Review: Teatox (perfecte harmonie tussen lichaam, geest en ziel)

25-09-2016 12:56
Deel dit bericht:

Teatox is een merk thee wat sinds kort in Nederland verkrijgbaar is. De producten van Teatox helpen je om in ons drukke bestaan je balans terug te vinden. Teatox ontwikkelde verschillende theemelanges, elk heeft haar eigen specifieke werking en smaak. Vandaag laat ik je de Teatox Pure Beauty en Skinny Detox thee zien, en vertel je meer over het hele concept.

Teatox

Teatox: niet zomaar een thee

Thee is dé ultieme drank om je geest in balans en tot rust te brengen, het drinken van thee is echt een rustmomentje. Hoewel ik een echte liefhebber van koffie ben (met name overdag), geniet ik ’s avonds erg van mijn kopjes thee, zeker als het losse thee is, dat vind ik toch altijd net wat meer smaak hebben.

Teatox

Teatox Skinny Detox Bio 14 Day plan

De Teatox Skinny Detox set (de twee varianten zijn ook los verkrijgbaar) ondersteunt de natuurlijke ontgifting van het lichaam. De set bestaat uit een Good Morning Tea en een Good Night Tea, voor het beste resultaat gebruik je deze in combinatie met elkaar.

Teatox

Alle Teatox smaken zitten verpakt in een stijlvol blikje, waarbij iedere smaak haar eigen kleur label heeft. Navullingen zijn volgens mij op dit moment nog niet verkrijgbaar, maar ik hoop dat die nog wel komen in de toekomst.

Teatox

Ingrediënten Skinny Detox

De Good Morning Tea bestaat uit de volgende ingrediënten: citroengras – paardenbloem – groene maté – gojibessen – groene sencha – gemberwortel – berkenblad – brandnetel – guldenroede en paardenstaart.

De Good Night Tea bestaat uit de ingrediënten: rooibos – citroenmelisse – pepermunt – haver – hibiscusbloesem – vlierbloesem – limoenbloesem – duizendblad en korenbloem.

Alle ingrediënten van de Teatox theesoorten komen uit biologische teelt.

Teatox

In de doos van Teatox Skinny Detox set vind je een persoonlijke ‘detox-planner’, met wat tips om je detox succesvol te maken. Hoewel ik niet officeel gedetoxed heb, heb ik wel een paar tips uit de planner opgevolgd. Zoals minimaal 2 liter water per dag drinken (maar dat doe ik eigenlijk al), en/of sap, smoothie of thee. Ik heb er ook wat strenger op gelet dat ik voldoende fruit at, wat in deze tijd van het jaar gelukkig heel makkelijk is.

Teatox

Good Morning Tea uit de set is een opwekkende, frisse thee, ik herken hier vooral de smaak van citroengras, gemberwortel en brandnetel in. Deze groene thee drinkt makkelijk weg, en dat vind ik vooral voor ’s ochtends vroeg mooi meegenomen. De thee geeft me echt een boost, deze thee drink ik ook zonder het detox-verhaal erachter heel graag!

Teatox

Good Night Tea is een rooibosthee, dit is over het algemeen mijn minst favoriete soort thee. De smaak is kruidig en een beetje weeïg, hierdoor drinkt hij voor mij wat lastiger weg. Behalve een rustgevende en een kalmerende werking, heeft deze thee ook een gunstige werking op de spijsvertering. Bij mij zijn mijn darmen een zwakke plek in mijn gestel, gedurende de 14 dagen dat ik deze thee gedronken heb, merkte ik een duidelijke verbetering op dat vlak. Daar heb ik de ‘wat mindere’ smaak dan wel voor over!

De Teatox Skinny Detox set is mij erg goed bevallen. Ik wist niet zo goed wat ik er van moest verwachten, het is tenslotte ‘maar een thee’. Maar ook al volgde ik niet een echt detox-programma, ik merkte wel degelijk verschil. Zoals ik al aangaf, had de Good Night Tea een positieve werking op mijn spijsvertering, en gaf de Good Morning Tea me een (erg welkome) boost in de ochtend. Daarnaast voelde ik me na die 14 dagen nét even wat energieker en fitter. Ook mijn huid detoxte wat mee, ik had iets meer onzuiverheden dan normaal. Dit is een teken dat mijn huid ook aan het ontgiften was, en een volkomen normaal verschijnsel.

