Review: Biosolis Face Cream SPF 30 natuurlijke zonnecrème

25-09-2016 12:58
Deel dit bericht:

Afgelopen zomer heb ik je al een aantal mooie, veelal natuurlijke, zonneproducten laten zien. Maar aangezien we vast nog een prachtige nazomer krijgen, heb ik nog een exemplaar voor je, die ik jullie graag wil laten zien: Biosolis Face Cream SPF 30 natuurlijke zonnecrème.

Biosolis

Biosolis Face Cream SPF 30 natuurlijke zonnecrème

Bescherming tegen de zon is natuurlijk het aller belangrijkste van een zonneproduct, maar daarnaast vind ik de textuur van het product minstens zo belangrijk. Bij een zonnecrème voor het gezicht misschien zelfs wel meer dan voor de rest van mijn lichaam. Het laatste wat ik wil, is er als een glimworm bijlopen, en het liefst wil ik ook dat mijn make-up goed blijft zitten.

Biosolis Face Cream SPF 30 is een crème die een hoge bescherming tegen de zon biedt, hij is ook geschikt voor de gevoelige huid.

Biosolis

Ingrediënten

Biosolis Face Cream SPF 30 bevat maar liefst 99% natuurlijk ingrediënten, dat is natuurlijk helemaal top. 43,7% van de ingrediënten is bovendien afkomstig van biologische landbouw, ik vind dat behoorlijk indrukwekkend voor een zonneproduct!

Behalve Aloë Vera, wat het voornaamste ingrediënt is, zie ik op het lijstje een aantal verzorgende ingrediënten zoals bijvoorbeeld Karanja-olie, dit biedt een natuurlijke bescherming tegen UV-stralen  en voorkomt ouderdomsverschijnselen die worden veroorzaakt door zonlicht. Daarnaast bevat de Face Cream bijen was, koolzaad olie, wortel-extract, zonnebloem olie en vitamine E. Bijna onderaan in de ingrediëntenlijst zie ik ook parfum staan (waarvan ik niet weet of deze natuurlijk of synthetisch is).

Biosolis

De minerale zonnefilters die in Biosolis Face Cream SPF 30 zitten, bevatten geen nano-deeltjes. Dit zorgt ervoor dat de zonnefilters zeg maar op de huid ‘liggen’ en de zonnestralen als een soort spiegel reflecteren. Deze variant van minerale zonnefilters heeft geen inwerktijd, ze werken meteen nadat je de crème hebt aangebracht. De Face Cream is water-resistant.

Biosolis Face Cream SPF 30 zit in een praktische tube met een inhoud van 50 ml. Hierdoor kan hij gemakkelijk mee in je handtas of strandtas, zodat je halverwege de dag nog een keer kunt ‘verversen’.

Biosolis

Zoals het hoort: de dop is gesealed.

Biosolis

Biosolis

Textuur, geur en werking

De textuur van Biosolis Face Cream SPF 30 is vrij vol, ik vroeg me bij het swatchen af hoe ik dit ooit weg gesmeerd zou krijgen op mijn gezicht.

Desondanks smeert de crème ontzettend makkelijk en prettig uit, hij laat zich goed verdelen over mijn huid. De geur van de crème is subtiel en een tikje fris, ik vind hem ‘echt natuurlijk’.

Biosolis

Zoals bij veel zonnecrèmes met minerale zonnefilters het geval is, laat ook deze Face Cream een witte waas achter op mijn huid nadat ik hem heb aangebracht en uitgesmeerd. Op de foto is deze wel erg extreem aanwezig, dit komt omdat de hoeveelheid die ik gebruikt heb, voor mijn hand nogal royaal was 😉 Gelukkig trekt de witte waas wel weg, maar daar moet je wel even voor uittrekken, ongeveer een kwartiertje. Als ik meteen na het aanbrengen van de zonnecrème make-up aanbreng, verdwijnt de witte waas zodra ik mijn foundation aanbreng, en daarna de rest van mijn make-up. Maar als je die dag toevallig (of niet) geen make-up gebruikt, moet je er dus wel rekening mee houden dat je even met een wit gezicht rondloopt, en misschien beter even kunt wachten met de deur uitgaan.

Zo’n witte waas gaat meestal gepaard met een vervelend, vettig laagje op de huid, maar daar heb ik bij de Face Cream geen last van. Na het intrekken voelt mijn gezicht gewoon zacht en glad, verzorgd. Mijn make-up houdt zich ook prima met de Biosolis Face Cream SPF 30 als basis, ik bespeur geen overdreven glim of glans. Hooguit wat glim door de hoge temperaturen van die dag.

Conclusie en verkrijgbaarheid

Ik heb dus een beetje gemengde gevoelens over deze Face Cream. De ingrediënten zijn echt ontzettend mooi, de werking is prima, de textuur is ook goed, maar ja, die witte waas vind ik wel een belangrijk min punt, zeker als je liever geen make-up draagt over je zonnecrème.

De Biosolis Face Cream SPF 30 natuurlijke zonnecrème is uiteraard verkrijgbaar in de webshop van SoloBioMooi. Je vindt bij ons het volledige assortiment van dit natuurlijke zonnebrandmerk!


Ik ben Natasja, een echt meisje uit de 70’s en blog dagelijks op www.beautyspots.nl. Je vindt hier artikelen over Beauty in de ruimste zin van het woord, waarbij ik me vooral richt op dames die net als ik uit de 70’s en 80’s komen. Daarnaast schrijf ik af en toe persoonlijke verhalen, maar ook over lifestyle, mode en/of food. Kort gezegd: over alles wat bij mij en Beautyspots past.

Reviews & Blogs
Lees ook