) en pure biologische arganolie voor de verzorging. 

1x Aleppo olijfzeep 40% laurier (bio)
1x Aleppo zeep met 12% laurier
1x Aleppo zeep met 4% laurier (Bio)
3x een zeepbakje (zodat de zepen véél langer meegaan)
1x Pure cactusvijgolie
of
1x Pure arganolie of argan olie met bijzondere toevoegingen

Moeite met kiezen? We staan je graag te woord: 0343-755287

aleppo zeep arganolie psoriasis eczeem acne

Hoe de Aleppo zeep en arganolie te gebruiken?

Acne, psoriasis en eczeem zijn natuurlijk in essentie hele verschillende huidaandoeningen maar ze hebben ook iets gemeen, namelijk dat het komt en gaat, dat het de ene week erger is dan de andere week. Toch blijken mensen met één van deze huidaandoeningen baat te heben bij het gebruik van bovenstaande zepen en arganolie. 

Gebruik: 
Op het moment dat (bijvoorbeeld) je psoriasis heviger is gebruik je Aleppo zeep met 40% laurier. Is het wat minder (medium) dan gebruik je de zeep met 12% laurier en is je huid een stuk rustiger dan onderhoudt je de huid met de zeep met 4% laurier.
Na het reinigen dep je voorzichtig je gezicht droog met een handdoek. Doe een paar druppels arganolie op je vingertoppen en masseer de olie in met cirkelvormige bewegingen tot deze volledig is ingetrokken. Deze 'techniek' lijkt goed te werken voor zowel de hoofdhuid, je gezicht maar ook de rest van je lichaam. Als je de arganolie gebruikt voor je hoofdhuid krijgt je haar ook gelijk een boost …

Sommige klanten hadden meer baat bij het gebruik van pure cactusolie, maar gezien de prijs van deze meest kostbare olie ter wereld (zo'n 1000 euro per liter) adviseren we om eerst arganolie te proberen.

Tip: de zepen, eenmaal uit de verpakking, lijken erg veel op elkaar. Het is handig om de zepen op zeepbakjes te leggen en de zeepbakjes te merken met een stift zodat je altijd weet met welke zeep je te maken hebt. 

De meeste klanten die feedback gaven rapporteerden geen verbetering in de eerste twee weken (50% laurier). Maar na de deze twee weken werd de huid iets rustiger. Doorzetten lijkt dus noodzakelijk. Bij sommigen bleef de huid (iets) rustiger en na het overstappen op de 12% zette de verbetering door. Bijna iedereen vond het gebruik van de zeep en de olie zeer prettig en vertelde dat ze een verlichting van de symptomen zagen. 

Lees hier meer over Aleppo Zeep
Lees hier meer over Arganolie
(Lees hier meer over Cactusvijgolie)

De theorie ...

De samenstelling van Aleppo zeep is door de eeuwen heen hetzelfde gebleven: olijfolie, laurierbesolie, water, soda en zeezout. Dit zijn de enige ingrediënten die worden gebruikt. Omdat het hoofdbestanddeel van Aleppo Zeep olijfolie is wordt het ook wel Olijfzeep genoemd. Er zijn vele verschillende Aleppo zeepblokken met verschillende percentages laurierbesolie. Laurierbesolie heeft een antibacteriële werking (boven de 20%-22%) zodat het ontstekingsremmend werkt (belangrijk bij deze huidaandoeningen) en de olijfolie, verzacht, hydrateert en kalmeert de huid.

Pure arganolie heeft twee bestandsdelen in de olie die zouden helpen om de symptomen van acne, psoriasis en eczeem te bestrijden: essentiële vetzuren en carotenoïden. Deze stoffen zorgen voor een natuurlijk evenwicht van het vochtgehalte in de huid. Een droge huid kan psoriasis en eczeem doen verergeren. Het gebruik van arganolie lijkt ook goed te werken om de huid rustig te houden zelfs als je geen last hebt van een uitbraak. Als tweede bevat arganolie veel vitamine E, een krachtige antioxidant. Overigens, cactusvijgolie bevat nog veel meer vitamine E, 1000mg per kilogram vs ruim 600mg per kilogram voor arganolie. Vitamine E helpt om ontstekingen te voorkomen of af te remmen. Veel mensen ervaren een directe verlichting van jeuk en pijn. Verder lijkt het erop dat arganolie (of misschien is de combinatie van arganiolie en aleppo zeep wel de oorzaak) de roodheid van met name psoriasis en acne vermindert zodat de plekken en ontstekingen minder opvallen. 

Het lijkt erop dat de Aleppozeep en de arganolie elkaar versterken.

arganolie, cactusvijgolie en aleppo zeep

Wetenschappelijk onderzoek ...

Zoals je hebt gelezen zijn we voorzichtig. We spreken in termen van 'helpt bij', 'het lijkt erop dat' etc. Dat doen we niet voor niets, we willen geen verkeerde verwachtingen scheppen. Wij hebben geen wetenschappelijk onderzoek verricht. We zijn ook geen wetenschappers. Ingrid heeft een opleiding gedaan in de verpleegkunde en Pieter heeft filosofie gestudeerd. Na heel wat ‘gesurf’ op het internet hebben we ook geen enkel onderzoek kunnen vinden die de effecten van de combinatie van arganolie en aleppozeep bij acne, psoriasis en/of eczeem heeft onderzocht.

Echter, sommige mensen waren zo blij en hebben zulke goede resultaten geboekt met deze combinatie van arganolie en Aleppo zeep dat we er toch voor hebben gekozen om dit artikel te schrijven. We hopen echt dat het ook bij jou helpt. 

Ben je wetenschapper? Student? Hoogleraar? En wil je onderzoeken hoe het nou echt zit? Neem dan contact met ons op. SoloBioMooi stelt graag een hoeveelheid zepen en flesjes arganolie ter beschikking om om de effecten op acne, psoriais of eczeem wetenschappelijk te onderzoeken. 

Heb je vragen? We vinden het leuk als je belt of mailt

« terug