Teatox

Teatox Thermo-Go Bottle

Zo’n mooie theemelange schenk je natuurlijk niet uit zomaar een theepot. Met de Teatox Thermo-Go Bottle kun je je Teatox thee heel makkelijk mee onderweg nemen, en hij maakt het zetten van een paar kopjes Teatox thee heel makkelijk.

Teatox

Teatox

De uitneembare RVS zeef draai je eenvoudig open, zodat je de losse thee erin kunt doen. Je draait het dekseltje er weer terug op, en ‘hangt’ de zeef in de thermosfles.

Teatox

Vervolgens laat je de thee trekken zolang als nodig is (dit staat bij iedere variant aangegeven op de verpakking), daarna haal je de zeef uit het water. Je draait hem weer open, gooit de thee in de prullenbak en spoelt de zeef even af onder de warme kraan. Zo makkelijk! De zeef mag in de vaatwasser, maar als je hem na ieder gebruik even goed afspoelt, hoef je hem niet zo vaak in de vaatwasser te doen.

Teatox

Teatox

De Thermo-Go Bottle is gemaakt van borosilicaatglas, dit is heel stevig en krasvast glas. Je kunt hem gebruiken voor warme én koude dranken, en na gebruik kan hij in de vaatwasser. Naast het feit dat ik de Thermo-Go Bottle prachtig vind om te zien, vind ik hem vooral heel praktisch, ook gewoon thuis. Ik zet hier twee kopjes thee in één keer mee, en zet de fles op mijn bureau. Scheelt me weer een keer lopen naar de keuken 😉

Teatox

De stijlvolle dop is van Bamboe hout gemaakt, en de siliconen binnenkant is FDA-approved, dit betekent dat het geen schadelijke stoffen bevat. De dop mag overigens niet in de vaatwasser, die mag alleen onder de kraan afgespoeld worden.

De Thermo-Go Bottle is los verkrijgbaar, maar is ook met alle varianten Teatox thee verkrijgbaar in een set.

Teatox

Teatox Pure Beauty Organic Skin Care Tea

Pure Beauty Organic Skin Care Tea is mijn favoriet qua smaak. Deze melange ondersteunt het gehele lichaam, maar met name de huid.

Teatox

Witte thee is rijk aan flavonoïden en beschermt tegen vrije radicalen. Ananas bevat veel sporenelementen en vitaminen en werkt ontgiftend. Olijfblad bevat polyfenolen, een krachtige anti-oxidant die tegen vroegtijdige huidveroudering beschermt.

Teatox

Teatox Pure Beauty is een heerlijke frisse, fruitige thee die ik de hele dag wel zou kunnen drinken (maar daar vind ik hem dan net een tikkeltje te duur voor). Ik merk geen grote verschillen aan mijn huid, maar je moet de werking van een thee als Teatox op je huid dan ook meer op de langere termijn zien. Ik zie het vooral als een hele lekkere, gezonde thee, en als onderdeel van een gezondere levensstijl. Het assortiment van Teatox is heel ruim, zo vind je altijd de thee die bij jou past.

Teatox

Alle producten van Teatox vind je in de webshop van SoloBioMooi. Naast alle losse thee-soorten is er van iedere soort tevens een voordelige set verkrijgbaar met de eerder genoemde Thermo-Go Bottle of de al even mooie Teatox Glass Mug.

Welke theesoort is jouw favoriet?


Ik ben Natasja, een echt meisje uit de 70’s en blog dagelijks op www.beautyspots.nl. Je vindt hier artikelen over Beauty in de ruimste zin van het woord, waarbij ik me vooral richt op dames die net als ik uit de 70’s en 80’s komen. Daarnaast schrijf ik af en toe persoonlijke verhalen, maar ook over lifestyle, mode en/of food. Kort gezegd: over alles wat bij mij en Beautyspots past.

Reviews & Blogs
Lees ook