Review: Alphanova Sun Bio Face Tinted Cream SPF 50+

25-09-2016 12:55
Deel dit bericht:

Nederland heeft er sinds kort weer een prachtig nieuw natuurlijke zonnebrandmerk bij: Alphanova Sun. En wat mij betreft, mogen er nog veel meer van dit soort merken komen. De kwaliteit van natuurlijke zonbeschermings producten is de afgelopen jaren ontzettend verbeterd, je hoeft tegenwoordig echt niet meer met een witte waas op je huid rond te lopen. De Alphanova Sun Bio Face Tinted Cream is zo’n voorbeeld van een ‘nieuwe generatie zonbeschermingsproducten’, ik laat hem vandaag aan je zien. De Alphanova Sun Bio Face Tinted Cream SPF 50+ beschermt niet alleen de huid van je gezicht met een SPF50, maar geeft je meteen een prachtige, stralende look.

Alphanova Sun

Alphanova Sun Bio Face Tinted Cream SPF 50+

Reguliere zonbeschermingsproducten bevatten veel chemische ingrediënten, en die wil je zeker op een gevoelige huid liever niet gebruiken. Gelukkig is dat ook helemaal niet nodig. De producten van Alphanova Sun bevatten geen synthetische geur- en kleurstoffen, ze zijn 100% natuurlijk. De minerale zonnefilters die hier in zitten hebben als bijkomend voordeel dat ze geen witte waas op je huid achterlaten en meteen werken, op het moment dat je de crème aanbrengt.

Alphanova Sun

Alle producten van Alphanova Sun zijn niet alleen 100% natuurlijk, ze zijn bovendien helemaal veilig voor de zee en het koraal. Nu denk je misschien: wat hebben het koraal en de zee te maken met zonnebrandproducten? Eigenlijk is dat heel logisch: denk je er weleens bij na hoeveel mensen er wereldwijd iedere dag in de zee zwemmen? En hoeveel zonbeschermingsproducten zij met zijn allen op hun huid gesmeerd hebben? Producten waarvan een groot deel bij een verfrissende duik zo de zee in spoelt. En dus ook die chemische filters, die niet alleen slecht zijn voor onze huid en gezondheid, maar ook voor die van de zee en het koraal. Nog een reden om voor natuurlijke zonbescherming te kiezen!

Ingredienten

Alphanova Sun Bio Face Tinted Cream biedt niet alleen een hoge bescherming tegen de schadelijke stralen van de zon, hij bevat ook veel verzorgende en goede ingrediënten voor je huid. Jojoba-olie is rijk aan vitamine E en voedt en verzacht de huid. Het werkt bovendien ontsteking-remmend, doodt bacterieën en biedt een natuurlijke bescherming tegen UV stralen. Jojoba olie heeft een lichte textuur en wordt daardoor makkelijk door de huid opgenomen.

Tamuanu-olie (welke afkomstig is van de Calophyllum inophyllum plant) helpt bij de celvernieuwing van de huid, werkt wondgenezend en levert een belangrijke bijdrage bij de aanmaak van nieuwe, gezonde huid. Aloe Vera verzacht en verkoelt de huid en werkt genezend op de huid. De Tinted Cream heeft haar heerlijke, zomerse geur te danken aan de Monoï-olie.

Alle ingrediënten zijn natuurlijk, 30% is bovendien afkomstig van biologische landbouw. Het product heeft zijn ECOCERT certificering dan ook wel verdiend.

Alphanova Sun

De tube van 50 gram is handzaam, en past makkelijk in je handtas of toilettas. Je neemt de Alphanova Sun Bio Face Tinted Cream dus heel eenvoudig overal mee naar toe.

De tube heeft een lekker opvallende, zomerse uitstraling, en is lekker herkenbaar als zonnebrandproduct.

Alphanova Sun

De creme heeft een vrij dunne textuur, let er dus op dat je niet te hard in de tube knijpt want dan heb je in één keer wel erg veel product om weg te smeren.

Alphanova Sun

Alphanova Sun

Gebruik en werking

Het gebruik van de Alphanova Sun Bio Face Tinted Cream is eigenlijk hetzelfde als bij een BB cream. Je hoeft er geen dagcrème onder aan te brengen, maar het kan uiteraard wel als je dit fijner vindt.. Een groot pluspunt van de Tinted Cream vind ik het feit dat de SPF meteen zijn werk doet, en je dus eigenlijk meteen de zon in kunt.

Alphanova Sun

De Tinted Cream verdeelt makkelijk over mijn huid, maar zo op het eerste gezicht oogt hij wel een tikje donker voor mijn huid. Ik was nieuwsgierig hoe dit op mijn gezicht eruit zou zien. Ook dat laat ik je natuurlijk zien:

Het effect in drie stappen

Alphanova Sun

Op deze foto draag ik nog geen make-up, alleen een beetje dagcrème en oogcrème. Eigenlijk gebruik ik altijd een dagcrème onder een BB cream, dus heb ik dat bij de Alphanova Sun Bio Face Tinted Cream ook gedaan.

Alphanova Sun

Hier heb ik een laagje van de Alphanova Sun Bio Face Tinted Cream aangebracht. Momenteel is hij voor mijn huid nét iets te donker, maar het kan nog net, zeg maar. Zometeen, als ik de rest van mijn make-up heb aangebracht is er van het kleurverschil sowieso niets meer te zien. Helaas is hij daardoor voor een lichte huid wel echt te donker, en volgens mij zijn er geen verschillende tinten verkrijgbaar. Dat vind ik wel een beetje jammer, hopelijk komen er in de toekomst nog 1 of 2 tinten bij. De finish is iets te glimmend naar mijn zin, maar dat werk ik met de rest van mijn make-up wel bij. Zonbeschermingsproducten hebben eigenlijk altijd wel een glimmende finish, is mijn ervaring, dus dat vind ik niet zo’n probleem.

Alphanova Sun

Op deze foto heb ik de mijn gezicht afgepoederd en meteen mijn overige make-up aangebracht. Ik ben onder de indruk hoor, ik vind het resultaat erg mooi! Mijn gezicht heeft een natuurlijke, zomerse glow gekregen, prachtig. Gedurende de dag gaat mijn huid wel wat sneller weer glimmen dan bij een foundation, maar een beetje poeder heeft dat probleem snel weer verholpen. De bescherming van Alphanova Sun Bio Face Tinted Cream tegen de zon is echt uitstekend, en dat vind ik een hele fijne gedachte.

Alphanova Sun Bio Face Tinted Cream is een waterproof product, maar net als bij ieder ander zonnebrandproduct is het aan te raden om opnieuw te smeren als je in het water bent geweest, of veel zweet, bijvoorbeeld tijdens het sporten.

Alphanova Sun

Verkrijgbaarheid

Je vindt de Alphanova Sun Bio Face Tinted Cream SPF 50+ in de webshop van SoloBioMooi, naast de andere producten uit het assortiment van dit veelbelovende merk. De variant zonder tintje biedt dezelfde bescherming en voordelen voor je huid.


Ik ben Natasja, een echt meisje uit de 70’s en blog dagelijks op www.beautyspots.nl. Je vindt hier artikelen over Beauty in de ruimste zin van het woord, waarbij ik me vooral richt op dames die net als ik uit de 70’s en 80’s komen. Daarnaast schrijf ik af en toe persoonlijke verhalen, maar ook over lifestyle, mode en/of food. Kort gezegd: over alles wat bij mij en Beautyspots past.

Reviews & Blogs
Lees ook